Monday, January 28, 2013

GADIS MELAYU DALAM GEREJA!!! Jika bukan fitnah blogger UMNO, mana Harussani dan Zambry?Benarkah sepertimana yang dituduh oleh para macai UMNO dalam siber menyatakan sebuah gereja yang terletak di Ipoh, Perak sedang giat menjalankan kegiatan "memurtadkan" gadis-gadis :Melayu"?????

Omakkau sedikit musykil sebab rakaman gambar disnap dari belakang tanpa menunjukkan wajah gadis-gadis bertudung tersebut.

Kalau sebegini sudah berlaku secara terbuka tanpa berselindung, mana mungkin Harussani, Zambry Kadir dan Jabatan Agama Islam Perak mendiamkan diri membisu!!!!!!

Read more ...

GELOMBANG RAKYAT!!! UMNO makin terdesak pertahan kuasa


Isu agama Islam dan nasib orang Melayu menjadi bahan kempen yang kuat digunakan pihak lawan dalam usaha menghalang pemimpin Pakatan Rakyat..

Justeru itu, Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim berkata, barisan kepimpinan Pakatan Rakyat dengan dibantu penyokong perlu kuat melengkapkan diri dengan persiapan mental dan emosi sebagai menghadapi sebarang kemungkinan yang bakal berlaku dalam pilihanraya umum ke-13 nanti.


“Kita kena muafakat, kita ambil keputusan, kita berhimpun ikhtiar, kita kukuhkan jentera ikhtiar, kita pakat Keadilan, PAS dan DAP kita ikhtiar, akhirnya kita bertawakal kepada ALLAH. Mudah-mudahan ALLAH beri kita ukhwah," katanya.

Read more ...

NASHA DITOLAK AHLI PAS?!!! Tiada satu kawasan pun yang calonkan untuk bertanding wakili PAS
Ahli Parlimen Bachok, Nasharudin Mat Isa tidak disenaraikan sebagai calon PAS pada Pilihanraya Umum Ke-13, kata Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat.

Nik Abdul Aziz yang juga Menteri Besar Kelantan bagaimanapun tidak menjelaskan sebab bekas Timbalan Presiden PAS itu tidak dicalonkan lagi.

"Seingat saya nama dia tidak disenaraikan dalam pencalonan kawasan," katanya ketika ditemui di kediamannya di Pulau Melaka di sini, hari ini.


Read more ...

CERITA PANAS!!! Ahli tegar UMNO masuk PAS kerana 'mulut' Haji Lah Genting


Sesuatu itu terjadi atas sebab musabab.

Seorang wartawan bertanya Ali Lizon yang tinggal di desa Bendang Nyiur, Kemahang, Tanah Merah.

“Mengapa anda keluar Umno dan menyertai PAS?”

Jawab pria 40-an yang juga mantan Ketua Pemuda Umno desa tersebut, “kerana Haji Lah Geting”.

Sang watawan terkejut, Haji Lah Geting yang juga mudir pondok pesantren terkenal itu adalah seorang pendukung tegar Umno di desa itu, masakan kerana dia Ali Lizon keluar Umno.


Maka terbongkarlah ceritanya. Suatu malam, tahun 2012,  Ali Lizon  hadir ceramah Umno bersebelahan dengan desanya. Di antara penceramah dijemput ialah Haji Lah Geting.


Siapa tak kenal dengan tok guru pondok yang paling lantang mengutuk, mencerca Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat setiap kali diberi peluang naik ke pentas Umno kalau tidak Haji Lah Geting dan seorang lagi Mad Nor Deris.

Read more ...

BERJANJI 50 TAHUN NAK BAGI GERAN!!! Bila Kerajaan Kedah nak bagi geran, UMNO mula tabur fitnah


Majlis dialog bersama penduduk kg Iboi Masjid,Baling bertempat di Dewan Masjid Kg Iboi Masjid,Baling bersama dengan wakil Biro Guaman Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia yg juga merupakan Penasihat UNdang2 Unit Media Baru Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia Tun Ammar Ismail Aziz. Turut serta di dalam majlis ini adalah Ketua Pemuda UMNO Baling Khairul Azhar serta ADUN Bayu yg juga merupakan Timbalan Ketua UMNO Bahagian Baling Dato Azmi Che Husin. Dialog ini diadakan bagi memberi pencerahan kepada penduduk kg yg terpedaya dan ditipu oleh Kerajaan Negeri Kedah yg diperintah Gerombolan Regim Zionis Pas Kedah yg dikepalai Diktator Tua Azizan Razak bagaimana untuk menegakkan hak mereka dengan menggunakan saluran undang2. 

Hampir 100 orang penduduk kg hadir meluahkan dan mendedahkan bagaimana mereka diperdaya oleh Kerajaan Negeri yg mengeluarkan surat berletter head Pejabat ADUN Kupang YB Dato Johari Abdullah yg juga merupakan Timbalan YDP Pas Baling supaya membayar sejumlah wang bagi mendapatkan geran tanah mereka di Gunung Inas yg dijadikan Ladang Rakyat oleh Diktator Tua Azizan Razak. 

Ada penduduk yg mendedahkan bagaimana dia dan keluarganya kerugian hampir rm 10k hingga terpaksa bergadai barang kemas kerana mahu membayar wang untuk mendapatkan geran tanah yg mereka telah usahakan sejak berpuluh tahun lalu.

Inilah kezaliman yg dilakukan oleh Gerombolan Regim Zionis Pas Kedah terhadap rakyat Baling. Puak gerombolan sebenarnya hanya mahu mengaut hasil balak sahaja namun berselindung di sebalik nama Ladang Rakyat. Akibatnya penduduk bukan saja kehilangan tanah,malah mereka juga kerugian wang ringgit akibat kerakusan Diktaor Tua Azizan Razak yg mengfaraidkan hasil hutan untuk kepentingan diri dan partinya. 

1 badan bertindak akan ditubuhkan oleh penduduk bagi memperjuangkan masalah ini hingga ke akhirnya. Azizan Razak,bersedialah kamu..sekarang bukan lagi masa untuk kami mendiamkan diri saja membiarkan hgpa menzalimi rakyat Kedah dengan sewenang2nya. INGAT PAS INGAT ZALIM!!!

Eksklusif daripada TEAM MEDIA KEDAH!!!

PENJELASAN DARI PKWR KUPANG, BALING.

Dekat PRU ni macam2 fitnah muncul... Itulah gatai mulut nak buat fitnah... lepas ni nak cari duit mana bayaq saman!!!

Read more ...