Sunday, January 1, 2012

KESIAN UMNO!!! Ulama sendiri pun tak mahu jadi imam solat hajat politik pertahan 'madrasah Salihiah'

Oleh: Saiburi Sudin

Ramai sungguh yang hadir program munajat politik UMNO yang diadakan di madrasah salihiah 31 Disember haritu. Semua media BN laporkan 1,000 orang.SS bayangkan antara yang hadir ialah imam masjid Zahir, masjid Derga, masjid Kg Berjaya, masjid Taman Wira, masjid Sultanah Bahiyah, masjid India.. pendekata semua imam masjid berhampiran tu hadir belaka.

Ulamak2 tak terkiralah banyaknya yang hadir, para pensyarah Insaniah yang alim2 4 mazhab semua turun bagi sokongan. Bekas mufti, bekas khadi, pegawai agama semua turun habis.

Para pemimpin UMNO pulak.. Mat Bashah, Mukhriz, Latt Shariman, Tobeng Guntur, Jamil Derosss, Othman Aziz.. semua turun bermunajat atau sekurang-kurangnya bagi sokongan moral.


Rupanya apa yang SS bayangkan tak terjadi. Sekog pun..0pss, sorang pun dari yang dibayangkan itu tak turun bagi sokongan. Yang ada adalah berpuluh orang berT-shirt kuning (percuma) yang hadir, tak nampak langsung kata depa tu ulamak.

Apalah yang depa tau soal hukum fiqh awlawiyat, wakaf, istibdal dan isu yang melibatkan maslahah ummah. Mereka bercadang hendak jadikan Ustaz Fathul Bari sebagai icon penentangan perobohan surau itu, rupanya ulamak muda UMNO itu pun tidak sehaluan dengan mereka.

Beliau hanya menganjurkan diadakan muzakarah, bincang elok2. Tidak ada kata muktamad dari Ustaz Fathul sendiri bahawa tindakan kerajaan negeri itu adalah 'haram dan berdosa besar'.

Bahkan beliau sendiri tidak sudi untuk mengimamkan Solat Hajat politik yang diadakan.


Kesimpulan yang dapat dibuat ialah kumpulan tersebut 'bersendiran', berjuang syok sendiri dan ghurur yakni tertipu.

Tertipu kononnya perjuangan mereka sudah Islamik, jihad, benar, menepati syariah walhal golongan ulamak dan umarak pun tidak sudi bersama mereka.


KEDAH LA

Read more ...

BONGKAR!!! Kerja kotor SPR masukkan pengundi hantu melalui sistem database dummy

Pilihanraya umum sudah pasti tahun ini cuma bulan berapa sahaja kita tidak tahu...kak ros sahajalah yang tahu bila pilihanraya...kak ros jumpa bomoh? che det sajalah yang tahu kak ros jumpa bomoh mana sebab hanya yang kaki bomoh saja tahu siapa kaki bomoh...

Namun begitu jentera Pakatan Rakyat wajib tumpukan isu pengundi hantu...kita imbas kembali catatan Awas pengundi hantu melalui sistem database dummy SPR Oleh Songkok Putih

Sebelum ini, pihak TKO telah menyiarkan pandangan seorang pengunjung pakar IT bagaimana database dummy telah digunakan oleh pihak SPR untuk memangkan BN dengan cara yang kotor dan jijik semasa pilihanraya ke-11 2004 yang lalu.

Mereka mewujudkan 2 sistem database, iaitu satu database yang tulen yang disemak dan digunakan SPR sekarang sehingga hari mengundi. Yang kedua ialah database yang dikenali sebagai dummy bagi tujuan untuk menambah pengundi di sesuatu kawasan untuk memenangkan calon yang dikehendaki.

1. Wujud 2 database, satu tulen dan satu lagi dummy

2. Database tulen yang dikendalikan oleh pihak SPR

3. Data ini boleh diakses melalui internet
www.spr.org.my tanpa sebarang masalah melalinkan masalah teknikal kecil sahaja.

4. Data ini ini juga boleh diakses melalui SMS

5. Data ini juga dicetak dan diberikan kepada pihak yang bertanding dalam sola semakan daftar pemilih sebelum diwartakan pada 5 Februari 2008

6. Satu lagi database palsu dikenali sebagai dummy diwujudkan untuk tujuan menambah pengundi bagi sesuatu tujuan untuk memenangkan calon-calon BN. Pertugas khas BN boleh mengakses database ini, untuk tujuan penambahan dan pengurang melihat reaksi setempat bergantung kepada kawasalan kesungguhan pembangkang di kawasan berkenaan.

Mana-mana nama hantu yang terdedah akan dipadamkan dan diubahsuai supaya kerja jahat tidak dapat dikesan.

7. Database yang cetak disini akan diubah mengikut database dummy ini dan melihatkan pertanbahan pengundi yang begitu ketara di Kelantan dan Terengganu. Wujud mana-mana individu yang tidak mendaftar telah mendaftar dengan SPR.

Mana-mana bantahan yang dibuat sebelum ini sepatutnya nama mereka digugurkan telah diadakan semula pada lokasi yang berlainan untuk mengelirukan pembangkang.

Memindah dan mehilangkan nama-nama pengundi yang tidak membuat semakan akibatnya mereka tidak boleh mengundi pada hari pengundian.

Mengubahsuai maklumat pengundi untuk membenarkan hantu mengundi.

Untuk memudahkan anda melihat tatacara operasinya lihat carta alir di bawah:-


Klik pada gambar ini untuk besarkannya.


DATABASE INILAH SELAMA INI YANG MEMBERIKAN KEMENANGAN KEPADA BN DAN PEMINPIN MEREKA CAKAP BESAR SEBELUM PENGUNDIAN BAHAWA MEREKA AKAN MENANG!!

Kalau Takut Dipukul Badai...Usah Berumah Di Tepi Pantai...
Amizudin Ahmat (Din Binjai)
http://sharpshooterblogger.blogspot.com/

Read more ...

TRAGEDI UPSI!!! Polis minta Safwan mengaku terjatuh bukan dibelasah polis

smm protest in sultan idris university 010112 safwan anangPelajar yang cedera parah dibelasah Polis , Safwan Anang mendakwa polis memintanya mengaku bahawa kecederaan beliau adalah kerana terjatuh bukannya dibelasah polis.

Malaysiakini melaporkan bahawa Presiden Gerakan Menuntut Kebebasan Akademik (Bebas) itu berkata dia diminta menandatangani satu dokumen selepas Jurugambar Polis mengambil gambarnya di hospital.Inilah antara modus operandi pihak Polis bagi menutup kekejaman dan kebiadapan mereka membelasah rakyat.Ketua Polis Perak, Shukri Dahalan sendiri menafikan bahawa Polis bertindak keras sedangkan klip video dan gambar-gambar yang dimuat turun dalam internet menjadi bukti kekerasan dan kekasaran melampau pihak Polis.MutaLIGAT

Read more ...

GEBANG POLIS!!! Mahasiswa cederakan diri sendiri?


Mahasiswa ini sengaja langar cermin klinik supaya dahi dan hidungnya luka hingga kena jahit?

Mahasiswa ini pula sengaja hempaskan badan ke cermin klinik supaya patah tulang rusuk dan patah gigi geraham?

Polis Perak menafikan anggotanya terlibat dalam pergelutan dengan mahasiswa dalam perhimpunan kumpulan itu di depan pintu masuk Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) malam tadi.

Ketua Polis Perak datuk Mohd Shukri Dahlan berkata, tindakan mahasiswa yang enggan bersurai sehingga memaksa polis mengambil tindakan mungkin menunjukkan seolah-olah terdapat pergelutan, lapor The Star.


Menjelaskan keadaan malam tadi, katanya, kumpulan mahasiswa sebaliknya melanggar pintuk kaca di klinik berdekatan dan menyebabkan kecederaan.


Beliau mengesahkan seramai 17 ditahan dan seorang mendapat rawatan sebagai pesakit luar di Hospital Tanjung Malim.

Insiden malam tadi dikritik hebat pelbagai pihak, termasuk kumpulan mahasiswa, pembangkang dan NGO yang mendakwa polis menggunakan kekerasan melampau dalam menyuraikan peserta.

Kira-kira 60 orang pelajar terlibat dalam perhimpunan menuntut kebebasan akademik malam tadi dan mahasiswa kontroversi yang menurunkan bendera Datuk Seri Najib Razak -- Adam Adli Abdul Halim -- antara yang ditahan.

Menurut polis Perak juga, antara yang ditahan, hanya dua daripada UPSI dan selebihnya daripada universiti sekitar Lembah Klang.

Read more ...

36 pelajar terima sumbangan pakaian seragam sekolah

PARIT BUNTAR, 1 Jan : Pusat Khidmat Parlimen Parit Buntar mengucapkan terima kasih kepada beberapa organisasi yang memberi kepercayaan kepada mereka menjejaki pelajar miskin dan anak yatim yang layak diberi bantuan persekolahan.

Pegawai Khas Ahli Parlimen Parit Buntar Hamdel Fadel Ahmad berkata, Pusat Khidmat Parlimen telah menjejaki pelajar miskin dan anak yatim tersebut di beberapa buah kampung di Parit Buntar.

“Seramai 36 orang pelajar miskin dan anak yatim telah dipilih untuk menerima bantuan persekolahan.

“ Kesemua pelajar ini telah dibawa ke sebuah pasaraya untuk memilih sendiri pakaian seragam sekolah termasuk kasut, beg dan alat tulis” katanya

Hamdan berkata, banyak organisasi meletakkan kepercayaan kepada Pusat Khidmat Parlimen Parit Buntar untuk menjejaki insan yang kurang bernasib baik.

“ Bantuan untuk pelajar sekolah ini adalah sumbangan Badan Kebajikan dan Amal al-Jauhar yang bekerjasama dengan Pusat Khidmat Parlimen Parit Buntar.

“ Pelajar yang dipilih dari keluarga yang benar-benar memerlukan bantuan tanpa mengira fahaman politik”katanya

Hamdan mengalu-alukan para dermawan yang mahu menabur bakti untuk terus menyumbang dan membantu pelajar miskin serta anak yatim di Parit Buntar menjelang musim persekolahan yang makin hampir.

"Kami cuba menyalurkan sebaik mungkin sumbangan anda itu kepada pihak yang memerlukan.

" Saya juga merakamkan ucapan setinggi-tinggi terima kasih kepada penyumbang dan penderma yang memberi kepercayaan kepada kami" katanya

Turut serta bersama pelajar miskin membeli pakaian sekolah ialah Penyelaras Badan Kebajikan dan Amal al-Jauhar Siti Fadzilah Abd Manaf dan AJK Pas Parit Buntar.


Pelajar sekolah bersama pakaian sekolah masing-masing di hadapan Pasaraya Hari-Hari


Hamdan dan wakil penderma sedang menguruskan pembelian pakaian sekolah

Read more ...

DEMO DEPAN BALAI TG. MALIM!!! Semua mahasiswa dibebaskan, seorang mangsa polis masih terlantar di hospital

KUALA LUMPUR, 1 Jan: Kesemua mahasiswa yang terlibat dalam Himpunan Kebebasan Akademik (BEBAS) di hadapan Universiti Perguruan Sultan Idris (UPSI) malam tadi dibebaskan petang ini.

17 mahasiswa ini ditahan kira-kira jam 4 pagi tadi dan dibawa ke balai polis Tanjung Malim untuk disoal siasat, sebelum dibawa ke balai polis Slim River.


Mereka dibantu oleh peguam daripada Lawyer of Liberty (ILF).


Insiden malam tadi menyaksikan Presiden Gerakan Menuntut Kebebasan Akademik Muhammad Safwan Anang patah tulang rusuk, seorang lagi Amar Rasyidi cedera di kepala manakala 20 mahasiswa ditahan.


Mereka ditahan secara kasar oleh polis ketika sedang mengadakan protes pada Himpunan Kebebasan Akademik (BEBAS) di hadapan Universiti Perguruan Sultan Idris (UPSI) malam tadi.


Difahamkan, setakat ini, Safwan masih terlantar di Hospital Slim River. lagi gambar di
sini

Read more ...

PERANG DALAMAN UMNO!!! Rupanya calon boleh menang adalah calon pilihan Najib

http://topnews.in/law/files/Najib-Tun-Razak.jpgTerdapat ramai yang sangat tidak berpuas hati dengan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak atas sebab-sebab yang begitu banyak.

Ada yang tidak gembira kerana Najib bukanlah Perdana Menteri yang dipilih dan merasakan dia tidak boleh menjalankan tugas sebagai pembuat keputusan tertinggi bagi Malaysia, dan Malaysia tidak berada dalam keadaan yang lebih baik sejak beliau mengambil alih jawatan.


Mungkin pada masa ini, orang-orang UMNOlah yang paling membimbangkannya kerana mereka adalah orang dalaman. Mereka benar-benar tidak berpuas hati dengan prestasi buruk Najib dalam sektor ekonomi kerana ini melibatkan periuk nasi mereka.

Bahagian kek yang besar bagi orang UMNO telah menjadi kecil. Ahli-ahli UMNO juga tidak berpuas hati kerana Najib hanya mahu orang-orangnya dalam senarai 'calon boleh menang'.


Wajah talam dua muka UMNO

Dalam perhimpunan agung November lalu, Najib menyangka bahawa dia telah berjaya memujuk perwakilan untuk membuat resolusi bagi membenarkan dia menjadi presiden sekali lagi.

Tetapi anehnya dia tidak Nampak bahawa mereka hanya berpura-pura sama seperti pentadbiranya yang penuh dengan sifat kepura-puraan.

Contohnya Idris Jusoh, yang merupakan orang pertama menyokong resolusi Najibmemberi jaminan bahawa dia dengan senang hati akan melepaskan kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) jika ia akan membantu UMNO menang PRU ke-13 nanti.


Kini dengan hanya tempoh sebulan, Idris mendendangkan lagu lain pula. Idris, hanya beberapa hari yang lalu telah memberi amaran bahawa jika lawannya Ahmad Said dibenarkan untuk bertanding, UMNO akan kehilangan kerajaan negeri Terengganu.

Masihkah ada sesiapa yang percaya perbalahan dalaman masih tidak wujud di Terengganu seperti yang didakwa UMNO? Lebih-lebih lagi, adakah mana-mana ahli UMNO yang benar-benar mempercayai Najib untuk berlaku adil dalam memperuntukkan kerusi bagi kerusi-kerusi panas bagi membuktikan parti itu masih hidup dalam sebuah keluarga bahagia yang besar!


Mungkin, lebih-lebih lagi Shahrizat yang masih lagi ahli UMNO yang mempunyai potensi untuk menghancurkan Najib. Seperti Idris Jusoh, yang nekad tidak membenarkan mana-mana pemimpin UMNO yang lain menjadi Menteri Besar Terengganu yang seterusnya, Shahrizat pula bersiap untuk berperang.

Dia sibuk mengumpul sumber untuk memastikan bahawa Najib dan penasihatnya tidak tidak akan menjatuhkan dirinya dengan menggunakan skandal NFC yang bernilai RM250mil sebagai alat. Ini termasuk kem-kem yang diketuai oleh Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin dan bekas Perdana Menteri, Abdullah Badawi.


NFC mengambil rupa bentuk lain di dalam UMNO

Sejak skandal NFC didedahkan oleh pihak PKR, pimpinan Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim, ia telah wujud dalam bentuk lain pula dalam UMNO itu sendiri.

Ia telah menjadi suatu alat bagi tawar-menawar boleh digunakan oleh Najib untuk meraih sokongan rakan-rakan dalam parti dan mencantas putik cabaran dari Muhyiddin untuk jawatan presiden pada tahun 2012.

Untuk rakyat Malaysia yang lain, NFC adalah lambing kemerosotan negara ini selepas beberapa dekad rasuah berleluasa namun, kepada orang-orang UMNO, ia hanya satu lagi pertempuran dalamanbakal menjadi ibu kepada perang sivil UMNO.


'Pelan B' yang merupakan perangkap yang bodoh Najib melibatkan seorang saudara keluarga Shahrizat yang dikatakan telah disogok untuk berpaling terhadapnya.

Ini tidak mungkin akan berjaya kerana ianya tidak lagi mudah untuk meyakinkan rakyat Malaysia sudah semakin kritis dan benar-benar jijik dengan DVD seks Datuk T terhadap Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim pada awal tahun ini.


Satu lagi sebab kerana, Pilihan Raya Umum ke-13 yang sudah terlalu hampir.

Perang saudara telah bermula

Sementara itu, apabila Najib sedang bersedia untuk berhadapan dengan Muhyiddin, penyokong-penyokong mereka telah mula melepaskan tembakan peluru di antara satu sama lain.

Pembantu rapat Najib yang juga Timbalan Menteri, Awang Adek telah didedahkan sebagai menerima 'sumbangan' yang beliau tegaskan adalah dana yang bertujuan untuk membiayai bahagian UMNOnya, tetapi ia boleh jadi hanyalah sebahagian daripada politik wang.


Maklumat yang sama telah didedahkan melibatkan setiausaha kanan peribadi Muhyiddin, yang juga menerima wang, yang memaksa Muhyiddin untuk menjalankan siasatan.

Walau bagaimanapun, semua tahu bahawa dana yang dikumpul oleh pembantu kanan ini akhirnya akan digunak oleh pihak pemimpin-pemimpin tertinggi, mendorong ramai untuk mencemuh Muhyiddin atas "jaminan palsu" itu.


Bagaimanpun, dalam kes Shahrizat, ia akan menjadi lebih rumit kerana jika dia dikompromi, begitu juga nasib UMNO. Pertama, dengan Shahrizat masih dalam UMNO kes NFC akan dikaitkan dengan UMNO dan ini akan mendatangkan kesan yang buruk.

Tetapi, jika Shahrizat diketepikan, dipaksa berhenti atau dipecat, Penyokong Shahrizat akan bersimpati dan merasakan bahawa Najib tidak berlaku adil dan gagal untuk menjalankan tugas-tugas presiden dengan baik.


Sahrizat dan pilihannya

Shahrizat mempunyai beberapa pilihan. Sebagai orang dalam, dia tahu banyak perkara dan dengan mudah boleh meniupkan wisel sama ada dalam penulisan blog atau dengan fakta dan bukti terhadap sesiapa yang menentangnya pada masa ini.

Trend ini telah dikesan didalam UMNO untuk menggerunkan kebanyakkan pemimpin UMNO. Shahrizat hanya boleh tunggu dan lihat tetapi dia juga mungkin membuat satu langkah berjaga-jaga kerana dia tidak lagi ada i apa-apa untuk disembunyikan dan hanya mahu menyelamatkan keluarganya.

Perang blogger telah terikat di sisi undang-undang untuk mewujudkan rasa tidak puas hati orang dalaman UMNO terhadap Najib, keranan baru-baru ini dia telah melancarkan satu ruang siber jutaan ringgit lengkap dengan askar siber dan penulis blog yang dibayar menggunakan dana kerajaan untuk menyerang pembangkang.

Pesaingnya dalam UMNO boleh mengagak bahawa mereka juga akan menerima tempias ini dan akan tertanya-tanya mengapa wang rakyat digunakan untuk kepentingan Najib.


Jelas sekali, untuk memburukkan Najib, mereka yang tidak berpuas hati dengan Najib akan memulakan kerjasama dengan Shahrizat. Orang dalaman parti berkata, Muhyiddin telah cuba menyelesaikan sebagai isu ini. TPM, yang juga Timbalan Presiden UMNO, telah memberitahu pemberita bahawa tiada keputusan telah dibuat ke atas nasib Shahrizat.

Bagi bekas Perdana Menteri, Mahathir Mohamad, walaupun telah menggesa Shahrizat untuk berhenti sebelum dia dihalau keluar, mungkin juga akan membantu Shahrizat - bukan semata-mata untuk Sahrizat tetapi kerana sifat kuku besinya yang ingin meletakkan lebih banyak tekanan kepada Najib untuk memastikan bahawa orang-orangnya termasuk Mukhriz berada dalam senarai calon-calon boleh menang.

Semua pertaruhan dihentikan, pelaung terbuka buat semua

Kesannya, Ketua-ketua UMNO yang licik dengan satu tamparan skandal NFC telah menjadikan senarai calon-calon 'boleh menang' Najib tidak bermakna. Semua pertaruhan tidak berguna.

Tiada seorang pun calon pilihan Perdana Menteri boleh yakin untuk bertanding bagi kerusi. Sekarang musim bebas untuk semua merebut kuasa telah diisytiharkan untuk UMNO, lanun tertua Malaysia!


Oleh itu, rakyat Malaysia boleh mengharapkan beberapa pembongkaran mengejutkan. Khir Toyo, Altantuya, Scorpenes, alatan perang yang berlipat ganda mahal, rasuah di wilayah Iskandar yang melibatkan kelaurga Badawi dan mungkin cincin berlian bernilai AS $ 24 juta Wanita Pertama kita Rosmah Mansor akan muncul semula dalam tajuk utama media semasa dalam beberapa bulan sebelum pilihan raya yang umumnya dijangka pada bulan Mac 2012.

Malaysia Chronicle

Read more ...