Friday, May 11, 2012

TRAGEDI ULANG TAHUN UMNO KE 66!!! Bas angkut ahli UMNO berlanggar dengan treler , aktivis SAMM bantu mangsa cedera


From Twitterchegubard; 

Semlm, Slepas exit Tol Rasah/PD bas bawa Umno Trg kemalangan, saya&bbrp aktivis SAMM NS utk bantu moga semuanya selamat.. 

Sebuah bas yg bawa Umno Trg langgar belakang traler dan 1bas umno k.berang pula langgar belakang bas..bbrp org cedera agak teruk.. 

Ambulan dan bomba baru tiba..ada yg tercampak keluar bas..kami antara yg membantu juga panik byk darah..byk bas2 umno lain turut berhenti.. 

Bila anggota penyelamat mula ramai datang bbrp komrad SAMM yg awal sampai bantu mula undur..gambar ini antara mangsa eksiden Bas Umno langgar lori di seremban yg kami bantu bawa dan baringkan di tepi jalan..

5 comments:

Anonymous said...

Buat yg terlantar kesakitan. Ini lah masa untuk anda muhasabahkan diri anda. Wang yg di gunakan utk program glombang merah mungkin daripada kalagan rakyat pembayar cukai yg ti redha jika digunakan untuk kepentingan peribadi @ parti. Maka yg esa menurunkan bala (cash) pada golongan ini. " yg menjadi tanda tanya kenapa fanatik umno TERENGGANU nie menghala ke arak selatan?. Seharusnya ke pantai timur. Kalau niat dah tak elok maka ini lah balasanya... Ws.

Anonymous said...

Astaghafirullahhalazim,anda sepatutnya memdoakan keselamatan saudara Islam kita dan bukannya munuduh ini balasan tuhan atas perbuatan mereka.Bertaubatlah wahai saudaraku.

Anonymous said...

ni gambar eksiden bas lama la..eksiden kat simpang ampat melaka..bas dr melaka masuk lorong sbelah terbalik atas myvi..bas ni hentam bas tu kalo xclap..membe aku ada tym neh crita mmg ngeri gle..nie link eksiden nie http://amazingnara.com/33-lagi-gambar-kemalangan-maut-di-lebuh-raya-plus

Anonymous said...

jangan cepat sangat membuat andaian.. mefitnah tu adalah lebh besar dosanya daripada membnuh... doakan yang mana masih terlantar d hospital dan sedekahkan al-fatihahpada yang telah pergi.... setiap yg berlaku ada hikmahnya.... berita yang disampaikan ni juga perlu disiasat dahulu, jgn men tulis sahaja.... wasalam..

Anonymous said...

kenapa la ambik kesempatan ke atas musibah yg menimpa? lg pun itu bkan gambarnya... kalau nk menipu pn biarla bertempat... inikah kerja orang yang kononnya berjuang untuk islam???????