Wednesday, July 4, 2012

MACAM ORANG MABUK!!!'Ketua Pembangkang' Kedah yang baru menonong cari salah kerajaan Kedah

Oleh: Tok Non


'Ketua Pembangkang Kedah' yang mengambil alih jawatan tersebut dari Datuk Seri Mahdzir Khalid iaitu Tan Keng Liang merapu meraban lagi. Agaknya lepas tunggang Guinness Stout 3 botoi, dia pun panggil sidang media hentam kerajaan negeri kerana kononnya buat dasar baru perumahan.

Kelmarin selepas mesyuarat Exco, MB ditanya berhubung isu tersebut tapi MB pun hairan sebab tak tahu menahu mengenainya kerana 'dasar baru' yang dikatakan 'Ketua Pembangkang Kedah' tu tak pernah dibincang dalam mesyuarat Exco. Habis tu dokumen tu ambik mana??

Mana teringatlah Tok Non, semalam ada forum kat TV3 di mana panelisnya semua orang BN bincang mengenai kabinet bayangan Pakatan. Dalam kaninet bayangan tu kononnya ada 49 menteri dan jumlah menteri DAP paling banyak. Mengulas panjanglah panelis tu pasai isu tersebut... pengerusi forum kemudian tanya panelis Perkasa, dia dapat dari mana kabinet bayangan Pakatan tu? Jawab Perkasa, ia kabinet bayangan yang dicadang oleh sebuah portal berita.

Laaa.. ingatka cadangan rasmi dari Majlis Presiden Pakatan Rakyat. Yang jadi lawak antarabangsanya tiga ekog panel pro BN tu boleh bincang lumat kabinet bayangan yang bukan dibuat oleh Pakatan.

Adoii makk oii.. makin gila politik Malaysia angkara BN yang dok nyawa-nyawa ikan nak mampoih dah, sampai kutip bahan tong sampah untuk bincang.

Macam tuu isu 'dasar perumahan baru' yang dibawa oleh Tang Keng Liang... dia sendiri reka dokumen tu, kemudian dia yang ulas hentam kerajaan. Aiiyya apek, lu pi potong lancau masuk Perkasa lagi baik laa..

2 comments:

azamani said...

haiyaaa..itu macam ka..sendiri buat sendri hentam

Anonymous said...

dia makan babi bnyk sangat kut..main sondol je..