Saturday, May 18, 2013

WAHAI USTAZ!!! Berapa kali nak gebang da......

Kuala Lumpur: “Saya terpaksa berhenti berceramah kerana bimbang sesuatu buruk menimpa keluarga. Selain dimaki hamun dalam blog dan Facebook, ada yang datang ke rumah dan pusat pengajian memberi ugutan (mahu) memukul dan membunuh saya.

“Ya, saya akan berhenti berceramah 28 November depan kerana saya kecewa difitnah dan dicerca bukan-bukan oleh pihak tidak bertanggungjawab,” kata penceramah bebas, Mohd Kazim Elias Al-Hafiz, 41, atau lebih dikenali sebagai Ustaz Kazim.

Beliau yang juga pengasas Pusat Pendidikan Al-Barakah bertekad tidak mahu lagi menerima undangan ceramah kerana kecewa dituduh ‘Ustaz Politik’.
Katanya, kesal dengan tuduhan yang dilemparkan beberapa pihak tertentu, beliau yang hampir 23 tahun berceramah di seluruh Malaysia memberi tumpuan terhadap pusat pengajiannya di Kampung Manjoi, Perak.

Selain itu, menurutnya, keputusan berhenti berceramah dibuat kerana ketika ini beliau tidak berapa sihat, selain baru-baru ini berlaku satu insiden rumahnya di Ipoh, Perak apabila ada pihak cuba menyimbah cuka.

IKUT HUKUM AKAL LOGIKLAH.. KALAU BENAR-BENAR DIA BERASA TAKUT DENGAN UGUTAN BUNUH MENGAPA PERLU TUNGGU SEHINGGA 6 BULAN BARU NAK BERHENTI MEMBERIKAN CERAMAH..

BELIAU MEMBERITAHU ADA ORANG DATANG SENDIRI KERUMAHNYA DAN PUSAT PENGAJIAN MILIKNYA DATANG UGUT NAK PUKUL DAN BUNUH DIRINYA...TAPI TIADA LANGSUNG DICERITAKAN BELIAU SUDAH MEMBUAT LAPORAN POLIS...SUDAH PASTI DIA CAM ORANG YANG DATANG UGUT NAK PUKUL DAN BUNUH DIRINYA.

MASUK AKAL KE?.. SEORANG PENDAKWAH AKAN BERHENTI BERCERAMAH HANYA SEKADAR KENA FITNAH DAN DAN DICERCA?????..PENDAKWAH JENIS APA DIA NI???

JANGAN CARI PUBLISITI MURAHAN... RAKYAT BUKANNYA BODOH... JANGAN NAK HINA RAKYATLAH...CAKAPLAH YANG CERAMAH ANDA TIDAK MENDAPAT SAMBUTAN LANGSUNG!!!!!
SEBENARNYA DALAM TEMPOH 6 BULAN INI NAK LIHAT RESPON DAN TINDAK BALAS DARI RAKYAT SAMA ADA CERAMAH ANDA AKAN MENDAPAT SAMBUTAN ATAU SEMAKIN SURAM.. ITU SAJA BEB!!! OMAKKAU

8 comments:

MOBYDICK said...

Nak kumpul duit dulu kut....

batu pelangi said...

Ostad ini pernah menghampakan pelajar2 Pendidikan Khas di kawasan
Kamunting dulu.Kerana tiada guru
yang menanti ketibaan beliau, dia
terus belah dari ceramah Malidur
Rasul yang sepatutnya beliau hadiri!
Inikah sikap seorg OSTAD?

Anonymous said...

Dulu dia ni bagus..tp bla dah tertelan duit 'holy' BN, terus gelap hati..jd ustaz politik kutuk PAS..

Ustaz Saaudi Mohd said...

Hebat berceramah umur 18 tahun ceramah dah.Tajuk apa tu?Sepatutnya banyak ujian lagi kuat ceramah.

Anonymous said...

kalau ikhlas nak berhenti, berhenti terusla...ni tunggu sampai 6 bulan lagi, apa hal? ini kes ustaz cari glamour.

sri hartamas

Anonymous said...

Orang datang rumah ugut nak bunuh .Awak kenal orang tersebut .Adakah laporan polis telah di buat. Kalau tak buat,sebab apa tak buat .Dimana logik nya .

Anonymous said...

Cakap berdegar2 tentang pejuang islam mengharungi perjuangan,tapi kena atas batang hidung mula takut.Tu baru kena jentik batang hidung.Ini lah ustaz cakap tak serupa bikin.

Anonymous said...

dengar semua ceramahnya dulu. bukan ke dia nk ikut mcm nabi muhammad. 23 tahun berdakwah.. tarikh yg dia tetapkan tu,baru cukup tempoh 23thn,, dan lagi mgnai cerammahnya pulak,, cube dengar semua ceramahnya.. aku dah 300 ceramah dh dengar.. maksud xnk ceramah,,,mknanya dia maksudkan taknak ceramah yg jauh2... kt perak je,.