Friday, April 20, 2012

ZAHIDA RAFIK!!!Jangan ancam saja, silakan saman

Mengancam atau sebenarnya dah terancam?

Masakan RM1.5 juta wang yang "dilaburkan" Menteri Kemajuan Bandar dan Wilayah, Shafie Apdal tak berbalas apa-apa.


Sedangkan semua orang tahu skandal ini melibatkan imej Shafie sendiri sebagai seorang menteri.


Saya ulang sekali lagi, bukan skandal antara kamu berdua yang menjadi persoalan, tetapi dari mana datangnya wang sebanyak itu bersama-sama dengan sebuah banglo dan tiga buah kereta?


Kalau nak saman, silakan.


Jangan ingat selamanya kamu menongkat langit!

JALAN PULANG

Bayaran RM1.5 juta: Artis ancam tindakan mahkamah


Pelakon wanita terkenal Zahida Rafik
mengancam mengambil tindakan undang-undang terhadap pihak yang menuduhnya menerima wang RM1.5 juta daripada menteri Umno yang didakwa mempunyai "hubungan intim" dengannya.

Menjawab soalan peminat di Twitter, Zahida menafikan dakwaan itu dan berkata peguamnya sedang meneliti kes itu.


"Saya tidak lakukan apa-apa berkenaan perkaran itu. Peguam saya sedang menyelesaikan perkara itu sekarang! Jadi biarkan mereka (lakukannya), OK!


"Tunggu saja berita baik,OK!" katanya dalam laman blog mikro itu.


PKR kelmarin mengetengahkan laporan polis mendakwa terdapat seorang menteri pusat membayar sehingga RM1.5 juta kepada seorang Zahida dalam tempoh empat bulan "hubungan intim" mereka.


Laporan polis itu didakwa dibuat oleh Noor Azman Azemi, 38, pada 13 Mac di balai polis Ampang selepas artis itu dikatakan mendakwnya melarikan diri dengan wang sebanyak RM200,000.


Saudaranya dikatakan memberikan salinan itu kepada anggota parlimen Ampang Zuraida Kamaruddin yang kemudiannya mendedahkan kandungannya kepada pemberita di lobi Parlimen dan mempersoalkan sumber dana menteri itu.


Zuraida mendakwa artis itu menerima RM58,000 pada Oktober lalu, RM112,000 pada November, RM330,000 pada Disember dan RM510,000 pada Januari tahun ini.

1 comment:

mahazan said...

Sapa kata tak popular... Lani bukankah dia dah popular!