Tuesday, January 1, 2013

CINCIN ROSMAH!!! Dah terbongkar, salinan invois sahkan Deepak yang belikan

PETALING JAYA 2 Januari: KEADILAN hari ini mendedahkan bukti pemindahan wang oleh ahli perniagaan, Deepak Jaikishan kepada dua syarikat barangan kemas mewah di Hong Kong berjumlah kira-kira RM13 juta, dikatakan untuk isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor sebagai ganjaran bagi satu urusniaga tanah.

Pengarah Strategi, Rafizi Ramli pada sidang media di ibu pejabat parti pagi ini, menunjukkan salinan invois dan pembayaran oleh dua syarikat Deepak, Karpet Raya Sdn Bhd dan Carpet Plus Sdn Bhd kepada Dehres Ltd dan Firestone Co Ltd.

Read more ...

UMNO SAPU KELILING!!! Projek jalan termahal T’ganu dianugerah kepada syarikat milik Ketua Pemuda UMNO Negeri

Jingga 13 hari ini (semalam) tampil ke Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Cawangan Terengganu bagi tujuan untuk membuat laporan rasmi bahawa wujud gejala salahguna kuasa dan aktiviti rasuah berkaitan dengan Skandal Pembinaan Jalanraya dari Gemuroh ke Kg. Banggol Tuan Muda berjarak 7.6KM berharga RM226 juta.

Laporan SPRM ini dibuat berdasarkan kepada Laporan Ketua Audit Negara bagi Negeri Terengganu Tahun 2011 di muka surat 37 di bawah tajuk Agensi Pemohon Tidak Mengisytiharkan Pengambilan Di Bawah Seksyen 4 Akta Pengambilan Tanah 1960 Bagi Tanah Yang Melibatkan Jajaran.

Read more ...

TAK CUKUP DENGAN TV!!! Dalam gerabak KTM Komuter pun , Umno / BN berkempen

KUALA LUMPUR 2 Januari: Iklan ‘Sayangi BN’ dalam gerabak KTM Komuter bukti ketakutan Umno dan Perdana Menteri yang terdesak meraih simpati rakyat, kata Ahli Majlis Pimpinan Pusat KEADILAN, Haniza Talha.

Beliau mengulas pemasangan video iklan tiga minit bermula Sabtu lalu memaparkan pertemuan Datuk Seri Najib Razak bersama rakyat.

“Saya dapat maklumat iklan itu dimainkan pada waktu puncak, iaitu ketika orang ramai bersesak-sesak menaiki komuter.

Read more ...

LAPOR KE SPRM!!! Hampir PRU 13, Deepak buat Najib makin tertekan

Ahli perniagaan permaidani Deepak Jaikishian dijangka akan ke ibu pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) di Putrajaya dalam minggu ini.

Deepak berkata, pertemuan itu sepatutnya diadakan semalam tetapi pegawai yang akan beliau temui itu sibuk.

"Oleh itu dia telah meminta saya untuk ke sana dalam minggu ini. Saya akan maklumkan kepada media dengan lebih lanjut mengenai perkara ini kerana saya akan memerlukan bantuan media sebelum masuk.

Read more ...

SIAP DENGAN PARANG!!! Kecoh sambutan 2013 UMNO/BN di i-City tu rupanya.. 6 ditahan Polis..

Laporan dari Bernama ini menyatakan enam lelaki telah ditahan kerana menimbulkan kekecohan semasa berlangsungnya Konsert Ambang Tahun Baru di Karnival Sayangi Selangor di I-City semalam tetapi tidak menyatakan siapa penganjurnya.

Jadi korang faham-fahamlah.. sambutan diambang 2013 itu dianjurkan oleh UMNO/BN, manakala Pakatan Rakyat Selangor menganjurkannya di Dataran Shah Alam..

Read more ...

PRU 13!!! PAS mampu menang 19 kerusi, BN 13 kerusi

Penulis telah membuat analisa di semua negeri di semenanjung yang dimenangi BN dalam PRU 12 kecuali negeri Terengganu.

Analisa pilihanraya negeri Terengganu tidak sama dengan negeri-negeri lain yang mempunyai pengundi bercampur.  Peratus pengundi Melayu secara puratanya di negeri Terengganu adalah 85 %, malah banyak  kerusi yang mempunyai peratus pengundi Melayu melebihi 95 %.

Justeru, slogan ‘PAS ganti Umno’ sememangnya sesuai di negeri Terengganu yang menyaksikan pertembungan sengit antara PAS dan Umno yang mewakili BN.

Hanya dua kerusi dun yang mempunyai pengundi bukan Melayu yang agak ramai iaitu dun Bandar yang mempunyai hampir 39 % pengundi bukan Melayu dan dun Cukai yang mempunyai hampir 15 % pengundi bukan Melayu.

Read more ...