Tuesday, December 31, 2013

APA NAK JADI?!!! Macai UMNO cipta fitnah, Laman FB Polis jadi tukang sebar

Page Laman Sosial FB PDRM kini diserang oleh rakyat kerana dikatakan tidak berpuas hati kepada individu yang mengendalikan page tersebut yang memuat naikkan gambar yang langsung tiada kaitan dengan kecedaraan anggota polis semasa bertugas di Perhimpunan Gerakan Turun Kos Sara Hidup (TURUN) di Dataran Merdeka malam tadi.

Gambar seorang lelaki cedera di kepala yang sedang memekap kepalanya yang sedang berdarah tidak konsisten dengan apa yang diberitahu oleh Ketua Polis Daerah Dang Wangi, ACP Zainuddin


 "bahawa 3 anggota polis cedera di tangan apabila peserta perhimpunan merempuh kawalan anggota polis di Dataran Merdeka pada 11 malam".


Rakaman gambar yang diguna oleh admin page PDRM sebenarnya diguna oleh macai-macai UMNO sebagai gambar kononnya seorang anggota polis cedera teruk kena belasah dan diserang oleh peserta TURUN sedangkan hakikatnya gambar tersebut ialah rakaman gambar seorang individu yang kena serang dengan parang oleh seorang lelaki India di Damansara Damai dan laporan polis telah pun di buat .. 

Difahamkan malam tadi lelaki India yang melakukan serangan tersebut telah pun kena cekup.

"Gambar Anggota PGA atau DBKL yang tersebar semalam bukanlah gambar dari dataran, dari maklumat yang kami terima dari Abang Mangsa Gambar tersebut adalah gambar adiknya yang ditetak oleh Lelaki India di Damansara Damai!!!"

Jika apa yang dikatakan ini benar betapa admin page PDRM telah mengelirukan rakyat dengan memuat naikkan gambar yang langsung tiada ada kena mengena dengan anggota polis yang cedera di tangan kena serang oleh peserta Perhimpunan TURUN maka wajar pihak atasan kena ambil tindakan tegas keatas dirinya demi menyelematkan nama baik PDRM dari tercalar!!!!!

Seekor kerbau membawa lumpur habis semuanya terpalit .. hanya disebabkan seorang anggota polis yang bertindak tidak profesional overzealous habis integriti institusi PDRM tercalar.OMAK KAU

1 comment:

Asrul Sani said...

Bila orang ramai panggil depa ANJING tahu pula marah...tetapi perangai sesetengahnya mengalahkan SYAITAN!!!