Monday, April 2, 2012

BLOGGER UMNO NAK FITNAH KERAJAAN KEDAH!!! Tengok muka kat cermin dulu weeeihh....!



Oleh: SemutGataiXX@xxxmail.net


Semut Gatai dihubungi seorang rakan beritahu kononnya sebuah blog UMporNO menyerang lagi Kulim Hi Tech Park (KHTP), maka SG pun gatai-gatai piilah baca tengok.. maka hasilnya SG pun gatai-gatai tangan jawab artikel fitnah wal muhong tu.


Mula nak copy paste artikel muhong tu masuk sini tapi dok pikiag takde pekdah di samping panjang sangat muhong dia tuu, orang Melayu ni bukan rajin sangat baca panjang-panjang.



Antara pembohongan yang SG dengar lebih dari 100 kali dah ialah kononnya CEO KTPC Haji Mohd Sobri Osman ada pertalian keluarga dengan Ustaz Azizan Razak. Dulu, kononnya isteri Haji Sobri adalah cucu saudara Ustaz Azizan. Terbaru kononnya isterinya adalah sepupu Ustaz Azizan. Perkara nak muhong ni, hasilnya memang cacamarba. Yang sebenarnya Haji Sobri atau isterinya tak ada kena mengena langsung sebagai saudara mara terdekat dengan Ustaz Azizan.. kalau ada pun cuma sama-sama jadi anak cucuk Tok Adam dan Tok Hawa.

Hangpa ingat dulu serangan yang dibuat oleh Datuk Mukhriz Mahathir kononnya KHTP bergantung kepada Pusat semata-mata untuk misi pelaburan, takdak inisiatif sendiri. Maka KHTP pun ambil inisiatif sendiri pergi buat promosi dengan agresif. Antaranya, misi promosi pelaburan sehingga Disember 2010:


Country City Exhibition From To

Malaysia K Lumpur MIHAS 23-Jun 27-Jun
Australia Cairns AABI/BAIA 12-Sep 15-Sep
Russia Moscow CeMAT 28-Sep 1-Oct
Germany Hannover Biotechnica 5-Oct 7-Oct
Malaysia K Lumpur PSMB 19-Oct 20-Oct
USA Las Vegas AAPEX 2-Nov 4-Nov
USA Orlando I/ITSEC 29-Nov 2-Dec
India Ooty APIN Workshop 29-Nov 1-Dec
France Paris Maritima 8-Dec 11-Dec
France Paris Microbiota 14-Dec 15-Dec

Tau puak-puak tu kata apa? Pegawai KHTP kerja pi dok makan angin luar negeri.. PULAK DAHHHH.. Puak2 ni mokalu suruh jelin lidah, boleh nampak terang-terang jenis lidah bewak ka, lidah ulaq ka, lidah pokka ka!


Hasil kerja agresif yang dibuat itu maka pada tahun 2011 pelaburan masuk adalah sebanyak RM6 billion.

Peningkatan pelaburan masuk RM6 billion itu adalah peningkatan tahunan paling tinggi dicatatkan sepanjang KHTP wujud di muka bumi ini. Di zaman BN paling tinggi lonjakan pada tahun 2004 , itu pun cuma RM4.6 billion.

Lonjakan pada tahun semasa bagaimanapun tidak boleh dijadikan ukuran pencapaian atau kejayaan untuk dibuat perbandingan di zaman BN atau PR; mana yang lebih baik?


Ukuran yang lebih tepat ialah melihat purata kemasukan tahunan. Begini:

1) 12 tahun BN pelaburan masuk ialah RM19.3 billion. Bermakna purata kemasukan setahun ialah RM1.608 billion.


2) 4 tahun PR pelaburan masuk ialah RM10.3 billion. Bermakna purata kemasukan setahun ialah RM2.575 billion.


Nah, tak payah putag pusin dengan bahasa yang orang payah faham. Budak darjah 3 pun tahu antara RM2.575 billion dengan RM1.608, mana lebih besar?! Jawab, jawab, jawab... ha tak terjawab pon..


Jadi kalau nak dakwa bahawa pelaburan masuk zaman PAS/PR memerintah.. eloklah pi komog mulut tu dan tengok muka kat cermin dulu..... SEDAQ DIRI sikit nooo!!!

3 comments:

Pak Mat said...

Suruh depa pi kumoq dengan ayaq kloroq kemudian telan moga-moga cerah hati perut ckit... Depa mana bleh tengok cekhemin sebab pakai susok,siang jadi orang malam jadi hantu.... Jangan mareee

ALahaI sI LunCAi said...

HE!HE!HE!

KALAU DAH NULIH DALAM KEADAAN 'GATAI GATAI' MAKNANYA SPESIS BADRUL AMINLAH...

Anonymous said...

tak payah komen la luncai kalau dah tak da idea