Sunday, May 27, 2012

BAKAL TERDEDAH!!! Siapa Menteri UMNO kantoi akibat nafsu serakah?
 
gambar hiasan
 
Selepas isu Naib Presiden UMNO, Shafie Afdal yang hubungannya dengan artis Zahida Rafik terdedah kepada pengetahuan umum dan dipercayai sudah berkahwin di luar negara, seorang lagi menteri UMNO turut 'terkantoi' baru-baru ini kerana menyembunyikan perkahwinan dengan isteri keduanya sejak lebih setahun yang lalu.

Menteri terbabit dipercayai sudah melangsngkan perkahwinan kali kedua tanpa pengetahuan isteri pertamanya di luar negara dan selama ini berjaya menyimpan rahsia itu kerana beliau diatakan tidak menunjukkan unsur-unsur yang mencurigakan, termasuk sentiasa bermalam di rumah setiap malam kecuali jika ada tugasan di luar kawasan.


Bagaimanapun isterinya yang dikatakan sudah mendengar 'bisik-bisik burung' bahawa suaminya telah menikah lagi satu sejak beberapa bulan lalu, tidak terus mempercayainya sebaliknya telah mengupah seorang penyiasat persendirian untuk mengintip gerak-gerinya suaminya itu.


Hasil daripada pengintipan dan bukti-bukti yang diperolehi melalui hasil kerja penyiasat persendirian itu akhirnya mengesahkan bahawa menteri terbabit bukan saja didapati sudah berkahwin lagi, bahkan dikatakan sudah memperolehi seorang anak hasil perkahwinan keduanya itu.


Isteri keduanya yang dipercayai dinikahi di luar negara itu adalah bekas seorang model dan tidaklah terlalu popular dan glamour seperti Zahida Rafik yang dikaitkan dengan Shafie Afdal.


Oleh kerana perkahwinan yang cuba disembunyikan itu sudah terkantoi, kini hubungan menteri terbabit dengan isteri pertamanya berada dalam 'zon perang dingin' dan menteri berkenaan juga didapati sudah kurang muncul di dada-dada media sama ada bercakap tentang isu politik mahupun melibatkan tugasan kementeriannya.


Malahan jika diperhatikan wajah terbarunya yang sesekali muncul di akhbar dan tv, kelihatan raut wajahnya tidak lagi ceria, sedikit susut dan bagaikan sudah hilang aura sebagai seorang pemimpin yang diharapkan untuk masa depan UMNO.


Tindakan menteri terbabit berkahwin lagi dan menambah bilangan isteri sebenarnya tidak menimbulkan apa-apa masalah kerana beliau memang berkemampuan tetapi sebagai seorang menteri dan anggota pentadbiran kerajaan sepatutnya menghormati undang-undang syariah Malaysia yang menetapkan bahawa mana-mana lelaki yang ingin menikah lagi harus mendapat kebenaran daripada isteri pertama terlebih dahulu.


Adalah amat jelek dan menimbulkan kecacatan kredibiliti bahawa seorang menteri pun sanggup melanggar undang-undang hanya kerana gagal mengawal nafsu sendiri.


Selain itu, tindakan menteri terbabit berkahwin lain juga menimbulkan persepsi tidak baik kepada masyarakat dan seolah-olah mengesahkan kebenaran tanggapan umum selama ini bahawa antara hobi pemimpin UMNO dan kerajaan bila disaluti kuasa dan kemewahan ialah menambah bilangan isteri, dan bukannya melipatgandakan perkhidmatan kepada rakyat.


Dengan beberapa orang menteri UMNO yang sebelum ini turut diketahui mempunyai lebih daripada seorang isteri dan mempunyai pelbagai hubungan terlarang walaupun diketahui 'tidak sekacak mana', terbongkarnya rahsia seorang lagi menteri ini pastinya menambah-burukkan imej UMNO di mata umum.


Itu belum didedahkan lagi bagaimana kemewahan yang dilimpahkan kepada isteri barunya itu dan ia akhirnya akan meleret pula kepada bagaimana sumber-sumber kemewahan itu diperolehi sebagaimana yang terjadi kepada Shafie Afdal.


Jika itu terbongkar nanti, UMNO dan kerajaan juga yang menanggung bebannya. Harapan kemenangan UMNO dan BN secara keseluruhannya pasti akan terjejas dalam PRU 13 ini kerana perlakuan sebegini adalah bukti bahawa pemimpin-pemimpin UMNO tidak mahu berubah walaupun kuasa yang dipegang kini sudah berada di tepian gaung.


Sebagaimana kata-kata seorang bekas menteri, " orang lelaki yang bekahwin lebih dari satu tidak boleh dipercayai cakapnya kerana mereka akan berbohong sepanjang masa".


Kalau isteri dan keluarga pun boleh dibohongi, rakyat apatah lagi!! (SH21/05/2012)

9 comments:

Anonymous said...

kalau dah undang-undang tuhan kata tak perlu pun bagi tau bini... kenapa kita nak bising sokong undang-undang kena bagi tau bini tuh... pemimpin pas pun ada je gi kawen kat luar gitu... wan rahim dulu pun naik mahkamah jugak...

elok je lah dia kawen tu... susah apa nya...
cari yang buat maksiat nun.... yang kawen biar je lah... tak perlu nak bising...

hari tu pun ada pemimpin pas kawen ngan tak tau status gak tuh.. dr rosli ke apa nama...

pas tu kalut gi nikah kat siam... asalan nikah kat malaysia jugak...

Nightroad said...

ak org PAS, tp maaf la bro.. ak x stuju bnda begini dijadikan isu.... harap delete entri ini...jgn jadikan isu ini sbg modal murhn utk meraih undi, kalo x apa beza kita dgn BN...
think it bro....

lbh baik buat entri ttg salah laku kuasa BN...=)

Anonymous said...

ini salahlaku jugak...pemimpin kerajaan persekutuan skrg (UMNO/BN) yang buat undang2 tapi pemimpin kerajaan sendiri yg langgar undang2.PAS buat masa ni blm lg jadi kerajaan persekutuan yg menentukan undang2..so,xblh disalahkan.

Anonymous said...

mari kita ramai-ramai tinggalkan pakatan rakyat. mari kita ramai-ramai kembali semula ke jalan yang diredhai Allah. jangan biarkan diri kita semua bersekutu & bernaung di bawah panji-panji dajjal. jangan biarkan diri kita terpesong akidah. terpesong akidah, musnahlah segala amal ibadah, dan rosaklah akhlak. jangan biarkan diri kita akur dengan fatwa yang tercetus dari nafsu yang menggila yang merosakkan Ummah. jangan biarkan diri kita semua terikut dengan sunah setan. mari kita ramai-ramai semua berpegang teguh kepada Al-Quran & Sunnah Rasulullah. mari ramai-ramai kita bina semula Ukhuwah Islamiah. mari kita ramai-ramai kembali ke jalan yang lurus. Allah hu Akbar, Allah hu Akbar. La ila ha illallah..

Anonymous said...

anon 27 May, 2012 07:34..

Jika benar dan anda bertekad bahawa PR tidak betul. Itu adalah pilihan anda cuma jangan dok berzikir, dok bertakbir tapi senyap2 kembali kepada UMNO.. hahaha lagi sengkek dan munafik! Kena ingat tu.. sokongalah parti cap AYAM lagi bagus.. semua boleh makan.

Anonymous said...

mbaca komen2 kau org...mguatkn lg sokongn ku kpd PR.

Anonymous said...

Kalau semua umat Islam berpegang teguh kepada Al-Qur'an dan Sunnah nescaya UMNO akan berkubur di mukabumi ini.

Anonymous said...

aku sokong 2..yg sbtl2nya pmimpin umno/bn bodoh

Anonymous said...

aku sokong pr.mampuih la umnogok kali ni..x sabar sabah mengundi