Thursday, May 23, 2013

DEDAH TERKINI!!! Pengerusi dan Timbalan Pengerusi SPR makin panas, satu persatu bukti penipuan dibongkar


PKR hari ini mula mendedahkan dakwaan penipuan pilihan raya secara terperinci, bermula dengan kawasan parlimen Balik Pulau di Pulau Pinang di mana ia mendakwa terdapat lebih jumlah undi daripada kertas undi yang dikeluarkan.

Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli mendakwa di saluran dua pusat mengundi di SJK (C) Yu Chye, Borang 13 menunjukkan sejumlah 424 kertas undi telah dikeluarkan.

Bagaimanapun, katanya, selepas perjumlahan keputusan dibuat, Borang 14 menunjukkan sebanyak 562 undi dalam peti undi tersebut, lebih 138 undi daripada kertas undi apa yang telah dikeluarkan.

Menurutnya, dengan majoriti yang kecil dan jumlah undi rosak yang tinggi, maka keputusan di saluran dua, cukup untuk mengubah keputusan di kawasan parlimen Balik Pulau dan kerusi negeri di Telok Bahang.

Rafizi memberitahu demikian dalam satu sidang akhbar di ibu pejabat PKR pagi ini.Malaysiakini

2 comments:

Anonymous said...

SURUHANTU PENIPUAN RAKYAT

XUMNO said...

Itu baru atu pusat mengundi.Rasa2nya mereka dah siapkan beribu2 kertas undi dah berpangkah di semua puat mengundi seluruh negara, terutama di kawasan2 yang difikirkan calon2 umno/bn akan kalah teruk. Cuba semak nombor siri2 nombor pada kerta2 undi dan bandingkan dengan dengan nombor pada senarai pengundi di setiap pusat.