Thursday, March 20, 2014

PROVOK PENGUNDI MARAHKAN PR?!!! Setelah gambar bikini Mee Fun gagal, kini tampal pelekat DAP di masjid


Penduduk Kajang hari ini mendapati beberapa masjid dan surau di kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) itu pagi ini ditampal dengan pelekat DAP.

Pengarah Pilihan Raya PKR untuk Kajang Zuraida Kamaruddin berkata, selain empat rumah ibadat itu, premis dermawan terkenal Ujang Bagong di Sg Kantan, Saujana Impian dan Kajang Baru mengalami nasib sama.

Menafikan perbuatan petugas Pakatan Rakyat, Zuraida menyifatkan perkara itu sebagai provokasi terhadap Melayu dengan cuba menggambarkan PKR dikawal oleh DAP.

Read more ...

SEBAB TU SOKONG MCA?!!! Akhirnya, kerajaan UMNO mengaku salur peruntukan kepada PERKASA

SHAH ALAM, 20 MAC : Kerajaan Umno-BN mengesahkan pernah memberi peruntukan kepada badan bukan kerajaan (NGO), PERKASA bagi membiayai program dianjurkan.

Ahli Parlimen Bayan Baru, Sim Tze Tzin, berkata tindakan pembiayaan peruntukan wang rakyat kepada pertubuhan ektremis itu ternyata bertentangan dengan slogan 1Malaysia yang sering dilaungkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Katanya, PERKASA tidak patut disuntik sumber kewangan terutama pertubuhan itu pernah mengancam isu agama dan perkauman termasuk ugutan membakar Bible, demonstrasi di gereja serta memberi sarung putih kepada orang Cina sempena Tahun Baru Cina.

“Maka terbukti, selama ini PERKASA adalah sayap kepada Umno dan mereka menjalankan segala kerja extremis demi Umno.

Read more ...

SALAHKAH NAK BAKAR LEMAK?!!! Video jawapan Ketua Puteri UMNO berkenaan Zumba ColombiaPuteri Umno chief and Masjid Tanah MP Mas Ermieyati has slammed the opposition for allegedly criticizing her political wing on social media for organizing a Zumba event in Kajang.

Read more ...

GAMBAR SATELIT!!! Dua objek dipercayai ditemui di Lautan Hindi

Perdana Menteri Australia berkata tentera udara negara itu sedang menyiasat tentang kemungkinan serpihan daripada pesawat MH370 yang hilang itu ditemui di laut. Ini berikutan penemuan imej satelit, lapor Reuters India dalam Twitternya.
Perdana Menteri Australia berkata, "Mengikut analisis pakar oleh imej satelit itu, dua objek yang berkemungkinan berkaitan dengan pencarian pesawat Malaysia Airlines dapat dikenal pasti." tulis Reuters dalam tweet tersebut.

Perdana Menteri Australia, Tony Abbott dalam kenyataan di Parlimen memberitahu tentang dua objek yang ditemui itu dan berkata, "Maklumat baru dan boleh dipercayai ditemui dalam usaha mencari di Lautan Hindi."

"Jabatan Keselamatan Maritim Australia (AMSA) menerima maklumat imej setelit yang kemungkinan berkaitan dengan apa yang dicari."

Abbott berkata, pasukan pencari dan penyelamat hampir tiba ke kawasan objek tersebut dikesan menjelang beliau berucap di Parlimen. Tiga buah lagi pesawat juga dalam perjalanan ke sana, katanya.

Abbott mengatakan dia bercakap dengan rakan sejawatnya dari Malaysia Datuk Seri Najib Razak sambil memberitahu objek itu masih belum disahkan lagi.

Read more ...