Monday, April 11, 2011

UMNO parti tak bermoralSHAH ALAM 11 APRIL: Akibat gerun dengan kewibawaan kepimpinan Ketua Pembangkang Parlimen Malaysia, Datuk Seri Anwar Ibrahim, Umno-Barisan Nasional (BN) terpaksa mengenepikan soal moral untuk mempertahankan kedudukan mereka sebagai kerajaan.

Namun tanpa disedari, masyarakat kini menjadi mangsa eksploitasi maklumat berhubung rakaman video seks yang didakwa melibatkan Anwar oleh trio veteran Umno bergelar Datuk T bulan lalu.

Ahli Parlimen Selayang, William Leong Jee Keen dalam kenyataan medianya hari ini menggambarkan cubaan untuk mengaitkan Anwar dengan individu dalam video seks tersebut sebaliknya mendedahkan keruntuhan moral Umno-BN.

Justeru katanya, kejadian tersebut merupakan tanda awal kejatuhan regim itu yang semakin menekan rakyat dengan propaganda politik kotor.

Menurut William, kerajaan pimpinan Perdana Menteri Najib Razak seakan-akan alpa dengan isu dan dasar-dasar utama yang harus didedahkan kepada rakyat demi kepentingan negara dan bukan video seks menjadi perbualan seharian.

Tambahnya lagi, undian rakyat bukan dilihat melalui persepsi individu tertentu tetapi pendekatan yang mampu dibawa oleh pemimpin untuk penstrukturan yang diperlukan negara bagi mewujudkan semula daya saing di kalangan negara serantau.

Ini menurutnya termasuk mengangkat semula sistem pendidikan untuk generasi muda sekaligus membolehkan pemikiran kritikal dibentuk dalam masyarakat.

Menurut Wiliam lagi peranan media arus perdana semakin tersasar berdasarkan laporan yang tidak bertanggungjawab justeru disifatkan sebagai propaganda hitam.

Seterusnya beliau menyarankan agar rakyat menentang politik murahan tersebut dengan dengan mengundi rejim Umno-BN keluar daripada pentadbiran negara.

4 comments:

Hamdan Rukun said...

SEBENAQNYA HANGPA DOK KATA 'PETANDA AWAL' KEJATUHAN UMNO/BN NI LAMA DAH. TAPI JATUH BANGUN UMNO ADALAH KEHENDAK ALLAH.

HANGPA PUN TAU, ALLAH BERI KUASA KEPADA YANG DIKEHENDAKINYA DAN TARIK KUASA DARIPADA YANG DIKEHENDAKINYA.

TENTUNYA ALLAH TIDAK REDHA DENGAN KUMPULAN YANG MEMPERDAGANGKAN AGAMANYA DEMI KUASA..

Anonymous said...

MACAM HANG LA JUGAK , FITNAH ORANG NAK SANTAU HANG SEDANGKAN HANG YANG BUAT CERITA. KONON HANG HEBAT. ADA LA YANG NAK SANTAU HANG TAPI 'SANTAU KENTUT'

Anonymous said...

BOLEH TAHAN JUGAK SI LUNCAI NI BAGI TASKIRAH.. TAPI DEGAK HABAQ SEBELUM TASKIRAH TADI DIA PEKENA 'CALSBERG" PATUTLAH DIA BAGUS PYA TASKIRAH...

Bom Mortar said...

take beer kata si luncai.... maka si luncai tenggelamdgn umco bee end nya... Qada' kadar memang Allah tentukan... tp usaha dan ikhtiar hendaklah dilakukan.... tnpa usaha dan ikhtiar mana nk dapat kejayaan... mari kita perjuangkan keadilan sejagat.. sokong Pakatan Rakyat.. hidup kita Selamat...