Tuesday, January 28, 2014

INI RESPON TUAN GURU NIK AZIZ!!! Sikap PAS diputus oleh Presiden PAS, PKR tentu ada sebab-sebab tertentu, tunggu penjelasan PKR

http://www.ceritakita.coz.my/wp-content/uploads/2012/12/nik2.jpg
Ramai yang menghubungi saya untuk bertanyakan pandangan tentang isu DUN Kajang yang dikosongkan oleh wakil rakyatnya.

Saya tidak tahu menahu tentang strategi atau isu yang berlaku sehingga membawa kepada pengosongan tersebut.

Justeru, saya perlu menunggu penjelasan dari pihak PKR sendiri yang tentunya mempunyai sebab-sebab tertentu sehingga langkah ini terpaksa dilakukan.

Dalam hal ini, sikap PAS tentunya lebih wajar diputuskan oleh Tuan Guru Presiden PAS selaku kuasa eksekutif di dalam parti berdasarkan pertimbangan-pertimbangan semasa.

Bagaimanapun, saya muak dengan akhbar-akhbar pro UMNO yang memainkan isu kononnya langkah mengosongkan kerusi itu ialah langkah memanipulasi demokrasi.

Barangkali UMNO lupa, langkah mereka di Perak pada tahun 2009 itulah langkah yang benar-benar jijik iaitu membelakangkan terus demokrasi dan merampas kerajaan melalui pintu belakang.

UMNO jangan berlagak baik sedangkan dosa-dosa mereka di Perak masih segar dalam ingatan.

Read more ...

PAPA GOMO TAK BOLEH LARI!!! Saksi sahkan manusia pengecut Papa Gomo asli

papagomo - Copy
KUALA LUMPUR 28 JAN: Tertuduh dalam kes fitnah RM100 juta oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim, Wan Muhammad Azri Wan Deris disahkan sebagai blogger Papagomo oleh saksi pertama pihak plantif.

Mohd Fauzi Mohd Azmi, 38 tahun ketika perbicaraan semalam mengesahkan kepada hakim individu tersebut yang dikenalinya sebagai Papagomo.

Saksi tersebut juga merupakan seorang blogger mengakui pernah berhubung secara langsung dengan individu bernama Papagomo melalui telefon dan khidmat pesanan ringkas.

Kata Fauzi, sekitar Mei 2009 beliau berjumpa Wan Muhammad Azri buat kali pertama bersama seorang blogger pro Umno dalam satu majlis perjumpaan blogger.

Read more ...