Thursday, February 7, 2013

GANGGU CERAMAH MAZLAN ALIMAN!!! UMNO jadi dalang, polis pun terlibat?Pada 4 Februari yang lalu program ceramah oleh Pengerusia ANAK, Saudara Mazlan Aliman di Felda Sungai Tengi, Hulu Selangor dilaporkan telah diganggu oleh sekumpulan samseng-samseng upahan dipercayai dari UMNO, PERKASA dan juga MIC.

Tindakan yang tidak demokratik itu telah menyebabkan program tersebut terpaksa dibatalkan atas faktor-faktor keselamatan.Menurut saudara Mazlan ketika baru memberi salam, tiba-tiba hampir 200 orang yang dimaklumkan kebanyakkannya orang luar cuba menyerbu masuk membuat kecoh.

Mereka baling botol air, kerusi dan menjerit-jerit mahu beliau keluar dari tapak ceramah.Rakaman video di bawah adalah rakaman mesyuarat yang dipengerusikan oleh Pengurus Felda Sg Tengi yang dihadiri oleh Perkasa, UMNO, Seranta, Majlis Belia Felda dan lain-lain.

Agendanya ialah untuk menghalang Mazlan Aliman dan ANAK hanya semata2 ANAK kononnya pertubuhan haram.Mesyuarat kumpulan samseng ini akan di serah kepada Peguam ANAK untuk tindakan undang-undang...Saksikan apa perancangan mereka... ~anak sungai derhaka

Lihat video di sini.

No comments: