Tuesday, December 27, 2011

PANAS !!! Ahli politik ditangkap khalwat di PerlisBerita dari Sinar Harian ini melaporkan seorang ahli politik yang berusia 35 tahun telah ditangkap kerana berkhalwat, yang dilaporkan hanya seorang Ahli Politik tapi tak disebutpun dari Parti mana..

Tapi korang faham-faham sendirilah.. kalau dari PAS atau PKR mesti berita ini dijadikan tajuk besar dalam Utusan dan disiarkan juga oleh TV3..ASD

Ahli politik ditangkap khalwat

KANGAR - Tindakan seorang ahli politik duduk bergelap dalam kereta bersama isteri orang, mengundang padah, apabila gelagat mereka disedari sekumpulan ahli Skim Rondaan Sukarela (SRS) yang kemudian memanggil imam kampung, sebelum pasangan itu ditahan kerana disyaki berkhalwat.

Kejadian berlaku pada jam 1.26 pagi berdekatan resort di Sungai Batu Pahat, di sini, 24 Disember lalu.

Menurut sumber daripada Jabatan Agama Islam Negeri Perlis (Jaips), ahli politik berusia 35 tahun dan sudah berkeluarga, ditahan bersama pasangannya berusia 30 tahun dalam kereta Proton Wira, berhampiran semak-samun.

Menurutnya, kelibat pasangan itu pada awalnya disedari sekumpulan ahli SRS Kampung Sungai Baru, Sungai Batu Pahat sebelum imam kampung dipanggil untuk menyoal siasat pasangan berkenaan.

“Mereka kemudian ditahan selepas gagal menunjuk-kan dokumen sebagai bukti hubungan mahram atau suami isteri sebelum diserahkan kepada Jaips untuk tindakan selanjutnya.

“Laporan ke atas kedua-dua pasangan itu turut dibuat di Balai Polis Kangar sebelum dijamin oleh keluarga masing-masing,” katanya di pejabat Jaips di sini, semalam.

Menurut sumber itu lagi, ahli politik berkenaan dan pasangannya hadir ke pejabat Jaips semalam, untuk memberikan keterangan selama sejam.

“Keterangan tertuduh mula diambil oleh pegawai Jaips pada 9.45 pagi dan berakhir 10.45 pagi, dimulakan dengan tertuduh lelaki diikuti dengan pasangannya.

“Buat masa ini, Jaips memutuskan 18 Januari 2012 sebagai tarikh permohonan agar kes ini dibawa ke Mahkamah Tinggi Syariah Kangar, memandangkan kami masih menunggu keterangan saksi yang menahan pasangan itu termasuk imam masjid,” katanya.

Jurucakap itu berkata, pasangan berkenaan ditahan dan didakwa bawah Seksyen 9(1)(2), Enakmen Jenayah Dalam Syarak Perlis, 1991 yang boleh dikenakan denda tidak melebihi RM5,000 atau tiga tahun penjara atau kedua-duanya sekali jika sabit kesalahan.Sinar Harian

3 comments:

rakab said...

Payah nak komen sebab tak tahu siapa orang tu..

Cepat-cepat dedahkan identiti mereka yang buat maksiat tu supaya jadi pengajaran pada yang lain,..
tak kira laa walau siapa pun dia tu..

jusoh che long said...

aaritu ketua bahagian umno tanah merah boleh jer utusan dedahkan nama.naper yg ni sorok2.betul ker bengkok ni?

liyana said...

Yang ditangkap khalwat itu ialah
ketua penerangan Pemuda Umno bahagian Padang Besar, Aidi Helmi Mohamed.

Sila rujuk file JAIPs dan harap ke Mahkamah Tinggi Syariah Kangar pada 18/01/2012.

Terimakasih.