Sunday, February 13, 2011

Mari tengok puak-puak Songkok Tiga Jengkal kantoi bersandiwara macam filem tamilKetuanan Kantoi : Gerombolan songkok tinggi buat konspirasi bodoh!

Mungkin geng-geng songkok tinggi 3 jengkal ni banyak sangat tengok cerita-cerita konspirasi bodoh filem tamil. Orang-orang yahudi membuat konspirasi bertahun-tahun lamanya, merancang dengan teliti untuk menyebarkan propaganda kepada dunia.

Tapi geng-geng bebal songkok tinggi 3 jengkal buat konspirasi tak sampai seminggu. Konspirasi gerombolan songkok tinggi setakat mampu menipu budak tadika yang bebal yang hanya tahu mengangguk walaupun tak paham.

Mari kita lihat konspirasi gerombolan songkok tinggi yang kononnya nak buat gempar satu negara.

Sebelum ini salah seorang kepala gerombolan songkok tinggi 3 jengkal membuat satu laporan Polis kononnya mereka memiliki dokumen bukti yang didedahkan oleh orang dalam Parti KEADILAN. Ketua gerombolan ini menggesa kerajaan Malaysia agar merampas pasport milik Dato Seri Anwar Ibrahim, kerana mereka memiliki maklumat dalaman kononnya Anwar dan kawan-kawannya telah merancang untuk melarikan diri dari Malaysia sekiranya kalah di dalam kes liwat yang sedang di hadapinya.

Bukan itu sahaja, ketua gerombolan juga berkata, Anwar telah merancang untuk membuat satu insiden kemalangan ke atas dirinya sendiri untuk membangkitkan kemarahan rakyat. Namun apabila diminta untuk mendedahkan maklumat pada sidang media, ketua gerombolan menolak atas alasan Polis tak benarkan.

Di bawah ini rakaman video sewaktu ketua gerombolan songkok tinggi itu membuat sidang media. Ketua gerombolan dengan bangganya merepek dan merapu semasa azan sedang dilaungkan sila klik untuk menonton video di atas.

Selepas sidang media dan laporan Polis tentang dokumen bukti ini dibuat, tiba-tiba para blogger penyokong songkok tinggi secara berjamaah bagai gerombolan monyet-monyet pencuri pisang orang kampung, telah menyiarkan berita yang konon-konon menggemparkan.

Para blogger gerombolan monyet ini menyiarkan cerita kononnya seorang exco Perkasa bernama Farid telah hilang dicolek. Blogger-blogger gerombolan monyet ini berpura-pura sangat risau kerana dokumen bukti Anwar ingin melarikan diri dan membuat konspirasi kemalangan ada di tangan si botak ini. Si botak bernama Farid ini keluar tak sampai 24 jam, tapi geng gerombolan buat-buat gelisah dan risau mengalahkan hilangnya kanak-kanak umur 3 tahun.

Namun begitu, tak sampai sehari selepas gerombolan monyet-monyet ini membuat konspirasi bodoh mereka, keluar pula berita di akhbar pencacai, kononnya si botak yang membawa dokumen ini telah ditemui dalam keadaan kebingungan. Malah dokumen di tangannya dipercayai sudah hilang.Wow hebat gila konspirasi puak gerombolan monyet ini. Macam cerita konspirasi dalam filem tamil. Diorang yang buat konspirasi, diorang juga yang menjawab persoalan konspirasi. Akhirnya gerombolan monyet ini hanya mampu membodohkan diri mereka sendiri kah kah kah. Bayi yang baru dilahirkan sejam tadi pun akan tergelak bila dengar cerita bangang puak gerombolan monyet ini kah kah kah.

Cubaan memperbodohkan rakyat ternyata gagal, sebaliknya gerombolan monyet ini yang menunjukkan kebodohan.


ReJaM© "Pssst... gerombolan monyet dan songkok tinggi ni lupa ada pembelot yang telah mendedahkan konspirasi bodoh ini kah kah kah kantoi!"

6 comments:

Anonymous said...

Boleh bagi idea ni kat Raja Lawak. Sapa antara Raja Lawak boleh ambil watak hero songkok tiga jengkal. Man ka Leman

Dua2 tak kelapaq ikut lawak bodoh Umno ni

kembara putih said...

Orang bijak pandai tak akan masuk UMNO. Yang tinggal dalam UMNO hanya yang bodoh dan bebal. Pasal tu konspirasi yang dicipta nampak kebudak2an dan bengap. Hanya ahli2 UMNO (yang majoritinya bodoh dan bebal) saja yang terpedaya.

win win malaysians said...

Jgn meraih simpati terhadap sokongan kami,wahai songkok tinggi waa pesan pada lu rakyat yg cerdik dan pandai boleh menilai dan tidak akan percaya putar2 keliling bukit bintang lu,sememangnya lu bodo dan tak layak jadi seorang pemimpin nanti,bukan cara itu dan waa percaya rakyat tak terima gimik bebal atas lu berkursus akujanji dgn umnogok yg dah nyata bebal dulu dan selamanya,kenapa rakyat tak sokong umno,sebab dlm umnogok terdapat org2 ahli yg bebal utk memimpin negera sebab itulah waa mau pakatan ubah pemimpin2 sekarang,kenapa lu beria2 tunjuk bodo didepan rakyat tunjuk bodo lipas dan berbackdropkan AZAN lagi org tak percaya sebab lu munafik,atas keberanian bodo lu waa anugerahkan `KING OF LIPAS`

apopo said...

gst tak periksa pungkuq mamat nie ke?

mana nak tau....kena liwat.maklumlah mamat nie di jumpa e di dlm keadaan bengong...sama seperti gst,yg bengong2.

kalu kena liwat....jng suruh mamat nie berak...mandi hadas.tapi suruh mamat nie p solat jumaat.

lepas tu junjung quran..buat sumpah laqlat....

"saya di liwat anuar "...ayaq mani anuar masih d d lam punkuq saya...

abuaya said...

Buat malu kat geng2 salam cangkuk la lu ni bro....

Anonymous said...

mamat nie jadi bengong mugkin 'anjing gila' yg liwat dia kot...