Tuesday, February 18, 2014

RAHSIA GULING NAJIB BOCOR!!! Itu sebab Mahathir tak henti-henti serang Anwar

Perang panjang Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Tun Dr Mahathir Mohamad berterusan apabila ketua pembangkang mengatakan bekas ketuanya itu takut beliau menjadi menteri besar Selangor.

Menurut Anwar, Dr Mahathir bimbang jika beliau dilantik mengetuai Selangor, negeri terkaya Malaysia selepas Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Kajang pada 23 Mac.

"Daripada dulu hingga kini memang semua salah Anwar, Ops Lalang pun dikatakan salah saya, padahal ketika itu yang menjadi perdana menteri Dr Mahathir, bukan saya,” kata ketua umum PKR itu ketika berceramah di Taman Impian Murni, Kajang.

"Dan tiba-tiba katakan pula dikatakan saya pro-Amerika Syarikat. Kemudian cuba melagakan PAS dengan PKR, ini semua membuktikan betapa takutnya beliau sekiranya saya menjadi menteri besar Selangor.”

Beliau mengulas amaran Dr Mahathir semalam yang mengatakan jika mahukan kerajaan yang pro Amerika Syarikat, rakyat boleh mengundi Anwar.

Anwar dan Dr Mahathir pernah bersama-sama memimpin kerajaan dan Umno sebelum dipecat atas kesalahan salah laku seksual dan penyalahgunaan kuasa pada 1998.

Selepas itu, pertarungan politik beliau yang pernah menjadi timbalan perdana menteri dan menteri kewangan bersama Dr Mahathir tidak pernah berhenti.

Dalam ceramah yang dihadiri hampir 300 yang rata-ratanya merupakan penduduk Kajang, Anwar berkata, Dr Mahathir dapat menjangkakan kemaraan Pakatan Rakyat (PR) menuju Putrajaya dengan kehadirannya bersama kerajaan negeri Selangor.

Hal itu sendiri turut diakui Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad yang turut berucap terdahulu sebelum Anwar.

Beliau berkata Mahathir cuba menjadi batu api untuk mengeruhkan hubungan sesama parti komponen PR.

Beliau berkata, amat menghairankan apabila Dr Mahathir tiba-tiba mengambil berat tentang kedudukan PAS di Selangor, walaupun semasa memerintah, parti Islam itu sentiasa menjadi mangsanya.

"Ini taktik kotor Dr Mahathir, Umno dan Barisan Nasional (BN) yang suka melagakan PKR, PAS dan DAP, sejak bila pula kamu begitu prihatin dengan PAS," katanya.

Khalid berkata, PAS tidak akan terpedaya dengan taktik Dr Mahathir dan Umno itu.

"Kamu (Dr Mahathir) ingat kami seperti kamu yang suka memainkan politik kotor, kita tidak akan terpedaya lagi, PAS berpegang teguh dengan pendirian akan menjadi kawan paling setia dan jujur menyokong Anwar di pentas Selangor ini," katanya yang disambut dengan tepukan gemuruh.

Beliau juga berkata, selama ini Umno sentiasa mengkritik PAS kerana sedia bekerjasama dengan PKR dan DAP kebanyakan pemimpin bukan Melayu, tetapi tidak pada parti Islam itu yang disifatkan sesama Islam.

"Ia bukan tentang siapa namun lebih kepada apa yang dilakukan, kalau kita bekerjasama sesama Islam, namun pihak sebelah sana merompak?

"Namun sekiranya kita bekerjasama dengan bukan Islam dengan wawasan yang sama, iaitu mengutamakan kepentingan dan meringankan beban rakyat, harta diberi sama rata, maka kita tetap perolehi syariat dan pahala," katanya.

Kempen "Serampang Kajang" PR bagi PRK Kajang bermula selepas peletakan jawatan bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Kajang Lee Chin Cheh.

Biarpun kehadiran penduduk tempatan pada malam tadi dilihat kurang memberangsangkan, namun Anwar tetap mempunyai penyokong yang setia.

Orang ramai yang hadir dapat menyaksikan sikap merendah diri ketua pembangkang itu di mana beliau tidak kisah untuk duduk di kaki lima bersama hadirin sementara menunggu gilirannya untuk berucap.

"Nama saya Anwar Ibrahim, saya bintang utama TV3 dan RTM," katanya ketika memulakan ucapan, sekaligus mengundang gelak tawa orang ramai.

Selain Anwar dan Khalid Samad, Penasihat DAP Lim Kit Siang, Timbalan Pengarah Pilihan Raya PKR bagi PRK Kajang, Zuraida Kamaruddin, Timbalan Speaker DUN Nik Nazmi Nik Ahmad, Ahli Parlimen Kuala Langat, Abdullah Sani dan Ahli Parlimen Kepong, Dr Tan Seng Giaw turut berucap malam tadi.

Suruhanjaya Pilihan Raya mengumumkan sebelum ini, hari mengundi kepada PRK Kajang adalah pada 23 Mac sementara hari penamaan calon jatuh pada 11 Mac. -TMI

Dr M: Undi Anwar bererti undi Amerika

Mantan perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad berkata rakyat Malaysia boleh mengundi Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim sekiranya mereka mahu sebuah "kerajaan pro-Amerika".

"Jika kamu mahu sebuah kerajaan pro-Amerika, sila undi Anwar Ibrahim (dalam pilihan raya kecil DUN Kajang)," katanya.

Mahathir berkata demikian selepas menyampaikan ucap utama satu majlis di Institut Diplomasi dan Hubungan Laur di ibu negara hari ini.

Sebelum itu, beliau membidas kuasa Barat kerana "mengenakan syarat terhadap demokrasi" termasuk hak komuniti lesbian, gay, transgender dan biseksual (LGBT).
-mk


ULASAN GB

Lepas satu, satu, leparan tuduhan dilakukan oleh TDM ke atas Anwar. Anwar main peranan penting dalam Ops Lalang, Anwar bukan seorang pemikirlah dan kini Anwar pro Amerika pulak.

Tetapi umum mengetahui yang pernah berjumpa dan bersalam dengan George Bush itu tidak lain dari TDM sendiri dan PM-PM Malaysia!


TDM menyerang Anwar kerana rahsianya untuk menggulingkan Najib telah bocor. Dibocorkan oleh Pengarah Strategi PKR, Sdra Rafizi Ramli.

Malah akhbar antarabangsa, Financial Times di dalam keluaran 5 Februari 2014 di dalam artikelnya bertajuk Knives out for Malaysia PM Najib Razak turut mendedahkannya:

But the knives seem to be out once again for Mr Najib, as rightwingers in his United Malays National Organisation, the country’s dominant political party, agitate for his removal, political sources say.

Mahathir Mohamad, the ageing former prime minister who was instrumental in the ousting of Mr Najib’s predecessor in 2009, has been stirring things up from behind the scenes, too.

“You can argue that a perfect storm is brewing against him,” says James Chin, professor of political science at the Kuala Lumpur campus of Australia’s Monash University.
Kelab greenboc

3 comments:

Anonymous said...

SHIT busuk hingga ke usus! Celaka punya SHIT!!!

Anonymous said...

Firaun yang menyokong Yahudi....!

Anonymous said...

KERAJAAN MAHATHIR DULU KERAJAAN PRO ANTI HADITH KASSIM AHMAD SI YAHUDI TU