Tuesday, April 10, 2012

PUNYA NAK MENIPU!!!Blogger UMNO 'cipta' logo Bersih 3.0 palsu


(Logo Bersih 3.0 di atas adalah dicipta oleh blogger UMNO untuk memburukkan Bersih kononnya 'logo Bersih 3.0' ada simbol salib. Taktik lapok daa UMNO woii... ptuihhh)


Untuk Bersih 3.0 yang akan diadakan pada 28 April ini, BN benar2 mati akal kali ini. Kalau sebelum ini beribu2 laporan polis dibuat oleh sayap samseng UMNO iaitu Perkasam, kini tiada kedengaran lagi laporan polis macam tu. Ancaman polis, tangkap baju kuning, sekat ceramah dll berkaitan Bersih juga tidak berlaku kali ini.

Nak tahu sebab apa? Sebab tekanan dan ancaman yang dibuat tu menyebabkan semangat rakyat semakin membara untuk berhimpun, akibatnya kehadiran orang ramai semakin besar. Sakit kepala BN dibuatnya.

Terbaru, Menteri Dalam Negeri Datuk Hishamuddin dah tukar nada.. tak ada nak halang2 lagi. Mungkin BN berharap dengan kebenaran itu maka semangat rakyat yang 'pantang dicabar' tidaklah membara lagi. Cuma masalahnya... bagi sebahagian besar rakyat yang sebelum ini takut nak hadir sebab ancaman dan ugutan oleh pihak polis.. kini tak takut lagi. Mereka akan turun beramai-ramai. Maka perhimpunan Bersih 3.0 kali ini dijangka lebih besar seperti kata seorang pemimpin PR... Bersih 3.0 akan jadi ibu segala himpunan.Kedah La

Read more ...

BN KHIANAT!!! Jual Negara!!!PAS mengingatkan seluruh rakyat bahawa kita mempunyai sebuah kerajaan yang tidak bertanggungjawab dan kian khianat terhadap masa depan negara.

Tindakan kerajaan memekakkan telinga terhadap pendedahan berani Naib Presiden PAS, Datuk Mahfuz Omar bahawa wujudnya sebuah task force khas yang diketuai oleh pegawai khas kepada Perdana Menteri yang bertindak memberikan kewarganegaraan dan kad pengenalan kepada warga asing demi menyelamatkan kerajaan BN merupakan suatu malapetaka bagi negara.

Tindakan terdesak ini jauh lebih besar bahaya berbanding semua penyelewengan dana negara, kerana memberi kad pengenalan dan taraf kewarganegaraan kepada warga asing bermakna menggadai kedaulatan dan masa depan negara.

Apa erti kuasa politik seandainya keputusan politik ditentukan oleh warga asing yang diberi kad pengenalan sehingga mereka mendapat hak yang sama dengan bumiputera dalam negara ini? Tindakan melampau ini tidak seharusnya dipandang sepi oleh pengamal media, sehingga tiada satu pun media arus perdana yang mengangkat isu ini.

Bahkan, apa yang lebih mendukacitakan badan-badan NGO yang selama ini bertempik mempertahankan kedaulatan negara, bangsa dan tanahair sunyi sepi seolah-olah isu ini hanya rekaan pembangkang.Kedah La

Read more ...

PANAS!! Bapa Altantuya dedahkan Altantuya datang ke Malaysia kerana Abang Jib..


Model Mongolia Altantuya Shaariibuu yang juga merupakan penterjemah dalam urusniaga pembelian kapal selam Malaysia (KD Altantuya) berkunjung ke Malaysia semata-mata hanya kerana mahu menemui Najib kata bapanya.

Dr Setev Shaariibu berkata hari ini apabila ditanya anaknya yang telah dibunuh itu beberapa tahun yang lalu apakan tujuannya untuk dating ke Malaysia, anaknya menyatakan “untuk berjumpa orang penting”.

“Saya bertanya kepadanya (Altantuya) apa tujuannya hendak berkunjung ke Malaysia, Altantuya menunjukkan kepada saya sekeping gambar yang telah dirakam di Paris, terdapat tiga orang di dalam gambar itu iaitu Abdul Razak Baginda, Najib dan Altantuya sendiri.


“Altantuya berkata ‘saya perlu berjumpa dengan orang penting’ dan menunjukkan kepada gambar Najib” beritahu bapa Altantuya kepada wartawan melalui penterjemahnya Tsoggerel Och.


Dr Setev Shaariibu berkata beliau tidak kenal siapa Najib apabila melihat gambar tersebut beberapa tahun dulu.“Altantuya memberitahu saya dia ada perkara yang perlu ditentukan dengan Najib. Saya beritahu dia (Altantuya) ianya tidak berbaloi malangnya dia terus berlalu…


Patutlah Najib tak mahu sangat berjumpa bapa Altantuya ni.. Ada cerita rupanya..


Altantuya came to Malaysia to meet Najib, claims her father

PETALING JAYA, April 10 — Murdered Mongolian Altantuya Shaariibuu came to work in Malaysia to specifically meet Datuk Seri Najib Razak, her father has alleged.

Dr Setev Shaariibuu said today that when he asked his daughter a few years back the purpose of her trip to Malaysia, she said she had to “meet important people.” “I asked her what was her purpose of travelling to Malaysia.


She showed me a picture... taken in Paris. Three people were in it — Abdul Razak Baginda, Najib, and Altantuya.


“She said ‘I have to meet important people’, and pointed to Najib,” he told reporters, through Mongolian interpreter Tsoggerel Och.

Shaariibuu (picture) said he did not know who Najib was when he saw the photograph several years back.


“She told me she had something to decide with Najib. I told her it was not worth it but she went anyway. “A lot of witnesses have seen this picture,” said a visibly-tired looking Shaariibuu.


The father of the murdered Mongolian woman has offered himself as a witness to the on-going Scorpene submarine sale probe by French authorities, claiming his daughter’s death was linked to the case.


Shaariibuu said today his testimony would be able to “connect the dots” between her death and the Scorpene case, and that he will say “what he knows at the right time.”


“She went to Malaysia against my will,” he said softly. Altantuya’s one-time lover Abdul Razak, who was a close associate of Najib, was acquitted of a charge of abetting two Special Action Squad members — Azilah Hadri and Sirul Azhar Umar — to commit the murder in 2006.


The murder was committed between 10pm on October 19, 2006, and 1am the following day at a clearing in Shah Alam’s Mukim Bukit Raja.

While Abdul Razak was acquitted, his co-accused Azilah and Sirul were found guilty and sentenced to death. Setev has also filed a RM100 million civil suit against the government and the convicted duo in June 2007, seeking compensation for the hardships his spouse and two grandchildren have suffered because of Altantuya’s death.


The Malaysian Insider

Read more ...