Wednesday, January 16, 2013

HUKUMAN FITNAH!!! Utusan merayu, mahkamah tolak sebulat suara


PUTRAJAYA: Lima orang Hakim Mahkamah Persekutuan hari ini sebulat suara menolak rayuan Utusan Malaysia ke atas keputusan Mahkamah Rayuan sebelum ini yang memihak kepada anggota Parlimen Shah Alam, Haji Khalid Samad.

Dalam keputusannya hari ini Mahkamah Persekutuan memutuskan tidak memberikan kebenaran kepada pihak Utusan untuk merayu sekaligus keputusan Mahkamah Rayuan dan Mahkamah Tinggi sebelum ini dikekalkan. 


Mahkamah juga memerintahkan Utusan membayar kos sebanyak RM10,000-00.

Read more ...

SYARAT BANGANG!!! Polis tidak benarkan Unit Amal kawal lalu lintas semasa ceramah Pakatan

PETALING JAYA: Polis Daerah Serdang menetapkan 25 syarat kepada Pengerusi DAP Selangor, Teresa Kok untuk mengadakan ceramah politik di Bandar Puchong Jaya, dekat sini yang dijadualkan hari ini.

Adun Kinrara itu berkata, syarat itu ditetapkan oleh Ketua Polis Daerah Serdang, ACP Abd. Razak Elias tiga hari lalu dan beberapa daripadanya amat tidak munasabah.

Tokoh DAP itu juga mendakwa, pihak polis mencetak 1,500 naskah notis kepada penduduk persekitaran tapak ceramah bagi menggalakkan orang ramai membantah ceramah berkenaan.

Read more ...

PELIK SUNGGUH!!! Kristian guna Kalimah Allah : Pemimpin UMNO yang luluskan , pemimpin PAS yang disalahkan

Cepat cai UMNO... pi buat report polis kerana kerajaan BN benarkan kapiaq Kristian guna kalimah Allah

Syok tengok cai-cai Ameno nak spin apa pulak, jenuh berpeluh nak jawab...Kedah La

Read more ...

SETELAH TAKUT SAMAN DIKELUARKAN!!! Blogger Pisau.Net tarik balik fitnah terhadap MB Kelantan, Ngeh dan Nga


Sebelum ini diheboh-hebohkan kononnya YAB Tuan Guru memberikan rasuah berupa tanah kepada pemimpin DAP Perak untuk ditukar dengan jawatan Menteri Besar. Fitnah ini berasal dari blog pisau.net.

Read more ...

PANAS!!! Benarkah sijil nikah Fathul Bari nikah di Siam sudah tersebar?

http://peraktoday.com/wp/wp-content/uploads/2012/05/bari-fathul.jpgSeseorang telah E-mail kat aku gambar sijil pernikahan yang dipercayai dikeluarkan dari negara Selatan Thailan..

Tertera kat sijil tersebut ialah nama seorang Ulama Muda UMNO yang lantang bersuara sekarang.. 

Nama pengantin perempuan Pn. Maria Joy Frlano...siapa perempuan tersebut..?? Nama-nya bukan macam nama orang melayu. Ada sumber mengatakan perempuan tersebut dari Filipina. Benar kah...???

Read more ...

LISTEN..LISTEN..LISTEN!!! Wanita UMNO sokong Sharifah Zohra namun ceramahnya dibatalkan takut diprotes

Ceramah akan datang yang akan menampilkan penceramah kontroversi Sharifah Zohra Jabeen Syed Shah Miskin, bertajuk "How To Make Your First Million" telah dibatalkan, kata penganjur, Rabu.

Sharifah Zohra menjadi perhatian awal minggu ini selepas video beliau berkeras dengan seorang pelajar tahun kedua jurusan undang-undang semasa forum di Universiti Utara Malaysia (UUM) tersebar di Facebook dan lain-lain rangkaian media sosial.

Read more ...

MAI BACA!!! Bekas Timbalan JPN Sabah bongkar kerja jahat SPR jadi barua UMNO

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgUrPd2jJyjspfZ6fo4IuQt9C4S-UUqB0cJTchS4R3dS_9reoStMBm76Nhk6VZYxyVaqQWM9QYPaIACXDZ4K2VKAZEIaPl3fdEHAT9ffLZeIwAb9ky2GPXMVBTm6ILvT6tFi1JaBnUrCUuH/s640/BABI+BABI+BABI+NEGARA+BARISAN+NASIONAL.pngKOTA KINABALU, 16 Jan — Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) telah mengarahkan Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) untuk menukar nama 16,000 pendatang haram di Sabah dan untuk memberikan mereka kad pengenalan (IC), Surhanjaya Di Raja (RCI) mengenai pendatang haram di Sabah diberitahu hari ini.

Pengarah SPR Sabah pada ketika itu Datuk Wan Ahmad telah mengarahkan JPN untuk menukar nama pendatang Indonesia dan Filipina untuk meningkatkan jumlah pengundi Muslim di Sabah, kata bekas timbalan pengarah JPN Mohd Nasir Sugip yang betugas dari 1992 sehingga 1994 kepada RCI hari ini.


Read more ...