Tuesday, January 1, 2008

Pensyarah khalwat degil

Berita ini sambungan isu yang pernah di paparkan oleh laman ini sebelum ini. Kisah penangkapan seorang pensyarah sebuah universiti di Pulau Pinang berkelulusan Doktor Falsafah. Menurut maklumat dari ahli Umno di sini, beliau adalah AJK Umno bahagian Parit Buntar dan dikatakan juga namanya termasuk dalam senarai pilihan untuk calon Barisan Nasional pada pilihanraya akan datang.
Jika isu 'tangkap basah' sebelum ini mencemarkan moral dan mencabar konsep Islam Hadhari yang diperkenalkan oleh Paklah, isu kali ini lebih besar lagi. Beliau kelihatan melangkah setapak lagi seolah-olah mencabar Mahkamah Syariah. Mungkin beliau merasakan tiket sebagai AJK bahagian memberikan semacam imuniti dari kuasa Mahkamah Syariah, walaupun sebenarnya Mahkamah Syariah setaraf dengan mahkamah sivil

Apa-apa pun pada 18 Feb nanti Mahkamah Syariah Rendah Timur Laut, Pulau Pinang akan sekali lagi mendengar kes beliau. Apakah nanti akan terbukti memang terdapat semacam imuniti, kita sama-sama nantikan berita selanjutnya.

Read more ...