Sunday, May 6, 2012

LANGGAR ETIKA GURU!!! Kerana sorang cikgu ni malu cikgu-cikgu 1Malaysia


Kerana  nila setitik rosak susu sebelanga,  begitulah  ibaratnya nasib guru-guru di tanahair ini pada jumaat  4 Mei 2012. Ini kerana seorang guru  yang  bertugas sebagai guru kunseling di Sekolah Kebangsaan Taman Palma Taiping terlalu taksub dengan fahaman politik kepada UMNO BN hinggakan sanggup melanggar etika seorang  guru dengan mempolitikan isu BERSIH 3.0 kepada murid-murid  disekolah tersebut.

Aku dapat tahu cerita ini apabila seorang murid tahun 6 yang terlibat didalam program kepimpinan di sekolah yang melibatkan murid yang memengang jawatan Pegawas Sekolah dan Ketua Kelas menceritakan kepada ibubapanya(Bapa murid cerita kat aku) Murid tersebut mendakwa  bahawa  seorang guru telah berkata  “Orang yang ke Kuala Lumpur  berbaju kuning pada 28 adalah orang bodoh” dan cikgu tersebut berkata kita jangan menyokong mereka yang bodoh itu. “Siapa yang tak sokong baju kuning tu angkat tangan…” inilah antara kata-kata cikgu yang dikenali sebagai Cikgu Najmi. Cikgu Najmi juga  dipercayai admin kepada sebuah blog yang  pro UMNO…tak silap aku blog Taipingmali( Gambar kiri dikatakan Wajah Cikgu Najmi seorang blogger upahan UMNO BN) 

Bapa kepada murid tahun ini  melahirkan rasa kecewa dengan sikap guru tesebut. Katanya  seorang  guru tidak wajar  bersikap sedemikian   dengan memasukan agenda  kepolitian kepada murid-murid di sekolah kebangsaan . Kalau hendak mengampu membodek  kerajaan UMNO BN sekalipun janganlah tunjuk-kan kebodohan diri dihadapan murid tahun 6.  Tidak mustahil golongan seperti  cikgu Najmi inilah yang bakal merosakan anakbangsa…beliau mungkin sanggup menayangkan gambar dan vedio lucah demi kepentingan politiknya kepada murid-murid.

** Cikgu Najmi….kalaulah  terlalu taksub  dengan UMNO BN..janganlah rosakan nama baik  dan maruah semua guru di tanah air ini …Kerjaya dan perjuangan dalam politik jangan dicampur gaul…cukuplah fitnah dan  kelentong cikgu di blog Taipingmali…  Kalau nak berkempen politik bukan dengan murid-murid disekolah,tapi dengan ibubapa kepada murid-murid…murid tahun 6  baru je  12 tahun umurnya…hahaha…

Biarlah kaki cedera  jadi tempang
Jangan otak jadi banggang
Orang ni

5 comments:

Guru Tuwe said...

Guru bodoh sebenarnya dan apa jua perkataan yg sinonim dengan perkatan 'bodoh'.

Anonymous said...

orang bijakpun kalau dah menganut fahaman umno... akan nampaklah kebodohannya...!

Anonymous said...

bodoh sampai mcm ni, pun jadi cikgu juga...

Guru pakar mengampu said...

Nii..lah. Masa ngaji dulu luluspun kerana nasib baik dan cukup makan sajo. Meniru dan menipu dah jadi budaya hidup. jadi budaya tu akan dibawa sampai bilo-bilo. Tak dak idea sendiri. Nak tunjuk teror ngampu sajalah yang tahu.

Anonymous said...

yang menulis dalam blog nie lagi bodoh tak cukup akai dengan mengaji tak habis dia rasa dia bijak. Yang menulis nie macam aku tau saja sapa jangan macam-macam bang nanti makan diri bang