Sunday, November 11, 2012

PECAH BERITA!!! Rahsia Barisan Nasional akan kalah Pru13 telah terbongkar

Kuala Lumpur - by @tiewnama
arakian hasil risikan tim era pasca yang memasang mata dan telinga di wisma putra dan 
juga memasang bola mata di bangunan itu, kami mendapati sokongan terhadap Barisan Nasional melalui saringan secara pukal pengundi di malaysia telah merosot, 

seramai 13 juta pengundi yang bakal membuang undi dan di anggarkan sekitar 85% 
atau 11 juta di jangka akan membuang undi pada pru 13 ini, dari tinjauan wp  yang cukup di rahsiakan oleh mereka, tetapi bocor juga kepada ep, 

umno dan Barisan Nasional telah membuat bancian terhadap hampir 4 juta pengundi yang 
tidak mempunyai akses internet, hasil dari itu mereka mendapati hanya 1.7 juta saja yang  akan mengundi mereka, selebihnya tidak di ketahui akan undian mereka, wp  juga membuat bancian di facebook najib razak yang hampir 1.2 juta peminat 

dan dari bancian itu, mereka mendapati dalam setiap post perdana menteri purata menyokong
najib razak adalah 0.5 / 10 dan dalam posting posting peminat dalam facebook najib razak  ini,mereka mendapati purata 1 post memuji Najib Razak dan 30 post membelasah Najib Razak,

mereka juga membuat kajian yang mana 1.2 juta peminat Najib Razak itu, 800 ribu adalah
penentang Najib Razak dan Barisan Nasional dan hanya 400 ribu saja yang menyokong. berdasarkan kajian ini dan kajian di twitter, wp mendapati, untuk Barisan Nasional mengekalkan kuasa adalah amat TIPIS sekali, 

sehingga membuatkan setiausaha agung umno iaitu tengku adnan tengku mansor mahu meletak
jawatan. berdasarkan maklumat bocor dari wp, Barisan Nasional hanya mampu  memenangi 93kerusi parlimen saja, dan mereka akan dapat hanya 34% saja undi dari 11 juta  pengundi akan
memangkah mereka, 


kajian wp ini meliputi ke semua aspek bahan bacaan dan perkembangan politik masa
kini,  3 perkara besar yang Barisan Nasional akan buat menjelang pru 13 ini iaitu BRIM 2.0  dan 2000 kouta belajar memandu kereta percuma yang di taja rm 1400 seorang untuk 400++ umno bahagian seluruh malaysia, rm 1400 x 2000 x 400 bahagian umno = rm 1.4 billion anggaran peruntukan untuk memancing 1 juta generasi muda buat kali yang terakhir. 

ketiga Najib Razak akan memberikan durian runtuh kepada warga felda 2 minggu sebelum
pilihanraya umum ke 13, maklumat ini adalah maklumat tidak bertulis kerana umno sudah tidak lagi mempercayai sesiapa saja yang bekerja di bangunan wisma putra.

mca dan mic serta ppp sudah tidak lagi membawa erti kepada Barisan Nasional. Najib Razak tidak akan membubarkan parlimen sehingga parlimen terbubar secara automatik apabila habisnya mandat pada tahun 2013 nanti.



by @tiewnama - Anak Muda Akan Talkinkan Barisan Nasional, Kami Cabar Najib Razak

 
Bubarkan Parlimen Sekarang! kahkahkahkah


Erapasca 


15 comments:

Anonymous said...

Helllo bang,

Saya kerja kat Wisma Putra selama 25 tahun. Tidak pulak saya ketahui bahawa Wisma Putra bertanggungjawab membuat kajian mengenai halehwal dalam negeri, apatah lagi banci mengenai pilihanraya.

Memang tak pernah dan tidak sesuai sangat Wisma Putra menjadi ejensi kajiselidik berkenaan.

Lagipun pegawai Wisma Putra walaupun majoriti menyokong kerajaan sekarang, mereka tak amik pot langsung untuk mengundi. Abang pergi tanya Tan Sri Ahmad Kamil, Tan Sri Razali Ismail, Tan Sri Halim Ali, Tan Sri Rastam Mohd Isa jika mereka pernah mengundi selama ini. Jika ada diantara tokoh-tokoh besar Wisma Putra tersebut pernah membuang undi, tuan boleh datang cari saya dan jentik telur saya sebanyak bilangan yang mereka pernah mengundi.

Jadi bila Tuan tulis Wisma Putra buat kaji selidik.....saya betul-betul bingung. Wisma Putra nak sediakan dokumen mempertahankan pulau Batu Putih pun tak mampu....inikan pulak menceburi bidang kaji selidik politik tanah air. Dah buang tebiat agaknya.

The Didi Butter said...

Jangan confident sangat tuan. Selagi isu daftar undi SPR tak diselesaikan, pasti BN akan kaut balik kerusi2 yang PR pegang dengan majority rendah sekarang ni.

PR perlu pergiatkan lagi tekan SPR. Lupakan dulu utk dedahkan isu rasuah dalam BN. Isu SPR lebih penting especially masa2 yang semakin suntuk sekarang ni.

Anonymous said...

nak spin pun agak agak lah jangan nampak menipu sangat..bodoh punya blog

Anonymous said...

Blog picisan je paspb ni, takde kualiti

Anonymous said...

Xde kualiti buat apa ko baca? Bahalol punya penyokong tegar umno..

Anonymous said...

Kih! Kih! Anon 0005 marah ke? Nak jadi tukang karut kene banyak sabar. Ni kan dah kantoi menipu.. So pegilah jumpa nicky ajis mengadu. Mana tau dia blh kasi pahala lbh sikit. Barulah terubat sikit hati

ALahaI sI LunCAi said...

HE!HE!HE!

JANGAN KOMEN LEBIH BRO ! NANTI KENA SAMAN...

Anonymous said...

HE!HE!HE!

RAMAINYA PENYOKONG SYAITAN YG DIKENALI KOMEN....PANAS KE?

Anonymous said...

Keje la seratus tahun pn kt wisma putra,x semestinya SEMUA benda anda tahu,Ada yg staff tahu atau boleh tahu,Ada yg x boleh tahu atau x perlu tahu,semua tempat mcm tu...

Anonymous said...

wei pnyokong umno,tak jumpa lg ke pasal semua melayu tu wajib islam?tu la,bila dah bodoh sejarah,jangan ajak orang lain bodoh mcm hang.kat sini hang mai komen.soalan yg aku bg,hang tak jawab apa.betul la kata idola hanpa mahathir,orang bodoh je msuk umno.mahathir yg kata noo.aku pinjam

Anonymous said...

0021 nk komen jgan ikot perasaan sgat.. ko siape nk kutuk nik aziz.. tinggi mane ilmu agama ko? jgan jd banggang sgat.. mak bapak kau tk ajar ko agama ke? ke mak bapak ko pun sama jahil mcm ko jgak..

Anonymous said...

kan dah kantoi menipu.. Isle PAS ngajor menipu dapat pahala woi..haha..

takiyah kepala hotak..nasib baik aku keluar awal..

Anonymous said...

beruk umno tu sekor je bukan banyak pun

Anonymous said...

ada sekor lagi nam luncai tu bukan beruk. tu lembu umno

Anonymous said...

meluat aku dengar nama BN..nak termuntah pun ada.orang bodoh jer masik sokong BN.jangan marah ye pencacai.