Friday, March 14, 2014

VIDEO!!! Raja bomoh mengaku orang UMNO, senaraikan pemimpin UMNO yang bersama dengannya

Raja Bomoh Sedunia, Datuk Mahaguru Ibrahim Mat Zin menyelar Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin sebagai budak hingusan yang kurang ajar dan biadab.

Menurutnya, Khairy sepatutnya berjumpa dengannya terlebih dahulu bagi mendapatkan penjelasan sebenar, sebelum mengeluarkan apa-apa kenyataan yang diperoleh daripada media.

"Budak-barubaru yang jadi menteri ni, tak usahlah nak ambil publisiti atas nama Datuk. Biar saya buat kerja, kalau nak cari publisiti pergilah cari orang lain dan bukan atas nama saya.

"Tak baik. Orang-orang muda ni, (seharusnya) menghormati orang yang lebih tua. Jangan kata itu

haram, ini haram. Berjumpalah dahulu. Mahkamah kalau nak jatuh hukum pun, kena siasat dulu" jelasnya ketika ditemui semalam.Khairy yang juga merupakan Ketua Pemuda Umno, di dalam akaun Twitternya sebelumini menyifatkan
upacara ritual, Raja Bomoh itu sebagai memalukan.


Beliau turut berkata tindakan perlu diambil terhadap bomoh "tikar terbang" tersebut.

"Seseorang perlu menangkap bomoh permaidani ajaib itu. Ia memalukan," katanya.

Terdahulu,ahli parlimen Rembau itu turut memaklumkan beliau telah menghubungi Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom agar menangani isu berkaitan Raja Bomoh ini.

Ia ekoran dari tindakan Ibrahim yang melakukan upacara ritual di lapangan terbang antarabangsa (KLIA) bagi mengesan pesawat #MH#70 yang hilang beberapa hari lalu.

Mengulas  lanjut, Ibrahim turut menggesa Khairy agar menarik kembali kenyataan yang dikeluarkan sebelum ini atau berdepan dengan tindakan saman keranamengeluarkan kenyataan yang memalukan dirinya.

"Saya tidak takut dengan dia. Letak jawatan sebagai menteri, boleh lawan dengan saya. Dia pun bukan senonoh sangat perangai.

"Biarsaya cakap terang-terang pada Khairy Jamaluddin. Saya cabar dia.
Letakjawatan (sebagai Menteri) dan saya letak jawatan sebagai mahaguru.  Kita try fight. Saya tampar dia macam buaya nanti, baru dia tahu.


Ibrahimturut mengatakan, keputusan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak  melantik Khairy sebagai ahli kabinet adalah merupakan satu keputusan yang salah.

"Kalau perkara ini melarat, saya akan buat memorandum untuk berjumpa dengan (Perdana Menteri) Najib bersama semua ahli silat kita seramai 500 ribu orang.

"Dia budak baru, dia ingat saya baru setahun jagung?. Orang kampung dia bolehlah dia gempar di Rembau, kena bodoh. Ibrahim Mat Zin, dia (Khairy) jangan gempar.

Beliau turut menyifatkan Khairy sebagai seorang menteri yang gila, kerana sering bergaduh dengan semua orang.

https://www.facebook.com/RajaBomohTem...

1 comment:

Anonymous said...

Malapetaka dah mula melanda kabilah umno.....
balasan atas kezaliman mereka.