Wednesday, June 6, 2012

NAJIB MAKIN PENING!!! Kes skandal Scorpene merebak , kini disiasat di negara Malta


Ahli parlimen pembangkang Malta mendakwa syarikat Perancis mungkin telah 'mencuci wang' (money laundering) di negara mereka.

Skandal yang sudah lama-berjalan dengan kapal selam Malaysia muncul melebar sepanjang jalan ke pulau itu Mediterranean, Malta, dengan Ahli parlimen pembangkang menuduh bahawa syarikat perundingan kewangan milik Perancis, berpangkalan di Malta, sedang disiasat bagi peranannya dalam pembelian bot-bot kontroversi bernilai AS $ 1 oleh kerajaan Malaysia.


Menurut portal berita berpangkalan di Malta, iaitu Malta Today, MP Evarist Bartolo memberitahu parlimen Malta bahawa perunding kewangan Perancis, Gifen, sedang disiasat oleh pegawai-pegawai Perancis atas dakwaan bahawa sebahagian daripada komisen € 114 juta yang dibayar kepada Perimekar Sdn Bhd, yang dimiliki oleh Abdul Razak Baginda, rakan rapat Perdana Menteri Malaysia Najib Altantuya yang telah 'dicuci' melalui Malta. 


Komisen yang diterima Perimekar telah dikritik sebagai dalih untuk mengemudi sogokan kepada tokoh politik.


Laporan berita lain dari Malta mendakwa Gifen telah ditubuhkan oleh Jean-Marie Bouvin, yang telah juga banyak terlibat dalam jualan lain oleh syarikat kapal selam milik negara Perancis DCN kepada Pakistan dan kapal frigat ke Taiwan. 


Pendakwa Perancis dikatakan telah menemui Gifen selepas mereka meneliti dokumen dalaman dan laporan sulit daripada DCN dan Kementerian Pertahanan Perancis serta menemuduga pegawai DCNS dan syarikat-syarikat berkaitan seperti Thales International serta pegawai-pegawai di Kementerian Pertahanan Perancis.


Syarikat-syarikat lain yang didakwa digunakan untuk tujuan yang sama, Bartolo berkata, Eurolux, yang berpangkalan di Luxembourg, dan Technomar, berdasarkan di Belgium. 


Bartolo lagi mendakwa bahawa Gifen, yang diasaskan pada tahun 2001 oleh Bouvin, adalah berkaitan dengan perkhidmatan rahsia Perancis, dan mempunyai hubungan rapat dengan bekas Presiden Perancis, Nicolas Sarkozy dan Perdana Menteri, Dominic de Villepin. 


Selepas Perancis menandatangani Konvensyen PBB Menentang Rasuah (UNCAC), Bouvin didakwa mula beroperasi walaupun saluran yang berbeza - menubuhkan syarikat di Ireland, Switzerland, Mauritius, Isle of Man dan Malta, Malta Today melaporkan.


Sarkozy telah disebut dalam kaitan dengan rasuah besar-besaran yang dijanjikan kepada jeneral Pakistan bagi pembelian kapal selam SSK Scorpene dari Armaris, kini unit pertahanan gergasi Perancis DCNS. 


Sebelas juruteknik Perancis telah diletupkan dengan bom kereta yang pertama kali dipersalahkan ke atas Al-Qaeda. 


Walau bagaimanapun, cerita berikutnya di Perancis, yang dipanggil "L'affaire Kuala Lumpur," mendakwa jeneral Pakistan meletupkan van sebagai membalas dendam untuk pembatalan sogokan oleh Presiden Perancis sebelum itu, Jacques Chirac. 


Sarkozy yang marah telah menafikan sebarang penglibatan dalam skim sogokan. 


Walau bagaimanapun, sekarang bahawa dia telah kehilangan jawatan presiden Perancis kepada Francois Hollande, penyiasat boleh mengambil lain melihat aktiviti beliau.


Bartolo, bekas Menteri Pelajaran Perancis, bertanya majistret kini telah mengarahkan pihak polis untuk memulakan suatu penyiasatan antarabangsa ke dalam syarikat-syarikat yang berpangkalan di Perancis, Luxembourg dan Hong Kong termasuk Gifen di Malta - sebagai sebahagian daripada jarinagn global anti-rasuah.


Kementerian Pertahanan Malaysia membeli dua kapal selam Scorpene SSK pada tahun 2002 dari Armaris. 


Pada ketika itu, Najib Altantuya adalah menteri pertahanan dan penggerak utama dalam pembelian tersebut.


Peguam Perancis William Bourdon dan Joseph Breham, dari firma undang-undang perkhidmatan awam Avocats Cour la berjaya membuka dolumen DCNS bagi pihak NGO hak asasi manusia Malaysia Suaram awal tahun ini. 


Dalam e-mel, Breham berkata beliau sedar Gifen sebagai sebuah syarikat tetapi tidak pasti sama ada ia adalah sebahagian daripada siasatan beliau yang sedang diteliti.


Dalam mana-mana kes, aliran rasuah dan sogokan telah mengalir di seluruh dunia. 


Walau bagaimanapun, setakat ini, mereka telah melakukan sedikit kerosakan kepada populariti Najib Altantuya sebagai pemimpin parti pemerintah negara ke posisi untuk apa yang dijangka menjadi titik tolak kejatuhan dalam pilihanraya negara itu.


Antara dakwaan itu, menurut Breham, bahawa Terasasi Sdn Bhd, yang dimiliki oleh Razak Baginda, telah dibayar € 39 juta untuk dokumen sulit mengenai spesifikasi kementerian pertahanan bagi pembelian kapal selam. 


Menurut laporan Asia Sentinel, wang nampaknya telah dipindahkan melalui Terasasi Hong Kong Ltd, yang ditubuhkan kemudian.


Menurut Malta Today lagi, Bartolo mendedahkan bahawa beberapa syarikat di seluruh dunia kini disiasat oleh pihak berkuasa Perancis yang berkaitan dengan kes ini dan yang paling aktif adalah Gifen antara tahun 2001 dan 2004, dengan pendapatan hampir € 1,5 juta, sementara perbelanjaan berdaftar yang mengambil bentuk 'perkhidmatan perundingan' dan 'perbelanjaan perjalanan. 


"Bartolo juga dipetik sebagai sambil menambah bahawa penyiasat Perancis sedang mengkaji sama ada Gifen telah digunakan "untuk memudahkan pergerakan wang yang terlibat di dalam kontrak ini," serta untuk membayar perbelanjaan perjalanan untuk rakyat Malaysia. 


Menurut Ahli Parlimen Pembangkang, Bouvin akan membayar komisen melalui sebuah syarikat yang dipanggil Heine untuk mendapatkan bida yang berjaya bagi kontrak awam.


Bartolo menambah bahawa tanggungjawab untuk mengawal selia operasi itu di Malta tertakluk kepada Analisis Unit Perisikan Kewangan dan Lembaga Perkhidmatan Kewangan Malta, dan reputasi Malta sebagai pusat bagi perkhidmatan kewangan kini sedang dipertaruhkan. 


Beliau mengingatkan Dewan laporan oleh Majlis Jawatankuasa Eropah mengenai Pengubahan Wang Haram, yang telah diperhatikan bahawa perundangan Malta adalah baik, tetapi lemah dalam penguatkuasaan.


-
Terjemahan bebas dari Asia Sentinel

Read more ...

UMNO KEMARUK UNDI CINA !!! PRU 13 tangguh lagi, BN sedar tak akan menang tanpa undi Cina

KUALA LUMPUR, 7Jun — Sumber Barisan Nasional (BN) menjangka pilihan raya mungkin akan dilaksanakan selepas musim Haji pada 26 Oktober depan, ekoran BN perlu menarik kembali sokongan daripada kumpulan belia dan juga pengundi Cina. 

Malah, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak juga masih lagi sedang meneliti senarai nama calon bagi memastikan kemenangan majoriti dalam pilihan raya umum akan datang.

The Malaysian Insider pada 28 May telah melaporkan pilihan raya mungkin diadakan pada September namun Najib telah mengumumkan Bajet 2013 akan dibentang pada 28 September dan mendesak strategi parti mencari tarikh yang sesuai untuk memastikan bajet gula-gula diterima rakyat.

“Musim Haji mungkin akan melambatkan pilihan raya kerana BN mahu rakyat merasakan manfaat Bajet 2013. Kami sedang meneliti kemungkinan November,” kata sumber kepada The Malaysian Insider.

Sumber Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) berkata, badan bebas itu telah bersedia untuk pilihan raya namun sentiasa berjaga-jaga untuk pilihan raya mengejut bagi 222 kerusi Parlimen dan 505 kerusi negeri, kecuali Sarawak yang telah mengadakan pilihan raya tahun lepas.

“Kemungkinan pilihan raya pada Julai kerana bulan Ramadhan bermula hujung bulan, kemudian Hari Raya Aidil Fitri. Mungkin pilihan raya selepas Bajet dan Haji,” kata sumber SPR.

Pegawai yang memahami strategi BN berkata Najib mahukan BN menguasai semula kawasan bandar selepas pengundi Cina majoritinya mengundi Pakanatan Rakyat (PR) dalam pilihan raya 2008.

“Najib mahu sokongan belia dan pengundi Cina, beberapa bulan ini akan jadi saat sukar,” kata sumber kerajaan itu lagi kepada The Malaysian Insider.

Beliau menjelaskan pengerusi BN itu akan menghadiri perhinpunan TwtupKami di Bukit Jalil Sabtu ini, apabila pengguna Twitter dijangka akan berhimpun dan mengadakan aktiviti di sana. Penganjur juga sudah menjemput Najib untuk bermain ukelele pada majlis itu, yang dikatakan telah diadakan dengan bantuan kerajaan.

“Konsep TwtupKami lebih kurang konsert Suara Kami tahun lalu, yang mana PM turut hadir. Beliau bekerja keras untuk meraih sokongan pengundi muda,” tambah sumber.

Perlantikan Setiausaha Agung Gerakan Teng Chang Yeow (gambar) sebagai Pengerusi BN Pulau Pinang turut dilihat sebagai usaha menarik sokongan pengundi Cina yang mewakili 23 peratus populasi di negara ini.

Peningkatan rating penerimaan daripada Cina dan India menurun selepas perhimpunan 28 April Bersih 3.0, kata kaji selidik Merdeka Center namun kaji selidik terbaru mendapati rating Najib menurun kepada 65 peratus, penurunan empat peratus daripada kaji selidik sebelumnya. Bekas Perdana Menteri Tun Abdullah Ahmad Badawi sebelum ini menerima rating 71 peratus apabila melaksanakan pilihan raya pada Mac 2008.
Sumber BN berkata kaji selidik mendapati BN perlu bekerja keras untuk meyakinkan pengundi dengan terutamanya kepada 2.2 juta pengundi baru. 

Pilihan raya perlu dilaksanakan sebelum April 2013 apabila mandat BN berakhir.
Turut difahamkan kaji selidik sebelum ini mendapati BN mampu untuk memenangi 146 kerusi Parlimen dengan 80 pasti menang, lebih daripada 140 yang dikuasai pada pilihan raya 2008.

Sumber itu berkata, kaji selidik dijalankan pada Jun dan strategi BN akan mengumpul hasil kajian pada bulan Ramadan dan Syawal.

Sumber berkata kepada The Malaysian Insider pilihan raya Julai adalah satu kemungkinan kerana barangan pilihan raya telah mula diagihkan ke setiap bahagian. Beberapa bahagian Umno juga mula memasang bendera di pusat bandar dan menimbulkan spekulasi pilihan raya semakin hampir. Kerajaan menguasai 138 daripada 222 kerusi di Dewan Rakyat dan semua kecuali empat negeri yang jatuh kepada Pakatan Rakyat (PR).

Pentadbiran Najib memberikan fokus utama terhadap beberapa demografi berbeza, namun cadangan pemansuhan pembiayaan pendidikan oleh PR menyebabkan kehilangan sokongan belia, kunci utama dalam daftar pemilih dangan 20 peratus daripada 12 juta daftar pengundi. Hampir 60 peratus daripada pengundi baru adalah Melayu, komuniti dominan di negara ini.

Perhimpunan Bersih 3.0 menuntut pilihan raya dan daftar pemilih yang bersih turut mengurangkan sokongan kepada kerajaan dengan hampir 200,000 peserta di Kuala Lumpur, bandar-bandar di seluruh Malaysia, dan juga seluruh negara.

Najib telah mengetepikan spekulasi pilihan raya akan dilanjutkan kerana Bersih 3.0, menegaskan ia akan dilakukan berdasarkan pendapat rakyat. “ Tarikh pilihan raya tidak terjejas dengan perkara itu,” katanya.

“Ia terpulang kepada rakyat. Kami akan menentukan berdasarkan pandangan rakyat kepada kerajaan,” kata Najib lagi.

Bersih, gabungan 84 kumpulan NGO telah menolak daftar pemilih SPR dan menuntut pilihan raya adil dan bersih, telah mengadakan tiga perhimpunan bermula pada 2007, dan kali terakhir pada 28 April.

Najib telah membentuk Jawatankuasa Khas Pilihan Parlimen (PSC) dan telah mengemukakan 22 syor, namun Bersih masih lagi menegaskan daftar pemilih masih lagi kotor.MI

Read more ...

SELURUH DUNIA MULA TAHU!!! Kini akhbar The Phnom Penh Post siar skandal Scorpene libatkan Najib

Secara amnya Scandal Scorpene yang melibatkan Najib, Razak Baginda dan Altantuya diketahui oleh kebanyakkan warga Malaysia yang punya acess internet.

Meskipun begitu kerana taksub kepada Najib ianya dianggap fitnah oleh kebanyakkan penjilat Najib walaupun mereka sendiri membacanya dan tertanya tanya kenapa Najib membiarkan laporan yang memburukkan dirinya disiarkan oleh media luar negara.

Kerana tindakan media yang ditunggang oleh pentadbiran Najib menggelapkan berita atau laporan mengenai Scandal ini, maka jika kita menceritakan perkara ini kepada Makcik dan Pakcik di Felda atau kepada sesiapa sahaja yang tidak punya acess terhadap internet mereka tidak akan percaya.


Najib sememangnya mampu untuk mengawal dan mengongkon media-media cetak yang berada didalam Malaysia yang permit penerbitannya terletak ditangan pentadbiran Najib, tetapi tidak kepada media cetak luar negara.


Baru-baru ini sebuah penerbitan di Hong Kong telah menyiarkan satu artikel tentang scandal yang melibatkan RM500 Juta dana dari pembayar cukai.


Menurut apa yang dilapornya, Najib dipercayai atau disyaki telah memainkan peranan sebagai dalang atau perancang utama kepada pembunuhan Altantuya - sepenuhnya sila baca di ( SINI )


Dan kini laporan tentang scandal ini disiarkan pula oleh sebuah negara jiran yang lebih hampir dengan Malaysia iaitu Vietnam pula…
ASD

And here are the report....


Submarine deal resurfaces to haunt Malaysia’s top man 

A decision made in Paris last month means that one of this region’s most sensational episodes is going to resurface with a vengeance.

It began a dozen years ago when Malaysia’s Prime Minister Najib Razak held the defence portfolio and ordered two Scorpene submarines from the French shipbuilder, DCNS, for about US$400 million each.


The deal was brokered by Razak Baginda, who ran the Malaysian Strategic Research Institute, which was funded by Najib and designed to further his political career.


In the interest of full disclosure, let me reveal that I met Razak regularly during my posting in Kuala Lumpur in the 1990s and continue to see him each time I visit Malaysia.


When he became pointman for the Scorpene purchase, however, I had left KL and did not see him again until we met in Venice, Italy, at the 2002 ASEAN-Europe conference.


Razak attended only briefly and when I asked why he was rushing off, he said he was needed in Paris for an important defence deal.


Later, it was revealed in the Malaysian parliament that the “commission” for the sub contract was 114 million euros, or about $160 million at the time.


The money was paid into the KL bank account of Perimekar, a company set up by Razak just before the contract was signed and which had no track record of handling defence procurements.


It is alleged that the $160 million was split between Razak, Najib and other figures in the United Malays National Organisation, the dominant party in Malaysia’s ruling National Front coalition.


Based on this allegation, the French police raided the offices of DCNS and seized a stack of documents indicating the payment of massive bribes.


And last month, after examining the documents, Judge Roger Le Loire ordered a criminal investigation to be launched.


It will almost certainly involve filing subpoenas for both Razak and Prime Minister Najib to appear in court.


Before considering that dramatic prospect, however, we must recall that when negotiating the contract, something amazing happened to Razak.

He fell in love.

Now although Razak, a family man with a high-profile public image, had long emulated the philandering reputation of his mentor Najib, this latest affair was completely different.


He fell hook, line and sinker for the woman – a stunningly beautiful Mongolian model named Altantuya “Tuya” Shaaribuu.


Soon after meeting her in Hong Kong, Razak took her off to tour Europe in his red Ferrari, wining and dining at all the best spots and finally ending up in Paris where they met Najib.


Multilingual Tuya, as well as being drop-dead gorgeous, was also smart and quickly learned about the huge bribe for the sub deal and doubtless envisaged a handsome cut for herself.


But succumbing to “fatal attraction syndrome”, she clung relentlessly to Razak, and he, fearing that her indiscretions might bring him down, tried to end the affair.


She would not have it, and in desperation, he spoke to Najib and the police were called in to keep her away.


Two aggressive Special Branch officers took their assignment literally and kidnapped her.


Then they raped her, shot her in the head and blew up her body with C4 explosives from Najib’s defence ministry – and for good measure, erased her entry into Malaysia from immigration records.


In effect, she vanished.


But thanks to continued pressure from her well-connected family and the Mongolian Embassy, the crime was eventually uncovered and those involved arrested – all except Najib, of course.


After a long, lurid and electrifying trial, the two cops were sentenced to death and Razak was acquitted. Now, however, with the launch of Judge Le Loire’s investigation in Paris, it appears he could soon be back in court.


And PM Najib may not escape so easily either, since the issue will be raised in parliament next week and will impact the coming general election.


If so, Tuya’s gruesome death will not have been in vain.The Phnom Penh Post

Read more ...

POLITIK KUNO UMNO BUKIT GANTANG!!! Halang jalan, bakar bendera PAS , terbalikan meja

Disebabkan tak puas hati,tak senang hati,tak tenteram jiwa...maka ahli-ahli  UMNO diTaman Berkat  didalam  Parlimen Bukit Gantang telah melakukan tindakan 3 serangkai yang jelas menampakan sikap kebudak-budakan dalam politik.


Kes pertama:


Pada 28 mei 2012 berlangsung malam ceramah di Taman Berkat berlaku satu eksiden kecil apabila ada pihak cuba mengagalkan program ceramah anjuran PAS Taman Berkat. Menurut maklumat dari lokasi kejadian keadaan menjadi sedikit tegang apabila sebilangan kecil yang dipercayai ahli UMNO cuba menghalang  penduduk tempatan  mengunakan   jalan taman  untuk menuju ke lokasi ceramah yang berlangsung dihadapan markaz PAS  [Klik DiSini]  


Kes kedua:


Dilaporkan pada malam ceramah 28 mei 2012 terjadi satu kejadian yang tidak wajar berlaku yang mana ada pihak (Dipercayai tindakan ahli UMNO) telah membakar bendera PAS,berikutan kejadian itu pihak PAS Cawangan Taman Berkat bersama PAS Kawasan telah membuat satu laporan polis di balai Polis Simpang pada hari ini.Laporan polis ini dibuat bagi menentukan supaya kejadian sebegini tidak beulang lagi dimasa akan datang.
Ketua Cawangan PAS Taman Berkat bersama wakil PAS Kawasan menunjuk-kan laporan polis serta gambar bukti kejadian bakar bendera dihadapan Balai Polis Simpang 


Salinan Laporan PolisKes Ketiga:


Menurut sumber dari seorang ahli PAS diCawangan Taman Berkat bahawa kejadian bakar bendera ini telah menyebabkan salah seorang yang dipercayai JKKK ( UMNO la tu...hahaha...) menjadi berang  apabila ditanya mengenai kejadian ini disebuah kedai makan. Beliau telah menebalik-kan meja makan setelah ditanya kepadanya angkara siapa yang melakukan dan siapa dalangnya yang membakar bendera PAS. Orang ni

Read more ...

BANGGANG BLOGGER UMNO!!! Fitnah Tuan Guru Nik Aziz pegang tangan Ambiqa , Sapa nak percaya ?

gambar (1)


gambar (2)
Kesal dengan sikap manusia dimuka bumi Allah ini tidak takut pada dosa dan pahala dan selalu ingkar akan arahan dan larangan Allah s.w.t. Dengan sewenangnya menabur kata-kata kesat , menfitnah dan menghina para ulama serta hukum Allah itu sendiri. 

Kerana  keuntungan sedikit didunia yang fana mereka sanggup menempahan dosa untuk diri sendiri. Aku bukalah nak membodek sangat pada Nik Aziz tapi kalau di lihat pada gambar sungguh menampakan kebodohan manusia itu sendiri.

Kalau di tanya  100% aku tak mempercayai gambar yang disebar oleh cybertropper Umno ini yang sengaja mereka cipta untuk kerja bodoh mereka.Jadi untuk mengesahkan gambar itu betul betul fitnah  aku lampirkan gambar( 2 ) yang asli kemudian di potong gambar Haliry Clinton kemudian di paste gambar Tok Guru...,adakah anda percaya TGNA akan melakukan benda yang diharamkan oleh Allah?

Maka kita tidak hairan akan fitnah ini kerana fitnah sex, rasuah , menyalahgunaan kuasa dari pucuk sehingga ke bawah dalam parti Umno sudah sebati umpama  aur dengan tebing. Busuk sampai keusus kata Mahathir.

Firman-Nya yang bermaksud: Dan fitnah itu lebih besar bahayanya daripada pembunuhannya. (Surah al-Baqarah, ayat 191)

Rasulullah SAW bersabda bermaksud: Akan muncul suatu ketika di mana ilmu Islam dihapuskan, muncul pelbagai fitnah, berleluasa sifat kedekut dan banyak berlaku jenayah. (Hadis riwayat Muslim)


Firman Allah bermaksud:Wahai orang yang beriman, jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidik (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara tidak diingini, dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menyebabkan kamu menyesali perkara yang kamu lakukan.” (Surah al-Hujurat, ayat 6)

Read more ...

MALANG NASIB NAJIB!!! Gambar pun orang meluat nak tengok


Terbaru, minuman isotonik yang popular di Malaysia telah menerima kritikan pedas daripada rakyat Malaysia dari segenap lapisan apabila memaparkan wajah PM Malaysia, Najib Tun Razak di tin minuman mereka. 
 
Demikian hebatnya gambaran kebencian rakyat Malaysia terhadap Najib kini. Belum pernah berlaku dan menimpa PM-PM sebelum ini tetapi berlaku kepada Najib. 
 
Minuman isotonik 100 Plus telah diperkenalkan di Malaysia pada 1983 oleh sebuah anak syarikat Fraser & Neave (F&N). 
 
Belum dapat dipastikan mengenai gambar Najib di tin minuman tersebut samada dilakukan secara sukarela oleh pihak pengurusan 100 Plus, atau mendapat arahan dari pihak tertentu atau menerima kontrak tertentu bagi tujuan menaikkan imej Najib.

Walau apa sekalipun jawapannya, yang pasti rakyat sudah mempersoalkan langkah tersebut dan bertindak untuk memboikot minuman 100 Plus. Ia juga BUKTI NYATA: apa saja yang ada gambar atau nama Najib, ia ditolak rakyat.

Dan ia pengajaran besar buat semua pengeluar barangan keperluan rakyat. Itulah akibat mengharamjadahkan rakyat sendiri.... ~gb

Addin :


Najib kali nih betul-betul malang.. gambar dia pun orang dah benci, belum lagi susuk tubuhnya

Read more ...

PRU 13 JULAI!!! Brahim Ali dah tak sabar nak bertanding, mungkin dah dapat lampu hijau dari Najib?

KUALA LUMPUR - Ahli Parlimen Pasir Mas, Datuk Ibrahim Ali mengesahkan akan bertanding mempertahankan kerusi tersebut pada  Pilihan Raya Umum ke-13, namun enggan mengulas tiket yang akan digunakan.

Beliau berkata, ia terpulang kepada dirinya sendiri sama ada mahu menerima tawaran daripada mana-mana parti.


Pada 2008, Ibrahim bertanding atas tiket Pas.


"Bertanding di PRU ini tidak kira parti ke tidak parti ke, kalau kita mahu bertanding kita boleh bertanding, jadi tiada masalah. Saya bertanding atas tiket apa itu soal lain.

 
"Ia terpulang kepada saya, ini strategi saya, bila sampai masa nanti baru saya beritahu. Cuma kalau panjang umur, tubuh badan sihat, atas kehendak rakyat Pasir Mas, saya akan pertahankan posisi saya sebagai Ahli Parlimen," kata beliau  yang juga Presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa).

Beliau dalam sidang media sama turut menyatakan pendapat berhubung tarikh PRU13, yang mana katanya dijangka berlangsung bulan depan iaitu sebelum bulan Ramadan.


"Ia boleh berlaku dalam tempoh dua hingga tiga minggu dari sekarang , ada yang kata September, November malah tahun hadapan, tetapi saya kata Julai, sebelum puasa.


"Saya tidak tolak kemungkinan kerana itu kerana saya punya kiraan biasanya selepas Dewan Rakyat dibubarkan, ia mengambil masa dua minggu untuk SPR membuat persediaan sebelum PRU, tidak semestinya dibuat pada musim cuti sekolah, Jadi, saya jangka ia boleh berlangsung pada tarikh 15 atau 16 Julai," katanya tidak menolak spekulasi yang dibuat antara lain sebagai motivasi kepada semua parti yang akan bertanding.SH

Read more ...