Sunday, January 20, 2013

BRAHIM ALI KENA KUTIP DERMA LAGI!!! Anwar menang saman RM 50 juta ke atas Utusan

KUALA LUMPUR 21 Jan: Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini menang kes saman fitnah terhadap Utusan Malaysia.

Keputusan penghakiman itu diumumkan Hakim Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur, Datuk VT Singham di sini pagi ini.

Utusan didapati bersalah memfitnah Anwar kerana menuduh beliau menyokong pergerakan lesbian, gay, biseksual dan transeksual (LGBT).

Read more ...

EDISI KANTOI!!! Bila ADUN UMNO berperangai seperti pencacai UMNO


Tepuk dahi aku tengok perangai ADUN Semenyih, YB Datuk Hj Johan yg mentalitinya SAH setaraf pencacai lembUMNO. 
Banyak kali dah aku cakap tapi banyak x percaya sebab banyak yg berlaku diluar dunia siber. Tapi kali ni... Heheheheeee..
Kesnya begini, Anwar Ibrahim semalam datang semenyih. Bukan nak berceramah, bukan nak buat program besar besar, just singgah x sampai setengah jam untuk bersama rakyat setempat dalam satu perasmian gelanggang untuk anak anak bersukan. 
Itu pun jemputan orang situ.. Kebetulan lah sebab Anwar sebelumnya tu berada di Kajang dalam program Meet Anwar oleh AIC.

Read more ...

PANDANGAN UMUM!!! UMNO di luar hodoh, di dalam pun hodoh

Sekadar berkukok seorang diri.. Ajak face to face untuk debat semua menikus

Tanda yang paling jelas UMNO itu usang ialah ketidak-mampuan untuk mengubah keadaan dan persepsi buruk rakyat terhadap parti itu dengan keseluruhan kepimpinannya. 
 
Banyak pihak telah mengkritik dan memberikan pandangan yang berbagai-bagai untuk memperbaiki parti itu tetapi UMNO tetap dengan sikap dan perangai yang sama tanpa ada tanda-tanda untuk berubah kepada kebaikan.
 

Read more ...