Saturday, October 19, 2013

PEMILIHAN PAS!!! Pemuda PAS Kedah calonkan Suhaizan Kayat sebagai Ketua Pemuda PAS Malaysia

(source: parlimen.gov.my)
Ketua Pemuda PAS Johor Suhaizan Kayat mendapat pencalonan bertanding sebagai Ketua Pemuda PAS Pusat.pada Muktamar Dewan Pemuda PAS Kedah yang berlangsung hari ini.

Muktamar ini juga menyaksikan Ustaz Nasir Zakaria (gambar) dipilih sebagai Ketua Pemuda PAS Kedah yang baru.

Berikut adalah senarai kepimpinan dan pencalonan dari Dewan Pemuda Pas kuala Kedah untuk saf kepimpinan pemuda bagi sesi 2013-2015 DPP Malaysia 
Ketua : Sdr. Suhaizan Kayat 
Timb : Ustaz Khalil Abd Hadi 
Naib :Sdr Ahmad Zamri Asa'ad Khuzaimi

Read more ...

PEMILIHAN PAS!!! Iszuree Ibrahim YDP baru PAS Bayan baru

GEORGETOWN: Dewan Muslimat PAS Negeri Pulau Pinang dan PAS Bayan baru masing-masing mendapat ketua baru pada pemilihan yang diadakan baru- baru ini.

Ustazah Hasnah Idrus diamanahkan jawatan Ketua Dewan Muslimat PAS Negeri sessi 2013 -2015. Timbalanya disandang oleh Cikgu Asnah Hashim iaitu bekas calon PAS Bayan Lepas dalam Pilihan Raya Umum (PRU) Ke 13 lalu dan jawatan Naib Ketua Dewan Muslimat diamanahkan kepada Ustazah Rahmah Mat Isa yang juga Ketua Dewan Muslimat PAS negeri sesi lepas.

PAS Bayan Baru juga beralih kepimpinan apabila Iszuree Ibrahim menjawat jawatan Yang Dipertua (gambar). Timbalan Yang Dipertua disandang oleh Haji Zainol Anuar. Naib Yang Dipertua diberikan kepada Ustaz Tafiqulrahman.

Read more ...