Thursday, May 16, 2013

TERKINI!!! Calon UMNO Dun Selinsing dimasukan ke Wad ICU Hospital Taiping

17 Mei : Taiping -- Sdr. Sharudin B. Ahmad, Ketua Pemuda UMNO Bahagian Bagan Serai Perak yang juga Timbalan Presiden Majlis Belia Negara (MBN) kini dilaporkan sedang dirawat di wad ICU C2 Hospital Taiping.
Sdr Sharudin Ahmad, juga calon BN DUN Selinsing dalam PRU13 yang lalu.

Dikatakan kini akan dihantar ke Hospital Tuanku Bainun Ipoh menjadi rawatan susulan. 

Beliau telah dikejarkan ke Hospital Colombia Taiping malam tadi dan kerana kekurangan fasilitis, Sharudin dipindahkan ke Hospital Daerah Taiping dan di tempaatkan di Unit Rawatan Rapi C2. 

Oleh kerana jangkitan kuman yang serius beliau kini dipindahkan ke Ipoh.

Read more ...

PERKASA DAH JADI PAK ANGUK!!! Pemuda MIC lagi berani bantah perlantikan pemimpin Hindraf


Pemuda MIC menyatakan kekecewaannya berhubung pelantikan pemimpin Hindraf P Waythamoorthy (gambar, kiri) sebagai timbalan menteri dalam kabinet baru perdana menteri. 
 
 "Dengan melantik seseorang yang mencemarkan imej negara... (perkara ini) akan melemahkan komponen parti seperti MIC dan wakil India dalam BN. 
 

Read more ...

MANA PERGI SUARA PERKASA, JATI, ISMA? !!!! Pengerusi Sekolah Mubaligh , Najib lantik jadi Timbalan MenteriRead more ...

NASIB PERKASAM!!! Perkasa Melayu yang bermati-matian untuk UMNO, Perkasa India yang diangkat jadi Menteri

 
 Adeh, sorang pun Perkasa Melayu tak lekat

Dewan Pemuda PAS Negeri Kelantan (DPPNK) menyifatkan pembentukan kabinet baharu yang diumumkan oleh Datuk Seri Najib Tun Razak semalam sebagai bukti bahawa perjuangan akidah dan bangsa bukanlah merupakan agenda utama UMNO dan Barisan Nasional. 

Ini terbukti apabila berisan kabinet tersebut tidak banyak mengetengahkan individu-individu yang dilihat vokal dalam isu akidah dan bangsa Melayu.

Dari sudut akidah sebagai contoh, Datuk Seri Najib jelas mengambil risiko dengan melantik Datuk Mary Yap Kain Ching sebagai Timbalan Menteri Pelajaran dan Pengajian Tinggi. 

Read more ...