Thursday, July 12, 2012

PANAS!!! Bapa Altantuya mahu Mahathir diheret sama

KUALA LUMPUR 13 Julai: Bapa Altantuya, Setev Shaaribuu mahu bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad diheret sama dalam skandal kapal selam Scorpene sehingga menyebabkan kematian anaknya.

“Walaupun Najib Razak yang bertanggungjawab dalam sub marin selaku Menteri Pertahanan masih

membisu mengenai perkara ini, namun, Dr Mahathir selaku Perdana Menteri pada masa itu mesti tampil berhubung perkara ini,” kata Setev dalam satu kenyataan.

Kenyataan itu dibacakan Ahli Parlimen Kelana Jaya, Loh Gwo Burne pada sidang media di lobi Dewan Undangan Negeri Selangor, semalam.Ia merupakan keterangan Setev di Mahkamah Perancis pada Jun lalu.


Setev berkata, beliau sanggup menunjukkan bukti bahawa anaknya, Altantuya ke Perancis menggunakan pasport dengan nama Aminah Abdullah.“Ingin sekali saya ulangi bahawa anak perempuan saya, pergi ke Perancis dan beberapa negara menggunakan pasport Aminah Abdullah.“Kami ada bukti bahawa dia (Altantuya) ke Perancis dan akan tunjukkan bukti itu jika perlu. Walaupun laporan Imigresen Perancis melaporkan tiada rekod Altantuya ke Perancis antara 1999 hingga 2007,” jelas Setev.


Kata Setev, bagi meneruskan pembongkaran misteri kematian anaknya itu, sekumpulan penyiasat daripada Mongolia akan datang ke Malaysia pada Ogos ini.“Saya harap dapat pengadilan dan atas dasar hubungan dua negara, harap kerajaan Malaysia boleh memberikan bantuan secara ikhlas kepada kumpulan dari Mongolia itu,” katanya.

3 comments:

Anonymous said...

suruh la mahkamah perancis subpeana mahathir tu... jgn lupa suruh karpal jadi peguam pendakwa..

aku rasa bagus PAS benarkan DAP bertanding 100 kerusi termasuk kawasan majoriti melayu kerana sekarang ni segala polisi PR DAP yg ada kata putus... lagi pun DAP tak lama lagi akan terima PENUBUHAN KERAJAAN ISLAM

Anonymous said...

pencacai umporno meroyan sakan

Anonymous said...

cai ni kalau kita cakap dia bodo marah..Dgn tahap kebodo an yg dah terlampau ni masih lagi nk tunjuk pandai..aduhai