Monday, July 9, 2012

FINAZ YUNUS!!! Pembaca berita TV Al Hijrah kena serang di facebook sebab fitnah Abby Abadi

Wowwwwww....

Ramai sungguh yang serang selebriti dan pembaca berita alhijrah Finaz Yunus gara2 dia mengeluarkan beberapa statement yang tidak tepat mengenai abby abadi. Antara statement2 tersebut ialah ;


Beria2 dia cakap abby menghina orang apa seme. Alamak aii.. kalau muncul di pentas pas tak semestinya bercerita pasal pas dan tak semestinya berceramah oke. Ramai gak orang salah faham sekarang neh. Dorang ingat kalau artis bercakap atas pentas politik terus dicop sedang ;

1. Berceramah bab agama.

2. Bercerita pasal politik.

Sedangkan tak semestinya. Contohnya cam kes Aishah dan Abby Abadi. Dorang cuma share pengalaman berhijrah. Takan share pengalaman berhijrah di anggap sebagai berpolitik dan ustazah ekpress pula? Kita faham kalau bab ceramah agama terutamanya bab hukum apa seme hanya  mereka2 yang ada kelayakkan jek layak.

Tapi apa yang Abby buat ialah dia share pengalaman berhijrah sambil2 mengajak ke arah kebaikan. Bukan pepandai nak tunjukkan diri tue terlebih2 baik dan apa seme. Bukan juga untuk berpolitik maki hamun dan berlagak lebih alim berbanding orang lain. Tapi sekadar nak bagitau perubahan yang dah dia alami. 

Cuba jangan fikir negatif. Banyak jek artis yang masuk umno dan bn. Bahkan siap bercakap atas pentas politik dan bercakap pasal politik pula tue. Kalau yang tue boleh direspect pasai pa Abby Abadi tak boleh pula? 

Kemon, tunjukkanlah kematangan anda. Dan aku pun sama gak seperti mereka2 yang komen di wall finaz kat bawah neh. Apa bukti Abby Abadi telah maki hamun ketika berkongsi pengalaman dia berhijrah di atas pentas pas? Sila kemukakan bukti, kalau takde tue maksudnya fitnah sis... lue fikirlah sendiri.


Wall finaz kini sedang diasak dan diserang bertubi2. Klik sini. Harap2 dia tak ban orang larh pas neh. Wakakaka..Eh gosip

9 comments:

zharif ayep said...

ape lagi lah si finaz ni... x berubah lagi ke?? asyik nak cari kesalahan orang lain je....x paham betul aku, dari zaman keje kat media prima lg mcm ni je..ingat dah kahwin dah berubah,same je...ermmmm

Anonymous said...

aku pernah pergi ceramah perdana yg abby abadi jadi panel...walaupun aku bukanlah peminat die pun...aku pergi sbb nk dgr ustaz rosli jabbar...tp dah die ade...so layan ajerla...dan aku xdgr ape2 pun yg die mengutuk umgok...serius aku xdgr pun perkataan makian...die hny ckp pasal die nk berubah...tu ajer....btlla kate2 mutiara...nak berubah baik akan banyak halangan tuk ditempuhi...aku harap abby istiqamah la.....

Anonymous said...

pas cerdik beragama, tapi bodoh dalam politik.....hampas!!!

Anonymous said...

pas cerdik beragama, tapi bodoh dalam politik.....hampas!!!

Anonymous said...

pas cerdik beragama, tapi bodoh dalam politik.....hampas!!!

Sufi Asri said...

Kerna PAS cuba berpolitik dengan baik dan berlandaskan hukum Islam, bukan bermakna PAS bodoh dalam berpolitik. Tetapi masyarakat kita yang masih jahil dan bodoh sehingga takutkan kebaikan.

Pujangga pernah berkata, "sesungguhnya manusia ini takut kepada apa yang mereka tidak tahu."

Nah! Bukankah sudah terbukti? Bahkan pepatah melayu juga berkata "tak kenal maka tak cinta.".

Masyarakat kita jahil agama sebab itu mereka takut akan hukum Islam. Bila dah tahu, segalanya indah wahai si Anonymous.

Anonymous said...

dan kau anonymous..bodoh dlm agama dan bodoh dlm politik..lagi hampeeeeeehhh

Anonymous said...

masalahnya abby bukan kutuk Umno kat ceramah, tapi dia kutuk Umno dalam twitter dan bberapa twit yg dia buat, dia dah delete..hmmm pandai..kalau tak caya cuba tanya abby..Tuhan maha mengetahui dan Abby pun tahu....

Anonymous said...

lembu pr takmau cakap konsert MTV haram gak ke sama macam kata konsert time hari belia negara.

buat malu anjing plak pasal geng sndiri yang buat...

http://azmykelanajaya.blogspot.com/2012/07/selangor-promosi-berbuka-puasa-bersama.html