Thursday, December 13, 2012

AZEEZ & UTUSAN KANTOI!!! Semua Ketua Rombongan dilantik Duta Khas Palestin bukan Ketua Putera UMNO seorang sahaja


KUALA LUMPUR: Sehingga kini beratus orang mungkin telah dilantik sebagai Duta Khas Palestin dari seluruh dunia dan salah seorang dari mereka adalah Datuk Abdul Azeez Rahim, Ketua Putera Umno Malaysia.

Kerana berbangga dengan perlantikan itu, akhbar Umno telah membuat laporan muka depan tentang perlantikan Abdul Azeez, Pengerusi Kelab Putera 1Malaysia itu.

Antara laporan itu, Utusan memaklumkan, perlantikan itu satu pengiktirafan buat Malaysia yang pertama kali dilakukan.Namun sebelum perlantikan Abdul Azeez, kira-kira 50 orang dari seluruh dunia telah menerima perlantikan yang sama pada 4 Syawal lalu.

19 dari mereka adalah rakyat Malaysia yang datang ke Gaza atas nama Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (MAPIM).

Salah seorang penerima itu, Dr Fauzi Zakaria  berkata, beliau dan kira-kira 50 lagi ditanya apakah mereka mahu memperjuangkan nasib rakyat Palestin sebelum diberikan watikah sebagai Duta Khas itu.(Dr Fauzi menunjukkan sijil Duta Kehormatnya yang diberikan oleh kerajaan Palestin pada 22 Ogos 2012 lalu)


Selepas berkata setuju, mereka diminta berbaiah (berikrar) dengan nama Allah akan memperjuangkan nasib rakyat Palestin.

Selepas itu, mereka dianugerahkan sijil  berupa perlantikan sebagai Duta Khas itu sebagaimana surat yang diterima Abdul Rahim yang dilaporkan akhbar Umno itu hari ini.

"Kami dah terima perlantikan itu 4 Syawal (22 Ogos 2012) iaitu kira-kira empat bulan lalu lagi, tetapi kerana bukan pemimpin Umno, tak adalah muka kami masuk muka depan Utusan," kata Fauzi kepada Harakahdaily.

Menurutnya, pelbagai NGO dari seluruh dunia datang ke Gaza untuk membantu rakyat Palestin.

"Biasanya ketua rombongan atau ketua NGO yang datang akan dilantik sebagai Duta Khas Palestin ini," katanya.

10 comments:

Anonymous said...

INI PARIA TAK SEDAR DIRI.PARIA NI MENGAKU MELAYU.YANG MELAYU BANAT BODOH TOGONG NI PULAK SUKA JILAT PONGGONG PARIA NI.PARIAA NI LEBIH TERUK DARIPADA YAHUDI

drafunt said...

"Tangan kanan memberi, Tangan kiri tak tahu" itulah baru buat kerja ikhlas.........bukan jadi macam Ayam bertelur, baru sebiji dah heboh satu kampung.

Anonymous said...

umno style.

Anonymous said...

Ane.punggah aziz.tembereng pecah.dua kali terkuncil ari ni utusex.rakab n luncai tak timbul langsung ari ni.dah kena berak ka.muka kepala taik

Anonymous said...

lempar batu sembunyi tangan,wahai rakab n luncai hantu utusan meroyan

insafdoh67 said...

sunyi je.. tdo ke... kih.kih.kih.

Anonymous said...

Rakab muka kepala taik utusan

Anonymous said...

Manusia tak dak otak tak dak akai jer yg baca utusan meloya...yg ada otak & akal takkan baca punya.

Anonymous said...

watikah yang dr fauzi dapat dgn azeez rahim dapat adalah berbeza..klau x percaya sila tgk prbezaan kdua-dua sijil tu..jgn main hantam ja.

Megat said...

siapa yang kantoi dan siapa yang memperbodohkan siapa?

Ini link artikel yang Harakah kaitkan dengan isu duta no 1 tu.

http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20121214/dn_10/Abdul-Azeez-dilantik-Duta-Kehormat-Palestin

"Mahmud berkata, pelantikan itu satu pengiktirafan buat Malaysia yang pertama kali dilakukan dengan kesungguhan yang ditunjukkan Kuala Lumpur itu."

Mahmud disini merujuk kepada Ketua Pengarah Kementerian Luar Palestin, Mahmud El Hadour. Petikan di atas merujuk kata2 beliau. Mengapa Utusan pula disalahkan? adakah pengarang Harakah tak tahu membaca atau cuba spin fakta aka Fitnah?

Mengapa tak kondem sahaja Pengarah kementerian Luar palestin tu? Takut?