Monday, March 17, 2014

HILANG LAGI!!! Kali ini 4 pelajar Kolej Vokasional Kuala Kangsar hilang

Doakan semoga 4 pelajar Kolej Vokasional K. Kangsar yang hilang di Gunung Bubu, Ulu Kenas, Daerah Manong, Perak ditemui semula. 
3 pelajar lelaki dan seorang perempuan itu mendaki bersama 20 rakan dalam ekspedisi memanjat gunung dan didapati hilang berhampiran Sg. Gading. 
Turut membantu dalam operasi mencari ini adalah Jabatan Amal Perak. 
Tuan Haji Razman Zakaria, Pesuruhjaya Pas Perak turut berada di lokasi pencarian.
Mereka telah hilang lebih 24 jam yg lalu
.
Disaat rakyat di Malaysia masih memikirkan tentang Pesawat MH370 yang sudah lebih seminggu hilang,hari ini rakyat Perak digemparkan dengan kehilangan 4 pelajar....
Empat pelajar Kolej Vokasional Kuala Kangsar dilapor hilang, dikhuatiri sesat ketika menuruni Gunung Bubu, Ulu Kenas di Kuala Kangsar, dalam kejadian petang semalam. 

Mereka ialah Muhammad Putera Rafii, Adam Asraf Azman, Muhammad Amir Asyraff dan Siti Azimah Mohd Fitri yang kesemuanya berusia 17 tahun, kata Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Kuala Kangsar Ismail Darus.

"Guru pengiring membuat laporan mengenai kehilangan tersebut setelah menyedari mangsa tidak dapat dikesan sejak pukul 2.30 petang semalam," katanya hari ini. 

Mereka merupakan sebahagian daripada 25 pelajar tingkatan lima kolej itu yang mengikuti program perkhemahan tiga hari dua malam di gunung berkenaan, diiringi enam guru. 

Ismail berkata pihaknya melancarkan operasi mencari dan menyelamat yang turut disertai penduduk pada 11.35 malam tadi. 

Operasi bersambung semula pada 7 pagi tadi membabitkan 114 orang termasuk Jabatan Pertahanan Awam Malaysia, Jabatan Perhutanan, Ikatan Relawan Rakyat Malaysia, polis dan orang awam. 

Sehingga pukul 3 petang ini operasi mencari dan menyelamat masih gagal menemukan keempat-empat pelajar terbabit. – Bernama, 17 Mac, 2014.

Orang ni

4 comments:

Anonymous said...

kes ni baru lah panggil bomoh bubu dgn teropong buluh tu..

Anonymous said...

Kolej Vokasional Kuala Kangsar dgn Kolej Melayu Kuala Kangsar dlm satu bandar yg sama. Anwar Ibrahim pernah menuntut di Kolej Melayu Kuala Kangsar satu ketika dulu. Kehilangan pelajar Kolej Vokasional itu mungkin boleh dikaitkan dgn Anwar Ibrahim. Ini semua salah Anwar.

Anonymous said...

kamu tau tak bila masanya nak gunakan perkataan "masyaAllah" tu...? atau main ikut2 belasaaah aje?

Anonymous said...

Anak aku yg pompuan, gi belajor belajor je, takde xpedisi xpedisi ke rombongan keluar ke, klu kat rumah, boleh keluar hanya bila perlu. Keluar santai hanya ngan famili. Sbb dosa anak pompuan bapak tanggung sama. Anak laki aku longgar sikit.