Saturday, May 18, 2013

UMNO TETAP UMNO!!! Baru 2 minggu, Mukhriz dah mula tunjuk belang kuasa

Menteri Besar Kedah Datuk Mukhriz Tun Dr Mahathir tidak akan membenarkan parti pembangkang mengadakan perhimpunan di Stadium Sultan Abdul Halim, Suka Menanti, Selasa ini kerana perhimpunan seperti itu tidak wajar diadakan.
  
Katanya walaupun beliau berpendapat mana-mana pihak boleh mengadakan perhimpunan tetapi pengisiannya perlu diteliti sebelum diberikan kebenaran.
  
"Perhimpunan ini yang telah diadakan di beberapa tempat di seluruh negara bertujuan menimbulkan rasa benci di kalangan peserta terhadap kerajaan yang mendapat mandat daripada rakyat untuk tubuhkan kerajaan Persekutuan serta di Kedah ini. Ini suatu yang tak boleh diterima.
    


"Kalau setakat nak berhimpun takde masalah. Ini kandungan ucapan oleh pemimpin pakatan pembangkang sarat dengan tohmahan dan dakwaan tidak berasas," katanya kepada pemberita selepas Majlis Kenduri Kesyukuran peringkat negeri di kediaman rasmi Menteri Besar, Seri Mentaloon di Alor Setar hari ini.
  
Pesuruhjaya PAS Kedah yang baru, Datuk Mahfuz Omar hari ini merayu supaya Mukhriz membenarkan pakatan pembangkang mengadakan perhimpunan berkenaan di Stadium Sultan Abdul Halim.
  
Mahfuz yang juga naib presiden PAS berkata pihaknya sebelum ini telah mengemukakan surat permohonan kepada pihak pengurusan stadium tersebut namun ditolak dan tidak dibenarkan untuk mengadakan perhimpunan tersebut.
  
Katanya pihaknya hari ini akan menghantar surat rayuan kepada Mukhriz selaku Pengerusi Perbadanan Stadium Kedah agar membenarkan mereka melakukan himpunan tersebut atas dasar 'demokrasi'.
  
Mukhriz berkata jika perhimpunan itu dibenarkan dan dakwaan-dakwaan itu diulangi, beliau khuatir ia akan mengelirukan rakyat dan mencetuskan ketegangan  di kalangan rakyat.
  
"Kita dah terlalu lama berpolitik. Jadi biarlah selepas PRU13 yang paling sengit, kita satukan balik rakyat. Tidak perlu panjang-panjangkan lagi dan timbulkan rasa marah rakyat. Bagi saya, jawapannya adalah TIDAK (untuk benarkan stadium itu digunakan). Saya juga dapat nasihat daripada polis, permit tidak akan dikeluarkan ," katanya.
  
Dalam perkembangan lain, Mukhriz menyambut pengumuman Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mengekalkan Datuk Seri Mustapa Mohamed untuk terus menerajui Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI)," katanya yang juga timbalan menteri MITI..
  
"Satu keputusan yang amat tepat. Kerja-kerja di MITI perlukan kesinambungan berterusan. Kalau ketuanya sama banyak dasar yang beliau rangka sebelum ini dapat diteruskan dan dilaksanakan sebaik mungkin," katanya.
  
Bernama


4 comments:

Anonymous said...

jangan pertikai apa yang mukris buat ,tapi pertikaikan pimpinan pas sehingga pas gagal mempertahankan Kedah ? jangan marah orang lain bila kita tiada makanan ? marahkan diri kita kerana kita malas mencari makanan ,
pas pandai komen pentadbiran orang ,tapi tak pandai komen pentadbiran sendiri

Anonymous said...

org mcm ni baru boleh perintah lama ada dasar ketidakadilannya,ustaz azizan xkan buat mcm ni.keadilan untuk semua,tiada dendam.usttaz azizan JASAMU DIKENANG,BIAR KALAH DUNIA,ASAL MENANG DISANA,INSYAALLAH.

XUMNO said...

Padan muka Pas Kedah yang semasa memerintah bersikap mesra dengan pemimpin2 Umno! Konon nak tunjuk gentleman, sekarang baru tahu perangai Umno sampai kiamat pun tak akan berubah. Manusia munafik mana boleh buat kawan.Dalam benak Umno, Malaysia ni mak bapak dia punya.Bagi negeri2 bawah Pakatan, jangan bagi muka langsung dengan Umno ni.Jangan benarkan mereka menggunakan kemudahan rakyat untuk program2 menghasut mereka.Tit For Tat.

Anonymous said...

Baru hampa sedaq langit tinggi ,dulu masa hampa bekuasa hampa dok biaq hantu-hantu UMNO dok melogung dalam KCS sampai depa cucuh api hingga menyala dan tebakaq habeh semua ,la nie baru hampa tau yang api dalam sekam itu bahaya, hampa nak peslah kat Mukhriz ka,hampa silp banyakla ,puak UMNO memang dah macam tu ,bila dah kuasa ada ditangan bukan depa nak ingat dah segala kebaikan yang orang bagi kat depa, ha lanie hampa tau lah macam mana UMNO balaih kat hampa.Rasakan!!!!