Friday, December 28, 2012

BUKA KELAB MALAM JUAL ARAK!!! Jika Pemuda UMNO gagal , Fathul Bari (Ulama Muda UMNO) boleh tarik Awie ke jalan benar


Persoalan mengenai adakah benar Artis Rock yang menyokong UMNO ini telah membuka sebuah Kelab Malam yang menjual arak terjawab akhirnya..

Pengakuan itu telah dibuat oleh Awie ataupun nama sebenarnya Ahmad Azhar bin Othman dalam satu temubual oleh Kosmo! Online..

Dalam temubual tersebut Awie akui  memang membuka sebuah kelab di Ipoh dan Kelab dengan nama Malai Rock Station (MRS) ini sudah tiga bulan dibuka.


Berikut adalah sebahagian petikan dari temubual itu..


Baru-baru ini dapat berita yang Awie bergaduh lagi di Langkawi. Sejauh mana kebenaran cerita ini?
AWIE: Saya sekarang ni tak keluar kecuali mengadakan persembahan di Kelantan dan Ipoh. Pulau Langkawi sudah lama saya tidak jejak kerana tiada kesempatan. Malah anggota Wings yang lain ada mengajak saya ke sana tetapi saya tolak kerana sibuk.

Tapi bagaimana cerita sebegini boleh tersebar?

Saya kurang pasti kenapa orang masih nak kaitkan saya dengan cerita ini. Baru-baru ini di Ipoh, orang kata saya jual dadah, senjata api dan terlibat dengan pelacuran serta gangster.

Bagaimana cerita tersebut juga timbul?

Saya memang membuka sebuah kelab di Ipoh. Ini bidang saya iaitu hiburan dan kami ada live band di kelab tersebut. Kelab dengan nama Malai Rock Station (MRS) ini sudah tiga bulan dibuka. Sejak itu orang mula menfitnah dan menipu saya. Persepi manusia memang begitu dari zaman 80an, kalau rock sahaja mesti jual dadah.
Jadi apa tindakan Awie?

Saya buat tidak tahu. Malah ada orang kata saya kini dalam pemerhatian. Pada saya, ini rezeki dan kerja saya. Hak manusialah mahu bercakap dan saya tidak boleh hentikan. Saya bersyukur orang masih mengingati saya dengan cara baik dan buruk. Maksudnya saya masih hero.

Temubual penuh sila baca di ( SINI )

Walaupun Awie tidak mempromosikan apa sebenarnya yang di niagakan di Kelab tersebut hasil carian Topeng Perak Unmasked di Facebook "Malai Rosck Station Bistro" Fanpages  menemui beberapa pakej promosi "MENARIK":

Pakej promosi 1 bertarikh 14hb. Disember, 2012:


Hye there MRS lover !!! Its a Beach Wear Party 2morrow nite 14th Dec 2012 @ Malai Rock Station ... Come on party people , Hop in n have some fun here @ Malai Rock Station ...1st , 2nd n 3rd Best dress gonna go back with surprises !!! Hey People its worth it ... Tell ur frens n be here 2morrow ... There's a few package of drink is ready for u guys... What r u waiting for !!! Enter if dare !!! From the management of MRS "we love u we serve u". "Rock Is Everyone Style"..  (PESTA BIKINI)

Pakej promosi 2 bertarikh 16hb. Disember, 2012:


Hi there MRS lover !!! Its a ROCK NITE TONITE... 16th Dec 2012 @ Malai Rock Station ... Come on party people , Hop in n have some fun here @ MRS !!! BEST ROCK ATTIRE will get PRIZES from us !!! Come on dress it up as Rock n Roll superstar !!! Hey People its worth it ... Tell ur frens n be here 2nite ... Local band (ipoh) Holy Snake is super good ...let's Rock with them... There's a few package of drink is ready for u guys... 2bottles of chivas/black label = rm588 only... 2bucket of Tiger Beer = rm138 only ... 1 long island Tower = rm158 only ... What r u waiting for !!! Enter if dare !!! From the management of MRS "we love u we serve u". "Rock Is Everyone Style". Pls kol +6055485036... (PESTA ARAK MURAH)

Kesimpulannya.. dari laporan di atas telah mendedahkan kenapa Awie menyokong UMNO..

Yang bertegas mengatakan Awie menyokong UMNO bukan aku.. tapi pencacai UMNO sendiri.. sila baca di ( SINI )ASD


 Fathul Bari jangan dok cari salah Abby Abadi yang telah insaf. 

Tengok2 la sama artis UMNO. tak kan tak berani kot......

22 comments:

Amuraria said...

FATUL BARUA OOOPSS BARI BOLEH DAKWAH SAMA DEPA ! ABU JANGAN LUPA!

azman kamarul said...

Mana ulama umno dan ,mufti umno....hukum mengenai arak putus di dalam a-quran.
Jangan jadi ulama bisu!

Anonymous said...

itu pasal arak dah diharamkan penjualan di kedai2 kat selangor ni semenjak PR pegang selangor..Kilang arak pon da tutup dah macam diorang janji masa ceramah sebelum PRU dulu..TAKEBEER..TAKEBEER

Anonymous said...

beruk umno spin mana, ko pun jenis kedarah arak juga

Anonymous said...

Seronok betul beb night club dkt shah alam yg dibuka dikawasan pas tu. Bnyk gro dgn arak dijual merata2. Pas jgn risau, kami org muda mudi akan mengundi pas, asalkan pas bukak kelab mlm dan rumah urut lagi. Yyeeaahh!!..

Anonymous said...

Itu hali kalipah guan eng ala minum alak manyak2 masa klismas woo.. Lu olang pas talak bolih bicing pasal alak. Kalu itu olang melayu mau minum, lu olang pas mulut diam2 sula la.. Kasi kawtim maa.. Kalu lu olang bicing jugak, nanti kene pecat macam hasan ali loo..

Anonymous said...

beruk umno mabuk arak mai komen. dah tak tentu arah jadinya

Anonymous said...

kepada anon 20.59..cara kamu mengeja takbir tu seolah2 kamu nak mempersendakan PAS..Kamu tahu tak sebenarnya kamu bukan mempersendakan PAS tapi kamu mempersendakan ALLAH.. ALLAH maha mengetahui segalanya.. Kalimah takbir tu adalah kalimah yg maha suci jad jgn kotorkan walaupun dgn ejaan..ALLAH tahu dihati kamu.. bertaubatlah

Anonymous said...

Semoga sempat bertaubat sebelum MATI.. Na'uzubillah !!...

ALahaI sI LunCAi said...

HE!HE!HE!

NIK AZIZPUN KENA TARBIAH SEBAB KELUARKAN 44 LESEN ARAK DI KELANTAN YANG ORANG BUKAN ISLAMNYA ENTAH BERAPA KERAT JER...?

Anonymous said...

Luncai..kamu pasti ke..aku doakan kamu bertaubatlah..kalau ada pengajian kat masjid@surau ke rajin2 dtg

Anonymous said...

Beruk2 umno komen x tahu hujung pngkal....tanda ajalnya dah dekat kok kok x sampai 40 hari.

Anonymous said...

Ok, kalo PR jadi kerajaan pusat dan masih tak dapat tutup kilang arak tu, baru boleh hentam...pastu kelab mlm kt shah alam tu beroperasi secara haram...means xde lesen...yang mmg dh terang salah asal nak bela dan nak fitnah orang lain pulak??

Anonymous said...

mu g tanya najiblah bangang.mu tilik dirimu dlu sebelum orang lain

Anonymous said...

Luncai, lenkali sebelum post komen buat kajian dulu supaya tak nampak bangang dan bahlol.. Jumlah penduduk kelantan pd 2011 adalah 1.54juta org. Kalau ikut perangkaan pd tahun 2000, jumlah penduduk selain muslim adalah 5%. So kita andaikan pd 2011 jumlah diorg jd 6%, dh ada dlm 80000 org di seluruh negeri.. Tu berapa kerat tu? 1 lg mana hang amik data 44 lesen dikeluarkan?

Anonymous said...

Anon 20:59 : aku kata bangang kang hang marah, tapi komen mmg bangang! Kilang luar beroperasi di malaysia di bawah MIDA (MITI) lah bongok!sejak bila plak MITI bawah kerajaan negeri? 1 lg, aku skrg duduk di shah alam. Cer habaq mai kat mana yg kata kelab malam yg tumbuh lepas hyujan tu? Kalau ada aku sendiri akan pi amik gambaq bagi kat hangpa

Anonymous said...

diorang ni dah imun dah..matlamat tu menghalalkan cara..fitnah2 ni apa ada hal..asal jadi duit..

Anonymous said...

pasal mereka jahil ugama langgar syarak

Anonymous said...

Laaa..Selangor tak bleh tutup kilang arak pasal bawah Mida la pulak..
Kalau dah tak betul tu tak betul la..kalau selangor benar2 nak tutup kilang arak tu sebagaimana yg digebang masa pru12 dulu terutamanya oleh penceramah2 pas, dah tentu hangpa usahakan ke arah tu..tapi realitinya atau bahasa melayunya HAKIKAT sebenar, sekelumit habuk pun kerajaan selangor di bawah pakatan dol nak kilang tu ditutup..tak berani ngan dap lah..habih2 salahkan kerajaan pusat... tak lama lagi bila dah dekat2 dengan pilihanraya keluarlah pulak ayat pancing cam ni dari mat sabu dan khalid samad "..nanti abang anwar jadi PM kilang arak ni akan ditutup"..tak caya tunggu ler, statement ni mesti kuar punya pasal ada si dungu yg akan percaya abih...ermm

Saudara,
Hasan Ali nak buang arak dalam kuantiti yg sikit kedai 7 eleven di Shah alam tu pun tak mampu, inikan pula pakatan nak berani tutup kilang arak kat sungai way tu..

Pakatan Anwardap & pas ni pakatan berserabut..rakyat tau yg pakatan hangpa takdak kejujuran pun..masing2 nak 'pakai' satu sama lain masa nak menipu rakyat jer..yg jadi mangsanya pas..menyedihkan nooo...pasal tu ler aku jangka pas lingkup teruk dlm pru13 nanti..sama2 kita tunggu...

DinDesaBagan Tiang




Anonymous said...

umngok dah nak berkubur

Anonymous said...

aku jgk harap ko din penari tiang lingkup dalam bumi lepas pru nti

Anonymous said...

Buto pak hang..
Mai jumpa ak..