Wednesday, January 22, 2014

VIDEO TUMBUK PEGAWAI KERAJAAN!!! Rupanya, pegawai kerajaan yang ditumbuk bukan oleh pemilik gerai tapi penyangak Perkasam
Polis menahan tujuh lelaki bagi membantu siasatan kes pegawai Pejabat Daerah dan Tanah Barat Daya dikasari semasa operasi meroboh premis penjaja di Jalan Hassan Abas, Teluk Bahang di George Town semalam.   

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Pulau Pinang SAC Mazlan Kesah berkata kesemua lelaki berumur antara 30 dan 36 tahun itu ditahan antara pukul 10.30 pagi dan 3 petang ini di sekitar Teluk Bahang.


"Kesemua lelaki itu bukan peniaga tetapi penduduk tempatan kawasan itu dan kami sedang mempertimbang keperluan mendapatkan perintah tahanan reman," katanya kepada pemberita di George Town hari ini.


    


Read more ...

DOKUMEN DIDEDAH!!! Rupanya, Azmin tidak dipecat tapi ada yang pandai-pandai pecat


 Untuk besarkan KLIK IMEJ.Lagi dokumen-dokumen berkaitan boleh dimuat turun DISINI.

SHAH ALAM: Kertas Ringkasan bertarikh 12 November lalu tidak menyatakan Pejabat Menteri Besar mengesyorkan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Antarabangsa, Mohamed Azmin Ali ditamatkan sebagai Ahli Lembaga Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS).

Perkara itu terkandung dalam dokumen sulit keputusan Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri (MMKN) dan surat menyurat antara Pejabat Menteri Besar, PKNS dan Setiausaha Kerajaan Negeri yang didedahkan menggunakan kuasa Menteri Besar mengikut Seksyen 2 (C) Akta Rahsia Rasmi, hari ini.

Pada surat bertarikh 12 November lalu, Menteri Besar sudah mengarahkan Ketua Setiausaha Sulit menyediakan satu Kertas Ringkasan bertajuk "Cadangan Untuk Mempertimbangkan Semula Pelantikan Ahli-Ahli Perbadanan Yang Dilantik Di bawah seksyen 4(1) (d) Enakmen Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor 1964.”

Read more ...

POLIS TAK TAHAN PUN?!!! Pegawai kerajaan berbangsa Melayu diperlaku puak PERKASAM sampai terkoyak baju

Semalam dilaporkan telah beraku satu kekecohan bilamana pihak Penguatkuasa MPPP menjalankan operasi merobohkan beberapa gerai disepanjang Jalan Hassan Abbas, Teluk Bahang, Pulau Pinang.

Dalam kekecohan itu Ketua Penolong Pegawai Daerah Barat Daya, Encik Abu Hassan Omar telah dibelasah sehingga menyebabkan bajunya terkoyak.Encik Abu Hassan dan anggotanya sedang menjalankan tugas penguatkuasaan dan diarahkan untuk merobohkan gerai haram yang kosong, yang sedang dibina dan baru dibina.

Oleh itu, tindakan penguatkuasaan semalam ditujukan kepada 14 buah gerai kosong, sedang dibina dan yang baru dibina.

Read more ...