Thursday, April 12, 2012

IMAM DAPAT RM 50 !!! Syaratnya, hadir program Najib

Kata survey popularity Najib meningkat dan Najib juga dikatakan lebih popular dari Anwar Ibrahim, tapi kenapa perlu dipaksa Masjid menghantar wakil dan membayar upah kepada wakil mereka itu?

Kerana mahu menunjukkan bahawa kehadiran Najib dalam ‘Majlis Pemimpin Bersama Rakyat’ di Batu Pahat baru-baru ini mendapat sambutan rakyat, pihak Masjid telah dikerah membayar RM50 kepada setiap orang yang dihantarnya..


Menurut pekeliling dari Pejabat Kadi Daerah Batu Pahat ini setiap Masjid perlu menghantar sekurang-kurangnya 5 orang wakil ke Majlis itu.


5 orang wakil tersebut ialah Imam 1, Imam 2, Bilal dan Noja ataupun 5 orang wakil dari kariah Masjid diwajibkan hadir (dipaksa).


Majlis Pemimpin Bersama Rakyat itu telah berlangsung pada 7 April 2012 di Stadium Pengaram Jalan Ampuan Batu Pahat, Johor.


Selain dari setiap Masjid dipaksa menghantar 5 orang wakil, pihak Masjid juga dikehendaki memberikan wang sebanyak RM50 kepada setiap individu yang mewakili Masjid masing-masing.


Dan wakil Masjid-masjid tersebut dikehendaki melaporkan diri dihadapan Pejabat JKR Batu Pahat..


Ini dah jadi kes menipu diri sendiri ni.. takut tak ramai yang sudi hadir ke majlis Njib itu.. habis dikerah semua Imam untuk hadir ke majlis Najib..


Sudahlah begitu dibelasah pula duit Masjid yang disumbangkan oleh orang ramai kepada Masjid untuk kegunaan Masjid sebagai upah kepada wakil yang dipaksa itu..


Terdesaknya UMNO Johor ya...ASD

No comments: