Saturday, July 7, 2012

VIDEO SEDIH!!! Pendatang di bumi sendiri, inilah nasib mereka di bawah BN


Ini kesah sedih dari seorang anak yang pernah hidup dibawah jagaan Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM)... namun selepas 35 tahun umur beliau status beliau sebagai Warga Negara masih tidak beliau perolehi...  tak tahu lah apa punya bangsat lah lu orang yang pernah menguruskan masalah beliau ni... bila kata kerja-kerja lu orang macam haramjadah nanti lu kata tak sopan lah... tak berbudi bahasa lah... tak mengambarkan kita ni rakyat Malaysia lah... orang melayu tak patut kata macam tu lah dan macam-macam lagi lah... untuk membenarkan kesalahan lu orang... seolah-olah lu orang tiada salah dan buat kerja dengan betul aje lah konon nya... kah kah kah !.

Bila kata lu orang makan gaji buta nanti lu orang merajuk... tapi gambaran yang diberi oleh mangsa yang umpama pendatang dibumi sendiri ni jelas yang lu orang tak buat kerja dengan betul... cuba lah lu orang bayangkan seorang yang pernah dijaga oleh JKM semasa umur beliau empat tahun... tapi tidak mendapat status Warganegara sehingga sekarang dimana umur beliau sudah menjangkau 35 tahun... apa masalahnya... sedangkan dari video yang dilihat dan tiada keraguan akan pertuturan Bahasa Malaysia beliau yang cukup fasih mungkin lebih fasih dari anak-anak pemimpin Umno yang belajar diluar Negara... serta diri beliau sendiri yang pernah dibawah jagaan JKM.

Kalau rasa-rasanya lu orang tak mampu nak buat kerja dengan betul... lebih baik aje lu berhenti... jangan menyusahkan orang lain yang sepatutnya mendapat hak mereka... atau pun lu orang pergi mampos aje lagi baik... kalau masih nak kerja tapi tak mahu buat kerja dengan betul ok... lu orang rasa tak puas hati lu orang tengok lah sendiri video dengan bukit-bukti yang disertakan oleh mangsa yang umpama Pendatang Dibumi Sendiri ni... lu tengok lah betapa haramjadah nya kerja lu orang... kah kah kah !.
 
hemmmmm..... mungkin lu orang rasa bahasa gua kasar... tapi apa bahasa yang patut diberi kepada mereka yang tak mahu menjalankan kerja-kerja dengan betul... seperti juga pemimpin umno yang sepatutnya menjaga amanah rakyat tapi dia orang buat amanah tersebut macam harta pusaka mak bapak dia orang... kah kah kah... umporno perkasam jati... betul-betul meloyakan heeeee... A B U.Mat Indera Sipejuang

1 comment:

wellfxsystem said...

Salam Sejahtera
Kini trading forex anda lebih mudah dengan Pakej Forex Terbaik Di malaysia.
Di Muatkan Dengan Pelbagai Ebook Panduan Dan Juga Software Terkini yang paling
Latest dan Update Khas Untuk Anda Semua. Malah ianya amat sesuai untuk semua
orang tidak kira sama ada anda Newbie Mahupun Professional Dan ianya juga sesuai
tidak kira untuk Full Time Forex Trader Mahupun Part Time Forex Trader.

-Pakej Ini disediakan khas untuk semua forex trader mahupun newbie
yang berminat dalam forex trading.
-Sokongan Dan bantuan Penuh daripada Admin WellFX Forex System 2012
-Setiap Pelanggan Akan Mendapat Update Secara Percuma
-Mudah Digunakan!Mudah Di Fahami.
-Harga Paling Rendah Dan Paling Murah!
-Di Lengkapi Dengan Software Autotrader Dan Templates Terbaru!
-Di Lengkapi Dengan Panduan Pemasangan Dan Penggunaan Sistem Ini.

Bukan itu sahaja,Anda juga boleh menyertai kami dalam perbincangan forex di antara
newbie dan professional yang sedia membantu anda termasuklah Admin.
Dapatkan pakej WellFX Forex System 2012 dan juga sertai kami di group facebook kami!
http://www.wellfxsystem.com/