Sunday, August 12, 2012

TERKANTOI!!! Ahli UMNO berdemo sebagai kakitangan Unisel 'jadi-jadian'Pendemo yang buat bising terlolong terlalak kononnya UNISEL gagal membayar gaji para kakitangannya selama berbulan-bulan lamanya, sebenarnya bukan kakitangan UNISEL tetapi ahli-ahli UMNO termasuk wanita, dan pemuda UMNO Selangor yang dibayar upah.

Admin sudah pun menjalankan siasatan dapati isu itu langsung tidak berbangkit tetapi sengaja diada-adakan .

Kalaulah dah sampai berbulan-bulan UNISEL tidak bayar gaji, mana mungkin Jabatan Buruh boleh senyap? Menteri Sumber Manusia takkan nak mendiamkan diri?

Ikut hukum akal logik. Tak bayar gaji berbulan-bulan lamanya, macam mana kakitangan UNISEL nak hidup?..Nak beri makan anak bini dengan apa?. MENGAPA SEKARANG NAK KECUH DAN BUAT BISING?.

NAMPAK SANGAT SKRIP DAN WAYANG YANG DIMAINKAN OLEH NOH OMAR DAN MEREKA YANG SEANGKATAN DENGANNYA GAGAL UNTUK MEMPENGARUHI RAKYAT.

UMNO MENIPU DAN MEMFITNAH TAK KIRA MASA DAN BULAN.. MEMFITNAH TANPA REHAT DAN JEMU.
OMAK KAU

Read more ...

MAI TENGOK!!!Fitnah cukup dahsyat blogger UMNO Kedah


Oleh Tok Senapi


Apakah mereka sudah tidak sabar menunggu 'rakan-rakan mereka' yang sedang dirantai dibebaskan menjelang akhir Ramadhan? Maka mereka mengambil alih kerja jahat iblis syaitan untuk terus menyesatkan manusia dengan fitnah yang maha dahsyat ini?


Mereka menyiarkan foto-foto lucah yang entah dikutip dari mana bagi membohongi umat manusia bahawa itu program yang dibenarkan oleh kerajaan PAS Kedah, walhal itu adalah sebesar-besar fitnah dan pembohongan yang diulang-ulang saban waktu. 


Mereka sangat percaya dengan falsafah Goeble Menteri Propaganda Hitler yang berkata, "Pembohongan yang diulang-ulang akhirnya akan dipercayai orang." 

Mereka langsung tidak takut azab Allah terhadap pemfitnah, pembohong, penipu dan penyesat umat manusia.

Mereka menyiarkan foto-foto lucah tanpa memikirkan kesannya terhadap akhlak masyarakat yang melihat foto-foto seperti itu. 


Dalam kamus hidup mereka tiada halal, haram, dosa, pahala, mereka akan buat apa sahaja kejahatan asal dapat memuaskan kehendak juhalak nafsu para pemimpin atasan mereka yang memberi sedikit upah kepada mereka?

Kepada umat manusia yang membaca pendedahan perihal fitnah jahat blogger UMNO ini fikirkanlah... adakah golongan terkutuk macam UMNO ini layak kita sokong??? Waliyazubillahiminzalikk...
Kedah La

INGAT FITNAH,
INGAT TEAM MEDIA KEDAH!!!

Read more ...

TIDAK PELIK!!! Karpal tolak hudud kerana bukan Islam, yang PELIK bila UMNO tolak hudud sampai bawa ke mahkamah


Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang tindakan pengerusi DAP Karpal Singh menolak pelaksanaan hukum hudud bukanlah satu perkara yang menghairankan.

Akhbar Sinar Harian memetik Abdul Hadi sebagai berkata, Karpal dan pemimpin DAP juga berhak untuk tidak mempersetujui pelaksanaan itu memandangkan kalangan itu bukan beragama Islam.

Bagaimanapun, DAP tidak pernah membawa hukum hudud ke mahkamah, seperti yang dilakukan Umno ke atas kerajaan negeri Kelantan, kata Abdul Hadi.

"Kerajaan pusat pernah hantar surat kepada kerajaan Kelantan, jika Kelantan laksana hudud, kerajaan pusat akan bertindak.

"Selepas itu, kes (hudud) pernah dibawa ke mahkamah. DAP belum pernah bahawa hudud ke mahkamah.

"Umno tolak hudud sebelum PAS berpakat dengan DAP lagi," katanya seperti dipetik dalam laporan itu.

Isu tersebut timbul ekoran laporan Utusan secara berturut-turut minggu lalu yang mendakwa haram bagi orang Islam menyokong DAP.

Laporan itu antara lainnya menyatakan bahawa DAP "secara terang-terangan menentang penubuhan negara Islam serta pelaksanaan hukum hudud."


Laporan yang memetik kenyataan seorang guru pondok itu ditangkis pemimpin Pakatan, antaranya ketua umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim yang menyifatkannya sebagai satu bentuk kempen pelampau agama.

Anwar juga berkata, akhbar tersebut tidak melaporkan bahawa Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan mantan perdana menteri juga tidak menyokong hukum hudud.

Kenyataan itu disambut Mahathir yang berkata, pendiriannya tidak bersetuju dengan hudud yang dituntut PAS tidak boleh disamakan dengan DAP kerana Malaysia sudah diisytiharkan sebagai negara Islam ketika zaman pentadbirannya.


Justeru, bekas perdana menteri itu menafikan dakwaan beliau anti-Islam kerana tidak melaksanakan hukuman hudud semasa pemerintahannya.

Read more ...

VIDEO TERKINI!!! bekas Timbalan Ketua Pengarah, Kementerian Sumber Tenaga Manusia sertai PAS di Johor

http://img.youtube.com/vi/Zjg58TRkJAI/default.jpgHJ SABRI Kasmani, bekas Timbalan Ketua Pengarah, Kementerian Sumber Tenaga Manusia telah menyerahkan borang PAS kepada YB Salahuddin Ayub, Naib Presiden PAS di majlis Sambutan Badar Kubra peringkat negeri Johor di Kompleks Pusat Tarbiyyah PAS Batu Pahat, Kg Sungai Tongkang, Rengit, dekat sini, malam tadi.

Read more ...

BN MAKIN TERTEKAN!!! UPKO Bahagian Kota Marudu dibubarkan


Berita Terkini:

Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim sebentar tadi menyaksikan Senator Majiol Mahap mengisytiharkan dirinya dan kesemua kepimpinan UPKO keluar parti seterusnya keluar BN berkuat kuasa serta-merta.


Majlis yang diadakan di sebuah restoran di Kota Marudu turut dihadiri Naib Presiden PKR, Tian Chua, Setiausaha Agung, Saifuddin Nasution Ismail, ahli parlimen Beaufort, Lajim Ukin, ahli parlimen Tuaran, Wilfred Mojilip Bumburing dan bekas menteri penerangan, Abdul Kadir Sheikh Fadzir.


Senator Maijol Mahap memberitahu, keputusannya untuk keluar dari BN bukanlah sesuatu yang diambil dalam sekelip mata.


Menurut bekas Naib Presiden 2, parti PasokMomogun Kadazan Dusun Murut (UPKO) itu, beliau telah memikirkan secara teliti dan mengambil masa yang agak panjang mengenai perkara itu namun masalah yang berlarutan di Sabah menjadi sebab utama beliau mengambil langkah tersebut.


Maijol adalah merupakan salah seorang pemimpin kanan UPKO yang turut menyertai Timbalan Presiden parti yang juga Ahli Parlimen Tuaran, Wilfred Bumburing yang mengisytiharkan perletakan jawatan mereka dari parti dan BN Ahad lepas.


Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan oleh beliau hari ini, Maijol berkata beliau telah berada dalam BN selama 14 tahun.


"Boleh dikatakan, UPKO yang saya anggotai adalah sebuah parti yang menarik dan mempunyai budaya yang bagus. Presidennya, Bernard Dompok adalah seorang yang baik dan pemimpin yang berketrampilan. UPKO sungguh bertuah kerana mempunyai pemimpin seperti beliau. Bagaimanapun, setelah meneliti tentang masalah yang berlarutan di Sabah sedangkan tiada usaha usaha penyelesaian terlihat, dengan berat hati, saya terpaksa meninggalkan perjuangan itu"


"Saya tidak lagi menaruh kepercayaan bahawa BN boleh atau akan menyelesaikan isu isu kritikal di Sabah, contohnya seperti isu PATI yang telah lama berlarutan, kadar kemiskinan yang tinggi di Sabah, penyisihan terhadap kaum KDM (KadazanDusun Murut) dari perkhidmatan awam dan anugerah biasiswa, masalah masalah tanah, royalti minyak 5%, Borneonisasi dan Dasar Kabotaj," keluh Maijol.


Kerajaan BN, ujar beliau, telah berjanji untuk mengadakan satu Badan Siasatan Diraja (RCI) untuk menangani masalah pendatang tanpa izin di Sabah tapi hampir semua orang tahu bahawa ia hanyalah janji manis BN.


Terdapat kira kira 900,000 warga asing di Sabah dan saya mengesyaki terdapat beratus ratus ribu lagi yang bersembunyi disebalik identiti Melayu, Bajau dan kaum bumiputra yang lain. Orang orang ini tiba tiba menjadi bumiputera malah lebih bumiputera dari orang KDM. Cuba bayangkan apa yang kami rasa?" ujar beliau lagi.


Menurut Maijol, orang orang KDM kekal orang yang paling miskin di Malaysia, sama kedudukannya dengan orang asli di Semenanjung.

Menurut statistik EPU, katanya, tahap kemiskinan di hampir setiap daerah di Sabah adalah sangat tinggi.

"Sebagi contoh pada tahun 2004, tahap kemiskinan di Nabawan adalah 70%, Kota Marudu 42% dan Tambunan 44%. Daerah daerah yang lain juga menunjukkan peratusan yang lebih kurang sama."

"Saya telah membaca statistik untuk semua daerah di dalam Dewan Negara baru baru ini. Jawapan yang diberikan oleh Jabatan Perdana Menteri mengatakan kadar tersebut telah pun turun, tetapi apabila saya meneliti angkanya, penurunan yang berlaku hanya sebanyak 5%. Dalam erti kata lain, purata kemiskinan di setiap daerah masih sekitar 40%. Dasar dan perlaksanaan program pembasmian kemiskinan telah gagal." ujarnya.

Maijol juga mengeluh apabila masalah tanah masih terus menghantui penduduk dikawasan luar bandar, satu satunya harta asas yang mereka miliki atau lebih dikenali sebagai tanah adat, telah diambil/dirampas oleh syarikat syarikat besar dan agensi agensi kerajaan dan menjadikan mereka berstatus penghuni haram atas tanah milik mereka sendiri.

Datuk Maijol umum Saya tidak lagi yakin BN bersungguh2 utk selesaikan masalah rakyat Sabah, oleh itu saya & rakan2 buat keputusan utk tinggalkan BN. Dgn ini saya juga akan tinggalkan semua jawatan perlantikan Krjaan & syarikat. Saya tidak mau dimaki anak cucu krn tidak berjuang.

PKR central committee member Zakaria Abdul Hamid tweets:
YB Dato Maijol, Naib Presiden UPKO, umum keluar BN bersama semua AJK Bahagian UPKO Kota Marudu.Maijol cites three reasons for leaving the BN: the illegal immigrants issue, poverty and the need for a two-party system.

Another PKR central committee member Dr Roland Chia tweets: Senator Dtk Maijol umum pembubaran UPKO Kota Marudu dan bersama Pakatan Rakyat tumbangkan BN.
DS Anwar bersama Datuk Maijol

A press conference after a Pakatan Leadership Council meeting at a hotel in Kota Kinabalu this morning

This morning, Sabah Pakatan decided to accept Wilfred Bumburing’s Angkatan Perubahan Saban (APS) and Lajim Ukin’s Pakatan Perubahan Sabah into the Sabah Pakatan Leadership Council.Kedahkini

Read more ...