Sunday, April 8, 2012

BERITA BARU!!! Penyanyi lagu popular "Semakin Rindu Semakin Sayang" sertai Pakatan Rakyat

Di celah-celah kemeriahan Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2011 yang berlangsung di Genting Highlands, penyanyi yang popular dengan lagu "Semakin Rindu Semakin Sayang", Dayangku Intan menyertai Parti Keadilan Rakyat (PKR) sebentar tadi.

Borang permohonan menyertai salah satu parti dalam komponen Pakatan Rakyat itu diterima sendiri oleh Presidennya, Wan Azizah Wan Ismail pada satu majlis makan malam "Senandung Reformasi" di sebuah hotel di Shah Alam, Selangor.

Dayang atau nama sebenarnya Dayangku Intan binti Tengku Abdul Hamid pernah menggemparkan negara dengan memfailkan saman ganti rugi RM3.9 juta terhadap Menteri Pelancongan dan Kerajaan Malaysia kerana memungkiri perjanjian kontrak.


Dayangku Intan yang juga Pengarah Eksekutif Syarikat InMan Production (M) Sdn Bhd dan Pengarah Urusannya, Rosman Yahil, 45, memfailkan saman itu kerana defendan memungkiri kontrak Pertunjukan dan Pertandingan Bunga Api Merdeka Antarabangsa Sedunia.

Mereka memfailkan saman itu di Pejabat Pendaftar Mahkamah Tinggi Sivil, Kompleks Mahkamah Jalan Duta di sini, 20 Julai lalu, melalui Tetuan Karpal Singh & Co.

Plaintif mendakwa defendan gagal menunaikan janji dengan memberikan kontrak itu kepada Global 2000 Sdn Bhd (pihak ketiga) sedangkan cadangan dan kertas kerja asal mengenai konsep itu disediakan InMan Production. - Jalan Pulang

3 comments:

Anonymous said...

Masa artis bersama UMNO,Paslah yang mengutuk dengan hebat dan gegak gem pitanya.Berbagai tuduhan dilemparkan kepada UMNO,sekarang Tuhan tunjukkan yang PAS terpaksa jilat balik ludah nya dan yang peliknya,puak ni berasa bangga la pulok .. Parti Isle buat apa pun halal

Anonymous said...

apa yang lu cakap , jangan la cemburu sampai nak tabur fitnah. bagi la bukti pas kutuk umno baik dengan artis. yang pas kutuk jika umno dan artis dok buat maksiat tak ingat dunia

Anonymous said...

Patutlah.... masuk PKR sebab nak lepas geram! Bukan sebab lain! Bukan sebab perjuangan itk kebenaran. Tak heranlah! Pkr penuh dgn orang2 kecewa!