Friday, December 14, 2012

PEMIMPIN UMNO BUKAN RAKYAT !!! Rosakkan nama negara di mata dunia

Umno seringkali menuduh rakyat merosakkan nama negara di mata dunia. Contohnya dalam isu himpunan rakyat Bersih bagi menuntut pilihanraya yang bersih dan adil. 

Demi menutup kerosakan yang telah dibuat kepada Negara, pemimpin Umno cuba meletakkan kesalahan ke atas bahu rakyat.

Keratan akhbar di bawah ini jelas menunjukkan bagaimana pemimpin Umno bertaraf Menteri lah yang sebenarnya merosakkan dan mencemarkan imej Negara. 


Seluruh dunia menumpukan perhatian kepada kebodohan dan penyelewengan yang dilakukan oleh pemimpin Umno dan Barisan Nasional.


Dalam isu logo dan lagu sambutan Kemerdekaan ke-55, hanya kerana kepentingan politik dan kerja bodek ampu orang atas, Negara menanggung malu dan menjadi bahan hinaan di seluruh dunia dengan kualiti sambutan kemerdekaan Negara yang hambar. 



Pertama kali dalam sejarah Negara, seluruh rakyat mengutuk kerajaan dalam sambutan kemerdekaan. Pakatan Rakyat dengan bantuan Sasterawan Rakyat, A. Samad Said terpaksa mengambil peranan menghasilkan tema dan logo berkualiti serta lagu yang memenuhi aspirasi rakyat Malaysia. Kerja siapa lagi jika bukan kerja Menteri Rais Yatim.

Siapakah yang mencemarkan nama Negara jika bukan pemimpin Umno?


Sejak memegang jawatan Perdana Menteri, Najib sudah menghancurkan imej Negara di mata dunia. Dikelilingi oleh skandal masa lampau, terpalit dengan isu 'Queen Control' Rosmah Mansur, terkini beliau terkial-kial untuk menyelesaikan skandal pembunuhan Altantuya dan isu pembelian kapal selam Scorpene. 


Seluruh dunia memandang hina Negara Malaysia kerana dipimpin oleh Perdana Menteri yang korup. Berita korupsi Najib dilaporkan dalam akhbar-akhbar utama di seluruh dunia.

Siapakan yang mencemarkan nama Negara jika bukan pemimpin Umno?


Isu yang sedang hangat diperkatakan. Zainuddin Maidin yang suatu ketika dahulu pernah meracau kepada wartawan Al-Jazeera dalam isu Bersih, sehingga beliau menyalahkan media antarabangsa itu. 


Terkini, Zainuddin Maidin sekali lagi memalukan Negara apabila beliau menghina bekas Presiden Indonesia, BJ Habibie. 

Malang sekali Umno memiliki pemimpin dan bekas Menteri yang singkat akal dan tidak mampu menjernihkan hubungan antarabangsa Negara kita dengan Negara lain.

Siapakan yang mencemarkan nama Negara jika bukan pemimpin Umno?



Di Sabah, Ketua Menteri Musa Aman didakwa terpalit dengan skandal penyeludupan wang haram RM40 juta yang melibatkan pihak berkuasa Hong Kong.


Kemungkinan besar, Hong Kong akan mengambil tindakan undang-undang ke atas Musa Aman kerana terdapat unsur-unsur korupsi. 

Malangnya, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia belum mengambil apa-apa tindakan dan membiarkan sahaja penyelewengan yang boleh menggugat masa depan Negara ini berlaku.

Siapakan yang mencemarkan nama Negara jika bukan pemimpin Umno?

Rakyat sentiasa mahukan Negara ini aman dan diberikan hak mereka. Malangnya Umno menuduh rakyat mencemarkan nama Negara. Walhal, pemimpin Umno lah yang korup dan merosakkan nama Negara di mata dunia!

Sumber: pemudatitiwangsa

7 comments:

ALahaI sI LunCAi said...

HE!HE!HE!

NIK AZIZ ROSAKKAN NAMA NEGARA DI MATA DUNIA ISLAM BILA PERLEKEH NABI SAW...

OO SILAP. DUNIA ISLAM TAK KENAI NIK AZIZ...

Anonymous said...

Wei luncai.mu tak tengok ka sapa bengong.tak yah duk kalut sini ah klu bodo tahap gaban.nuh tengok utusek media umnongok paling lancau.ari ni dua kali bleh malu.dah la kena bayaq ke karpal anak sing.duk bohong kata aziz kutie jd duta palestin.org lain awai lg d lantik jd duta tak kecoh apa pun.sedarlah wahaai penyokong umno cukup2 sudah kena kelentong oleh puak lahabau umno tuh.klau umno tuh nak perjuang aama lama dah berusaha utk buat benda islam.

Anonymous said...

alahai luncai si pencacai umporno xhabis2 dengan fitnah dajal mu

insafdoh67 said...

biar r luncai dgn labunya.. Kita pakat tengok setakat mne kegabangan dia... layan je.... Ramai org tengok kebodohan puak ni.. biar r dia melalut... kita boom je.... kih.kih.kih.

ALahaI sI LunCAi said...

HE!HE!HE!

ITU JER TAHAP PEMIKIRAN PENULIS UPAHAN PASPB...

Anonymous said...

HE HE HE!itu aje tahap kepala hotak ko luncai beruk upahan umporno

Anonymous said...

anon pas buat komen macam orang dungu