Wednesday, August 8, 2012

HENTIKAN FITNAH!!!Abby Abadi bakal saman Utusan Meloya

KEBANYAKAN ahli politik sudah beranggapan bahawa jika difitnah oleh Utusan Malaysia, maka anda patut bersyukur kerana itu tandanya wang besar menanti anda melalui tindakan undang-undang.

Lihat sahajalah sebelum ini, Khalid Samad, Lim Guan Eng dan beberapa ahli politik mengaut sejumlah ratusan ribu ringgit hasil tindakan saman fitnah ke atas Utusan Malaysia.

Nampaknya kali ini giliran Abby Abadi pula akan mengambil tindakan saman ke atas akhbar propaganda Barisan Nasional itu. Rujuk kenyataan Abby Abadi di akaun twitternya di bawah ini.Nampaknya Abby sudah puas bersabar dengan pelbagai tohmahan dan fitnah yang dilontarkan ke atasnya. Selembut-lembut Abby, namun kesabarannya pasti sudah sampai ke penghujung.Bila Abby terlalu mengalah, nampaknya media semakin galak mengutuk, menghina dan memfitnah beliau. Maka eloklah beliau mengambil tindakan untuk menghentikan semua ini.

Sebelum ini Khalid Samad mendermakan sebahagian besar wang yang diterimanya hasil tindakan saman ke atas Utusan Malaysia. Barangkali Abby Abadi juga boleh mengambil tindakan yang serupa.

Bersedekah sambil membangkrapkan Utusan Malaysia, akhbar penipu nombor satu Malaysia.

ReJaM© "Menghentikan fitnah ke atas diri sendiri juga satu tanggung jawab"

1 comment:

Anonymous said...

sudah-sudahlah. janganlah mengumpat pasal abby abadi lagi. biarlah dia cakap selepas mendaftar sebagai ahli pas, nama ada dalam senarai dekat akhirat, tu urusan dia. biarlah kalau dia nak jadi ustazah pas pun, dah orang pas tak nak dengar ceramah ulama lagi sebab tak glamer, nak buat macam mana. tu semua bukan salah dia pun

semoga ustazah abby abadi berbahagia di dunia dan di akhirat