Sunday, December 9, 2012

GAMBAR HARI INI!!! Rakyat Malaysia terima bil, mereka terima billion

Vincent Tan

Ananda Krishnan

Read more ...

BUKAN SHAHRIZAT SAHAJA!!! Projek lembu rugi juga ada di Kedah zaman UMNO
Oleh: ZULKIFLI YAHAYA
(Nota Utara, Harakah)


Selepas Menteri Besar Dato' Seri Di-Raja Azizan Abdul Razak mendedah empat 'projek sakit' zaman BN yang sedang ditanggung akibatnya oleh kerajaan sekarang ramai yang terkejut kerana belum pernah mendengar isu penyelewengan tersebut sebelum ini.

"Jika anda memiliki rumah kaca, jangan membaling batu kepada rumah jiran," Azizan memetik sebuah pepatah Inggeris ditujukan kepada pihak pembangkang yang mula menyerangnya dengan isu kerugian projek balak di Papua.

Read more ...

BILA UMNO PERINTAH!!! Dah la rugi kena saman lagi, lapor saja kepada SPRM


ALOR SETAR: Dewan Pemuda PAS Kedah hari ini membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung dakwaan salahguna kuasa dalam Yayasan Islam Negeri Kedah (YIKed) ketika zaman BN dahulu.


(Pemuda PAS Kedah menunjukkan salinan laporan SPRM yang mereka buat)

Ianya berkait kegagalan YIKed di bawah BN menyelesaikan masalah tanah sehingga disaman RM11 juta dan terpaksa ditanggung oleh pentadbiran Kerjaan Negeri di bawah Pakatan Rakyat sekarang ini.

Read more ...

NAJIB DI KEDAI MAKAN DAUN PISANG!!! Dalam TV nampak hebat sambutan kepada Najib, hakikatnya menyedihkan Najib

Kesian Najib Razak... kehadiran beliau bersama sama dengan Rosmah dan anak lelaki mereka disebuah kedai makan daun pisang di Jalan Gasing Petaling Jaya, Selangor tengah hari tadi tidak diambil peduli dan pusing oleh para pelanggan yang kebetulan berada disana.

Yang sibuk rasa teruja ialah tuan punya kedai makan dan kakitangannya saja.

Mengapa boleh terjadi sebegini rupa sedangkan kalau dilihat disemua media milik dan kawalan UMNO dihebahkan seolah-olah Najib Razak seorang pemimpin yang diminati dan dikagumi rakyat.

Read more ...

HIMPUNAN KEBANGKITAN RAKYAT!!! Adnan Yakob tak berani dah nak potong telinga bila tengok orang ramai yang hadir
Pesuruhjaya PAS Pahang, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man menganggarkan kira-kira 30,000 hadir pada perhimpunan Himpunan Kebangkitan Rakyat Pahang di Dataran Kerdau, malam ini.

Meskipun pada masa yang sama berlangsung perlawanan bolasepak Piala AFF Suzuki peringkat separuh akhir antara Malaysia dengan Thailand.

Read more ...

TAHNIAH!!! Harusani terima Anugerah Ibrahim Ali

KUALA LUMPUR 9 Dis. – Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria dianugerahkan Bintang Perkasa Negara iaitu anugerah tertinggi Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) Sabtu ini.

Read more ...

MAHU TAPI MALU!!! Brahim Ali sedia sertai UMNO jika ditawarkan

Ibrahim Ali

Datuk Ibrahim Ali

KUALA LUMPUR - Presiden Perkasa, Datuk Ibrahim Ali berkata, beliau tidak akan memohon masuk Umno, sebaliknya sedia kembali ke pangkuan parti itu jika dipelawa.

Ahli Parlimen Bebas Pasir Mas ini berkata, bagi beliau untuk menawarkan diri masuk Umno mungkin tidak akan berlaku kerana beliau pernah dipecat, melainkan menerima tawaran menyertai semula parti komponen Barisan Nasional (BN) itu.

Read more ...

KASIHAN KAK MIDAH!!! Fiesta anjurannya tidak dapat sambutan


 Fiesta Apa ni? hahaha!
Aku dapat banyak komplen daripada orang Batu Gajah termasuk orang Umno dan Blogger Umno tu sendiri pasai program Fiesta Wanita dan Keluarga 2012 yang dianjurkan oleh Kerajaan Negeri melalui Dato' Hamidah Osman di Arena Square, Batu Gajah.

Program tersebut berlangsung selama 10 hari bermula 3 hari lalu iaitu 6 Disember hingga 16 Disember 2012. Tetapi program tersebut langsung tak dapat sambutan. Aku kerap lalu tengok suasana program tu. Memang lengang! Langsung tak ada orang.

Read more ...