Tuesday, July 10, 2012

POSTING FITNAH!!!Akhirnya Finaz Yunus memohon maaf kepada Abby Abadi

http://limauais.com/wp-content/uploads/2011/08/Syafinaz-Yunus-LimauAis.jpgFinaz yunus yang mana namanya terkenal satu malam gara2 membuat posting menfitnah abby abadi, rujuk sini akhirnya tunduk dengan tekanan apabila membuat permohonan maaf secara terbuka di facebook.  Mungkin kerana nama station tv Alhijrah turut terheret dalam kontroversi ini agaknya.

Apa pun samada dia ikhlas ataupun tidak usahlah kita pertikaikan lagi. Apa yang penting selepas neh dia akan lebih ber-ahti2 sebelum mengeluarkan sebarang status di fanpage nya kelak.

Permohonan maaf finaz kat bawah neh ;


Sejurus selepas finaz yunus membuat permohonan maaf secara terbuka, fanpage yang dibuka untuk mendesak finaz membuat permohonan maaf telah pun ditutup. Jadi sekarang dah takde isu. 

Dalam pada itu ada terbaca di blog rujuk sini, mengenai pandangan ustaz saiful islam terhadap isu finaz - abby abadi. Taktau kat mana dorang petik kenyataan tersebut. Mungkin di wall ustaz. Dah google tak jumpa pula. Harap2 betul lah. Kalau tak betul mohon betulkan ye.

Lihat bawah neh ;

Ini pandangan Ustaz Saiful Islam


Hasrizal Abdul Jamil

Isu celaan Finaz Yunus terhadap Abby Abadi amat menyedihkan. Saya hanya melihat dari jauh dan tidak berhajat untuk membuat sebarang komen kerana asalnya seperti tiada keperluan. Tetapi saya kaget melihat reaksi melampau mereka yang tidak berpuas hati dengan Finaz Yunus menjalankan kempen memboikot TV Al-Hijrah.


Finaz Yunus terikat dengan TV Al-Hijrah dengan satu ikatan kerja antara majikan dengan pekerja. Tetapi TV Al-Hijrah lebih besar dan penting berbanding mulut Finaz Yunus. Malah maruah Abby Abadi pun boleh tercalar, dan tidak terkejut kalau disimpulkan oleh pihak ramai bahawa ia adalah ketaksuban orang PAS apabila Abby Abadi dihina.


1. Finaz Yunus patut meminta maaf secara terbuka seperti celaan terbukanya terhadap Abby Abadi.

2. TV Al-Hijrah mesti melindungi pekerjanya, tetapi melindungi Islam dan kepentingan ramai mesti lebih diutamakan.

3. Abby Abadi teruskan perjuangan dan kuatkan semangat. Jangan pedulikan Finaz Yunus.

4. Kita-kita semua ini, bertaqwalah kepada Allah


Sabda Rasulullah sallallaahu 'alayhi wa sallam: “Manusia yang paling Allah benci ialah yang berkeras kepala dalam perbalahan” [Riwayat al-Bukhari dan Muslim]

Eh gosip

6 comments:

Anonymous said...

Berat sebelah

Anonymous said...

Si ustaz saiful islam ni pun menghukum finaz, seolah2 dia tahu cerita sebenar.. ustaz tu ada ikut twitter si abby tak? tahu ke tak abby dok mengata Umno..bukan masalah Umno atau Pas tapi abby pun tweet kat tweeter jugak nak hentam org.. tapi dia delete balik

Anonymous said...

abby delete beberapa hari sebelum tu.. so kalau sapa yg tak tahu jgn pandai tuduh n caci org

Anonymous said...

pandai je ko kata abby delete , nak selamatkan malu finaz yunus

Anonymous said...

dah fitnah buat cerita abby kata umno melalui twitter pula. sapa nak percaya ko, siap kata abby delete ....

Anonymous said...

Org2 umno yg komen kt sini,komen la bab pas sesat,umno taat 2 k...korang cari pastu komen tau...