Thursday, June 14, 2012

CERAMAH PAS VS CERAMAH PAS!!! Ceramah UMNO di Dewan Orang Ramai dah jadi Dewan Orang Tak Ramai


Di sebab PAS Cawangan Taman Kuning Sari Parlimen Bukit Gantang buat program ceramah isu semasa…UMNO kat situ pun nak buat juga ceramah…( Virus  Midah Sg. Rapat dah merebak yob…hehehe…). Program ceramah PAS di Taman  Kuning Sari ini sudah lama dirancang oleh ahli cawangan tersebut,ceramah ini menampilkan  wakil Parlimen Bukit Gantang iaitu YDP Kawasan Bukit Gantang Ust Nordin Jaafar,wakil Larut saudara Ust Akmal Kamarudin dan penceramah terkenal dari PKR iaitu Siti Aishah Srikandi.  Program ceramah ini dibuat untuk menyampaikan maklumat-maklumat terkini kepada penduduk setempat disekitar Taman Kuning Sari khususnya Parlimen Bukit Gantang.

Kehadiran dilokasi ceramah anjuran PAS Cawangan Kuning Sari amatlah mengalakkan,mencecah 1000  orang  yang datang dengan iklas hati tanpa di angkut dengan bas dan tanpa diupah makan free…Taman Kuning Sari dahulunya dikatakan adalah kubu kuat  UMNO..tapi sekarang sokong terhadap parti warisan penjajah ini amatlah merosot sekali.

Keadaan ini dapat dilihat dengan jelas sekali apabila ceramah yang diadakan oleh UMNO yang dilansungkan dalam dewan orang ramai hanya sekitar 30 orang saja…sudahlah diberi makan percuma,tempat selesa dengan kerusi dan ada kipas angin..itupun tak ramai yang ke ceramahnya. Semasa  dihampiri dewan orang ramai yang tak ramai ini…aku kesian dengan sound sistem UMNO…sangat perlahan,macam berbisik je ceramahnya…hahaha..mereka pasang skrin dan tayangan beberapa klip tayangan yang seolah-olah berunsur menakut-nakut rakyat…konon-nya negara akan huru hara kalau UMNO hilang  berkuasa..kesian kepada yang dengar ceramah UMNO ni…mereka macam dipaksa tengok filem hantu yang menyeramkan….Eeeeee..takutnye…hahaha…

Berbanding dengan lokasi ceramah PAS,semua yang datang hanya duduk beralaskan tikar dan kertas  berbumbungkan langit,penceramah menyampaikan maklumat berfakta dan bersumber tepat. Pujian harus diberi kepada hadirin ceramah PAS kuning Sari kerana sanggup datang walaupun tiada keistimewaan dihidangkan. Begitulah bezanya antara pejungan iklas dan perjungan mengharapkan upah semata-mata.

Syabas buat PAS cawangan Kuning Sari kerana berjaya dalam program penerangan sebegini. Gabungan penceramah antara PAS ,PKR dan DHPP membuktikan jalinan kerjasama  yang  padu  dalam ”PAKATAN RAKYAT”.

 YDP PAS Bukit Gantang Ust Nordin Jaafar sedang berceramah

 Ust Akmal Kamarudin banyak menyentuh kepentingan ukhuwah  dalam berpolitik

 Siti Aishah Srikandi, YDP Bukit Gantang  dan wakil DHPP berkongsi pentas demi menuju Putrajaya

KERABAT juga membuka kuanter pendaftaranya dilokasi ceramah,35 ahli baru dari Tmn Kuning Sari menerima Sijil Ahli pada malam ini.

Hadirin dilokasi ceramah anjuran PAS……mencecah 1000 orang.

INI CERAMAH BISIK-BISIK  UMNO  Tmn Kuning Sari Bukit Gantang

 Dewan Orang Ramai telah di tukar kepada Dewan Orang Tak Ramai oleh UMNO….
30 orang je…

Kelihatan seorang anak muda membawa makanan  percuma..30 orang sebab ada makanan percuma,kalau tiada makan percuma..???  Pasti 3 orang saja…hehehe…

Kelihatan wajah Tuan Guru Datuk Hj Haron Din di skrin tayangan UMNO…mereka  ahli-ahli UMNO masih tidak dapat bezakan antara kebenaran dan kejahilan, ulama sanggup mereka persendakan.

Read more ...

NAJIB NAK TANGGUH P'RAYA!!! Tapi Persatuan Pekilang tak tahan tanggung resiko,minta p'raya segera

Komuniti pengilang Malaysia lebih suka sekiranya pilihan raya umum ke-13 dilangsungkan secepat mungkin.
Presiden Persekutuan Pekilang-Pekilang Malaysia (FMM) Tan Sri Yong Poh Kon berkata, ini kerana industri itu pada masa ini berhadapan banyak ketidaktentuan yang berpanjangan.

"Pastinya dalam komuniti ini, kita mahu pilihan raya diselesaikan kerana kerana terdapat beberapa ketidaktentuan... keputusan akan menjadi lebih mudah (selepas pilihan raya)," katanya. [Baca berita penuh]
Sementara itu, Bernama melaporkan, FMM juga bimbang kos tenaga kerja, tenaga dan penghantaran terus meningkat, pada kadar yang lebih pantas, dalam tempoh enam bulan ini, berikutan keadaan perniagaan yang lebih bagus.

Kajian Keadaan Perniagaan oleh Institut Penyelidikan Ekonomi Malaysia-FMM (MIER) menunjukkan,dua pertiga daripada 386 pengilang yang ditemubual menjangka kos pengeluaran lebih tinggi seiring dengan peningkatan persaingan dari Thailand, Indonesia dan Vietnam yang memberi impak negatif kepada ekonomi Malaysia.

"Untuk pengilang, keutamaan hanyalah dua perkara, iaitu jualan dan kos.

"Harga bahan mentah telah merosot, bagaimanapun, kos tenaga kerja termasuk gaji minimum, kos bahan api dan penghantaran memberi kesan kepada pengilang," kata Yong.

Read more ...

DAH TERUK UMNO NI!!! Bangunan pun nak kena sita

Menurut sumber yang masih tidak rasmi hari ini menyatakan proses penyitaan sebuah bangunan yang didakwa Bangunan yang didiami UMNO Bukit Gantang sudah boleh dan bakal diambil tindakan mahkamah iaitu penyitaan. Proses pendakwaan dibuat keatas sebuah yayasan yang diragui dan dipercayai tidak wujud di parlimen Bukit Gantang iaitu Yayasan Darul Taklim. 
 
Menurut sumber lagi menyatakan pihak berkenaan tidak gagal dalam perjanjian ( Dipercayai pembayaran ) sejak tahun 2002 lagi yang ada kaitan dengan sebidang tanah seluar 5 ekar di Terong  yang  dikatakan akan dibina  premis untuk tujuan pendidikan orang  islam . 
 
Kes  ini telah  2 kali dibuat dakwaan dimahkamah terhadap pihak yang mendiami bangunan ini yang dipercayai kakitangan  UMNO Bukit Gantang. Bacaan pertama tidak dimaklumkan apa keputusanya dan keputusan kedua (Hari ini) mahkamah telah mengeluarkan arahan menyita bangunan yang dimaksudkan.

Melalui pendakwa kes ini  juga dimaklumkan pihak mahkamah Taiping telah membenarkan bangunan tersebut disita dari beroperasi  bermula  hari ini 14 Jun 2012 sehingga  05  Julai 2012. 
 
Ini bermaksud Bangunan yang dijadikan pejabat UMNO Bukit Gantang tidak boleh digunakan atau beroperasi sehingga tarikh tersebut,ini kerana dimaklumkan juga pihak UMNO Bukit Gantang secara diam-diam membuat bantahan dimahkamah tanpa pengetahuan pihak pendakwa. 
 
Sebarang harta benda yang berada didalam bangunan tersebut  adalah dilarang dikeluarkan sehingga tempoh yang dinyatakan tadi.

Hari ini pihak pendakwa tidak dapat melakukan penyitaan bangunan yang dimaksudkan atas sebab dokumen perlantikan pihak keselamatan yang dilantik masih belum dapat disiapkan, dengan itu  proses  penyitaan  ini  akan dilaksanakan esok pagi  15 Jun 2012.

*** Proses undang-undang sudah berjalan…diharap tiada tangan-tangan kasar,ganas dan ghaib datang esok hari untuk  melepaskan mereka yang nyata wajar diambil tindakan….

Bangunan UMNO Bukit Gantang ini bakal disita esok..?
 
Orang ni

Read more ...

SETAHUN YANG LALU!!! PAS Parit Buntar pernah anjur ziarah Almarhum Ust. Yahya Othman

PARIT BUNTAR, 29 Jun : Lujnah Penerangan PAS Parit Buntar telah mengadakan program Kembara Bertemu Ulama’ di Kelantan . Ulama’ yang dimaksudkan ialah Mantan Exco Agama Kerajaan Negeri Kelantan dan Bekas Setiausaha Majlis Syura Pas Pusat Al Fadhil Ustaz Datuk Yahya Othman.

Timbalan Pengerusi Lujnah Penerangan PAS Parit Buntar, Hamdan Fadel Ahmad berkata, Ustaz Yahya Othman adalah seorang tokoh yang banyak jasa dan pengorbanan mengabadikan hidupnya untuk melahirkan kader PAS semenjak tahun 70an lagi termasuk di Parit Buntar.

“ Sebelum ini, kami telah banyak kali mengadakan lawatan bertemu Tuan Guru Nik Abdul Aziz dan Tuan Guru Haji Abdul Hadi .

“ Lawatan kali ini kami atur khas untuk bertemu tokoh murabbi PAS yang menjadi tiang seri tarbiah malah sangat tidak asing dengan program pembinaan kader PAS, iaitu Ustaz Yahya Othman.”katanya yang juga ketua rombongan

Beliau berkata, peserta kembara seramai 46 orang ini telah menziarahi Ustaz Yahya Othman di rumah beliau dan Maahad Darul Quran di Kampung Labok Machang Kelantan.

“ Walaupun dalam keadaan uzur, Ustaz Datuk Yahya Othman melayan peserta kembara dengan begitu mesra sekali disamping menyampaikan pesanan dan tazkirah.

“ Kami mendapat sedikit motivasi daripada seorang tokoh ulamak dan politik bagi memantapkan jati diri menghadapi Pilihanraya Umum ke- 13.”katanya

Peserta rombongan yang pernah mendapat tarbiyah dari Ustaz Yahya Othman , Haji Tyndareus Awang berkata , semasa tahun-tahun 70an dan 80an yang subur dengan usrah, tamrin, daurah , jaulah dan sebagainya, semua program ini begitu sinonim dengan Ustaz Yahya Othman.

“Ustaz yahya Othman bergerak ke seluruh negara untuk membudayakan tarbiah kepada pemuda dan belia Islam.

“ Malah , PAS berjaya melakukan transformasi kepimpinan pada tahun 1982 adalah kerana suburnya gerakan tarbiah dan perkaderan” katanya yang juga Bendahari PAS Parit Buntar

Beliau yang juga seorang pengusaha Katering telah menaja sebahagian kos program kembara ini gembira kerana dapat bertemu kembali dengan seorang pimpinan tarbiyah PAS yang ulung.

Sementara itu, peserta kembara turut melawat tempat-tempat bersejarah dan melihat sendiri keadaan pembangunan yang begitu pesat di Kelantan yang diterajui oleh seorang ulama’ iaitu Datuk Bentara Setia Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat.

Selain itu peserta juga berpeluang untuk membelah belah di pasar-pasar popular di Kelantan secara tak langsung memberi peningkatan kepada ekonomi negeri ini.
Peserta sempat mendengar pesanan dan tazkirah daripada Ustaz Datuk Yahya Othman di kediaman beliau.
Muslimat ketika bergambar bersama Ustaz Datuk Yahya Othman dan isterinya
Ketua rombongan Hamdan Fadel ketika menyerahkan cenderahati kepada Datuk Yahya Osman dihadapan kediaman beliau di sini semalam
Para Peserta bersama Mantan Exco Agama Kerajaan Negeri Kelantan dan Bekas Setiausaha Majlis Syura Pas Pusat Al Fadhil Ustaz Datuk Yahya Othman di hadapan Maahad Darul Quran di Kampung Labok Machang Kelantan
Muslimat bergambar dihadapan Kediaman Rasmi Menteri Besar Kelantan Datuk Bentara Setia Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat yang dijadikan pusat pertemuan dan rakyat dan pemimpin Negeri Kelantan
Muslimin bergambar dihadapan Kediaman Rasmi Menteri Besar Kelantan Datuk Bentara Setia Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat yang dijadikan pusat pertemuan dan rakyat dan pemimpin Negeri Kelantan
Sebahagian muslimin mengambil peluang bergambar bersama Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Gual Ipoh Wan Yusof Mustapa di bilik mesyuarat Exco Kerajaan Negeri Kelantan
Peserta kembara sedang menikmati jamuan tengahari yang disediakan oleh Kerajaan Negeri Kelantan sebagai meraikan peserta rombongan

Read more ...

PAKAI UMPAN JUTA-JUTA!!! Pakar pancing katak jatuh kepada Mat Zamil KITA


Ketua Parti KITA Kedah, Zamil Ibrahim diminta tampil memberikan penjelasan berhubung kontroversi perbincangan tawaran kepada Ahli Parlimen untuk meninggalkan Pakatan Rakyat dengan nilai RM2 juta.

Cabaran ini dilontarkan oleh Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad yang pada hari ini mendedahkan klip penuh video rundingan tawaran ‘pembelian’ ahli parlimen Pakatan.

Menurut Khalid, Zamil merupakan agen Umno-BN yang berperanan untuk berbincang mengenai tawaran untuk meninggalkan Pakatan.

“Selama ini kita tidak ada bukti. Tetapi hasil daripada kerja-kerja pihak tertentu kita telah memperoleh bukti,” katanya.Menurut Khalid, ahli parlimen yang ditawarkan ini masih kekal bersama Pakatan Rakyat.
Video asal selama tiga jam ini dirakamkan di sebuah restoran di Lembah Klang sekitar setahun yang lalu selepas beberapa pemimpin Pakatan mengisytiharkan lompat parti dan akan didedahkan secara berperingkat.

Tayangan selama 3 minit 41 saat memaparkan lima individu yang sedang berbincang berhubung tawaran habuan sekiranya meninggalkan Pakatan.

Dua daripada individu berkenaan merupakan wakil Pakatan sementara yang lain merupakan wakil agen Umno-BN.Selain ditawarkan wang bernilai RM2 juta, tawaran turut disertakan dalam bentuk kontrak kerajaan.

Berdasarkan transkrip video yang diberikan kepada media, Zamil ada menyebut ‘Kita dapat syiling sahaja….Cuma itu Pak Zaharin…Macam hari itu Datuk Habaq kata’.

Sementara itu, Ahli Parlimen Machang, Datuk Saifuddin Nasution Ismail, mengesahkan Zamil Ibrahim merupakan bekas ahli PKR.

Beliau merupakan individu yang pernah menawarkan kereta Rolls-Royce sekiranya mana-mana pihak berjaya membuktikan ada individu lain yang mempunyai wajah sama seperti Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam kes Fitnah II.

Menurut Saifuddin, Zamil yang kini menetap di banglo mewah Kelab Cinta Sayang Sungai Petani merupakan bekas peniaga burger di pekan Bidong, Kedah sementara isterinya merupakan peniaga ubat ubatan tradisional.

Zamil juga bekas tahanan dadah di Pulau Jerjak selain memiliki beberapa kereta mewah dan motosikal berkuasa tinggi.“Kita mengesyaki perubahan hidupnya disumbangkan melalui aktiviti sebegini.“Saya mempelawa rakan media untuk menelefon beliau untuk membuat pengesahan,” katanya.

Tegasnya, pendedahan ini sebenarnya menguatkan lagi dakwaan Pakatan sebelum ini yang menyatakan wujudnya aktiviti ‘membeli’ ahli parlimen Pakatan dengan habuan wang ringgit yang lumayan.

Kalau dah kawan rapat Ezam Mohd Nor dan Nallakaruppan....Faham-faham jer lah... Kini cukup rapat dengan Hassan Ali Aqidah..

Tak perlu admin nak kupas dan ulas lebih panjang.OMAK KAU

Read more ...

PENDEDAHAN TERBARU!!! Anak pemimpin UMNO Pahang dapat projek RM 280 Juta

Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar mendapati, projek sistem baru kawalan trafik yang mengancam ruang udara negara diberi kepada keluarga menteri.

Menurutnya, dalam carian syarikat Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM), tertera nama Ikhwan Hafiz Jamaluddin iaitu ahli keluarga bekas Menteri sebagai Pengarah Tirai Variasi Sdn Bhd Advanced Air Traffic System (M) Sdn Bhd.

“…Saya tanya, dan ini belum dijawab oleh Kementerian (Pengangkutan),” katanya pada sidang media di Parlimen hari ini.


Naib Presiden KEADILAN itu turut mempersoal adakah menjadi norma Kerajaan Umno BN menganugerahkan satu daripada projek kerajaan kepada keluarga menteri.


“Apakah alasan Kementerian Pengangkutan dan Jabatan Penerbangan Awam (DCA) memberi kontrak sistem yang cukup penting ini secara rundingan tertutup?” soalnya lagi.


Beliau turut menunjukkan salinan dokumen dari SSM kepada media yang mempamerkan Ikhwan Hafiz Jamaluddin, 25, sebagai Pengarah Tirai Variasi Sdn Bhd.


Tirai Variasi adalah pemegang saham utama Advanced Air Traffic System (M) Sdn Bhd yang dianugerahkan kontrak bernilai RM280 juta itu.


Apabila ditanya wartawan mengenai kesahihan dakwaan tersebut, Izzah menjawab, kementerian patut menafikannya jika dakwaan itu tidak benar.


“Sekali lagi, saya persoalkan nama tersebut dan (saya) belum terima sebarang jawapan,” katanya.


“Saya sudah hantar surat pertanyaan (kepada Kementerian Pertahanan dan DCA) sebelum ini, namun masih belum terima maklum balas dari mereka,” jelas Izzah lagi.


Bagaimanapun, carian media mendapati Ikhwan adalah anak kepada Datuk Seri Jamaluddin Jarjis, bekas Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi.


Pada 8 Jun lalu, Izzah bersama-sama Naib Presiden KEADILAN, N Surendran dan Tian Chua menyerahkan memorandum kepada DCA mengenai sistem baru Human Trafic Interface yang membahayakan ruang udara negara.


Sistem itu turut dibangunkan bersama syarikat Selex Sistemati Integrati dari Itali yang dikaitkan dengan pelbagai tuduhan rasuah di Itali, Cyprus, Panama dan Namibia -
Keadilandaily

Read more ...

RM 3 JUTA!!! Kos lawatan 11 hari Najib ke UK, AS

KUALA LUMPUR, 14 JUN: Lawatan Datuk Seri Najib Razak ke United Kingdom dan AmerikaSyarikat pada bulan Mei lalu memakan belanja wang rakyat hampir RM3 juta.

Dalam jawapan bertulis Dewan Rakyat kepada Ahli Parlimen Seputeh Teresa Kok, Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Nazri Aziz berkata, lawatan ke London, UK untuk menghadiri jamuan makan Putera Charles pada 13 hingga 15 Mei memakan belanja RM849,175.


Katanya, lawatan kerja Najib ke Amerika pula untuk menghadiri meysuarat Global Science and Innovation Advisory Council di New York pada 15 hingga 18 Mei menelan belanja RM1.606 juta.


Manakala belanja para pegawai yang mengiringi lawatan peribadi Perdana Menteri ke Washington pada 19 hingga 24 Mei pula adalah RM452,985 juta.


“Sepanjang tempoh lawatan peribadi, kerajaan hanya membiayai perbelanjaan pegawai kerajaan yang mengiringi YAB Perdana Menteri,” kata Nazri. – Roketkini.com

Read more ...

PERGINYA SANG MURABBI!!! PAS kehilangan tokoh tarbiyah yang disegani, Al-Fatihah....MACHANG: PAS hari ini kehilangan murabbi dan juga tokoh dakwah yang disegani, Datuk Ustaz Yahya Othman, 76, yang meninggal dunia kira-kira jam 6.15 petang tadi di kediamannya di sini.

Menyorot latar belakang beliau, ketika dalam parti, Allahyarham merupakan bekas ahli Majlis Syura Ulama’ (pernah jadi setiausahanya yang pertama) selain pernah menjadi AJK PAS Pusat dan AJK Dewan Ulama’ PAS Pusat.

Beliau juga pernah menjawat jawatan YDP PAS Machang selama tempoh lebih kurang 20 tahun.

Di dalam kerjayanya pula, beliau pernah menjadi pensyarah dan Timbalan Pengetua Nilam Puri Kelantan sebelum bertanding dalam pilihanraya tahun 1978.

Pada pilihan raya 1990 beliau menang bertanding dan diamanahkan menjawat jawatan EXCO DUN Negeri Kelantan.

Beliau juga seorang pendidik yang gigih dan merupakan Pengasas Kolej Islam Antarabangsa Sultan Ismail Putra (Kias), pengasas Maahad Dakwah wa Imamah, pengasas dan pengarah Institut al-Nur dan lain-lain lagi.

Beliau banyak menghasilkan kertas-kertas kerja dalam sektor tarbiyah Islamiyyah. Antara karyanya yang popular dan sentiasa dijadikan rujukan oleh sekalian ahli-ahli PAS yang beristiqamah dalam aktiviti-aktiviti parti ialah; Amal Jamai (Pengertian dan Tuntutannya) dan juga Himpunan Kertas Kerja Tarbiyah.

PAS sebelum ini menobatkan beliau sebagai Murabbi PAS sepanjang zaman.

Difahamkan solat jenazah akan diadakan di kediaman beliau jam 9 pagi esok.


Kehilangan besar buat rakyat Kelantan 
 
KOTA BHARU: Kematian bekas anggota jawatankuasa Majlis Syura Ulamak PAS, Datuk Ustaz Yahya Othman (gambar) petang tadi diterima dengan berita berbaur sedih seluruh rakyat Kelantan.

Beliau meninggal dunia di rumahnya di Banggol Judah, Labok akibat sakit tua. Beberapa tahun lalu Allayarham diserang angin ahmar menyebabkan pergerakannya terbatas.

Biar pun dalam keadaan keuzuran bagaimanapun beliau berjaya menyiapkan sebuah pusat latihan yang terletak di hadapan rumahnya, kini menjadi tumpuan banyak pihak.

Allahyarham yang lebih dikenali sebagai bapa tarbiyah PAS merupakan bekas anggota Exco kerajaan negeri ketika PAS menang pada 1990. Beliau menang di Dun Banggol Judah.

Berita kematiannya juga memenuhi ruang facebook di kalangan penyokong PAS.

Sementara itu, Menteri Besar Kelantan, Tuan Guru Dato’ Nik Abdul Aziz Nik Mat merakamkan ucapan takziah kepada keluarganya di atas kematian Ustaz Yahya.

“Saya dikhabarkan berita kematian alfadhil Ustaz Yahya Othman sebentar tadi. Innalillahi wainna ilaihi rajiun,” katanya.

Menurutnya Allahyarham seorang yang banyak berjasa kepada perjuangan mendaulatkan Islam terutamanya dalam aspek pentarbiahan.

Ketua Penerangan PAS Kelantan, Dr Muhammad Fadzli Hassan berkata, rakyat negara ini kehilangan seorang murabbi yang disegani dan sukar dicari ganti.

Katanya, Allahyarham bukan sahaja dikenali di negara ini sebaliknya mempunyai ramai sahabat di seluruh dunia terutamanya gerakan Islam sedunia.

"Tuan Guru Presiden pun ada menziarahi Allahyarham pada bulan lepas ketika menghadiri satu program anjuran PAS Machang di Madu," ujarnya yang juga anggota Exco kerajaan negeri.

Ketua Dakwah Halaqat, Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Kelantan, Ustaz Abdullah Abdul Razak juga terkejut mendengar berita kematian Allahyarham yang juga merupakan gurunya.

“Allahyarham seorang yang istiqomah dan tegas dalam proses pentarbiahan ahli-ahli PAS, sebab itulah beliau menjadi penggerak utama program tarbiah dan seminar kepemimpinan yang diadakan di seluruh negara,” ujarnya.


Kita baru sahaja mendapat khabar pemergian, Al Murabbi Ustaz Yahaya Othman, Mantan Ahli Majlis Syura Ulama PAS.

Sesungguhnya berita ini amat mengejutkan kami pimpinan dan ahli-ahli Parti Islam Se-Malaysia PAS.

Beliau pergi dikala jamaah amat memerlukan khidmat beliau.

Bagi pihak Parti Islam Se-Malaysia PAS, kami mengucapkan takziah kepada keluarga beliau, sahabat handai dan seluruh kenalan serta muridnya diatas pemergian tersebut.

Ustaz Yahya Othman merupakan kawan dan guru yang berjasa besar di dalam memperkasakan tarbiah ahli-ahli PAS dan mendambakan diri sejak sekian lama kepada tugas-tugas tersebut.

Samada ketika berjawatan didalam parti, daripada Dewan Ulama kepada Ahli Majlis Syura Ulama dan juga sebagai exco kerajaaan negeri Kelantan diawal pemerintahan PAS ataupun setelah tiada jawatan didalam jemaah, beliau meneruskan tugasnya dengan penuh gigih.

Semoga Allah SWT memberi ganjaran yang besar kepada almarhum dan kegigihannya menjadi ikutan kepada pendokong-pendokong PAS dan ditempatkan beliau bersama orang yang soleh.

Kepada keluarga dan sahabat handai, kita doakan diberi kesabaran oleh Allah SWT.

Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang
Presiden PAS

Read more ...

VIDEO 'ORANG GILA'!!!! Sepatutnya orang ini kena panggil jadi saksi kes Mat Sabu di Penang


Seperti yang gua cakap lah... video ni kalau lu orang penyokong Pakatan Rakyat (PR) tengok pasti lu orang boleh tergelak gila beb... kah kah kah... dan kalau penchacai Umporno tengok pulak pasti dia orang akan telan air liur dan teringatkan kata-kata Tun Madey "dah berpuluh tahun yang cerdik pandai tak memasuki Umporno" kah kah kah... Lu orang penchacai jangan marah gua... kalau Lu nak marah Lu marah lah Pemimpin Kesayangan Lu orang yang pernah membuat Umporno mampos pada tahun 1987... kah kah kah !.

Video ni gua jumpa semasa sedang cari cerita kat facebook... dengar bunyi tajuk nampak menarik... tapi bila dah tengok memang sah penchacai Umporno yang bagi nama kat video ni sebenarnya yang letak otak kat kepala lutut... kah kah kah... ada macam ini punya penceramah dia pergi masuk kan dalam you tube... kah kah kah... memang betul lah kat Tun Madey... kah kah kah !.

Apa yang difahamkan beliau ni bernama Datuk Profesor Kamarudin Kachar yang juga Presiden Majlis Perunding Melayu (MPM) dan ada yang kata beliau Presiden Pertubuhan Pemikir Profesional Melayu... senang cerita boleh dikata NGO pro Umporno atau dalam bahasa simbolik nya Barua Umporno... kah kah kah... beliau juga mengatakan beliau seorang Persara Askar Wataniah berpangkat Kolonel.

Tapi tak ada pula gunakan nama Kolonel bersara pada awal nama beliau seperti Kolonel-Kolenel yang lain selepas bersara... mungkin sebab beliau hanya Askar Wataniah aje kot... tak ada hal lah Askar betul ke atau Askar Wataniah... yang penting perlu ada kebanggaan menjadi Askar dan bukan hanya berbangga macam bekas Kolonel ni dikala hendak mencari nama... kah kah kah !.

Seronok betul gua tergelak dengan gelagat beliau yang bunyi meneran macam orang nak melepas pun ada... macam orang mabuk todi pun ada apabila tersasul-sasul bila bercakap... siap kata pak saudara dia kebal lah apabila ditembak... tapi lepas tu mati hanya kerana ditikam... kalau dah mati ditikam kebal apanya... kah kah kah... yang pasti penchacai Umporno pasti menelan air dan ketawa terbahak-bahak walaupun tidak merelakan apa yang bekas Kolonel ni cakap... kah kah kah !.
hemmmmm..... sepatutnya umporno panggil beliau buat laporan polis dan seterusnya jadi saksi perbicaraan mat sabu di pulau pinang tempoh hari... baru lah tak akan terjadi saksi pendakwa panggil mat sabu you is my brother... kah kah kah... umporno perkasam jati... betul-betul meloyakan... heeeee... A B U.

Mat Indera Sipejuang

Read more ...

RAMAI INI AJE!!! Tak berbaloi, UMNO usung Ezam sampai ke Sarawak
Dulu semasa Senator Ezam Mat Noor menjadi pemimpin PKR dengan menyandang jawatan sebagai Ketua AMK, setiap ceramahnya paling sengkek pun 3-4 ribu yang datang mendengar...Sama ada kawasan kuat UMNO maupun sebaliknya.

Kini bila sudah menjadi kerabat rapat UMNO, roadshow ceramahnya amat hambar sekali...kerusi kosong melebehi dari diisi.


Terkini ceramah di Petrajaya Sarawak pada 29hb Mei 2012 sebagai bukti.


Persolan timbul kini, adakah berbaloi Naji Razak menganugerahkan beliau dengan jawatan Senator sebagai upah bagi menyerang dan menghentam DSAI dan Pakatan Rakyat.OMAK KAU

Read more ...

PEMIMPIN PR!!!! Makan bersama rakyat, darjat tidak memisahkanPEMIMPIN- PEMIMPIN PR DAN RAKYAT TIADA BEZA...DARJAT TIDAK MEMISAHKAN MEREKA

Semoga gambar-gambar yang dipapar membuka sedikit minda kita untuk bertanya..


Ini baru pemimpin yang berjiwa rakyat..bergelagat seperti rakyat biasa walaupun dalam menjamu selera.OMAK KAU

Read more ...

BAJET TAK CUKUP!!! Najib minta tambahan RM 14 bilion lagi, hutang negara makin bertambah


KUALA LUMPUR, — Kerajaan persekutuan hari ini membentangkan bil bekalan tambahan meminta sejumlah RM13.8 bilion lagi untuk dihabiskan tahun ini, mencetuskan kebimbangan pentadbiran Najib tidak akan dapat mengurangkan defisit dan melanggar had hutang berkanun.

Rang Undang-Undang yang dibentangkan pagi ini oleh Kementerian Kewangan memperuntukkan RM360 juta kepada Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), RM113 juta kepada Jabatan Perdana Menteri, RM446 juta untuk Kementerian Kerja Raya dan mencecah RM11.2 bilion untuk “perkhidmatan am perbendaharaan” dengan pilihan raya yang semakin hampir.


The Malaysian Insider melaporkan sebelum ini bahawa Ahli Parlimen Barisan Nasional (BN) masing-masing akan menerima RM1.5 juta untuk diagihkan ke kawasan mereka dan bahawa parti pemerintah berkemungkinan mengadakan pilihan raya sejurus pembentangan Bajet 2013 oleh Datuk Seri Najib Tun Razak pada 28 September depan.


Perdana Menteri juga telah mengaku baru-baru ini bahawa kerajaan sedang mempertimbangkan kembali pemberian sebanyak RM500 awal tahun ini kepada keluarga berpendapatan rendah di bawah skim Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M) yang bernilai RM2.6 bilion.


“Tambahan sebanyak RM360 juta diperlukan untuk membayar persiapan dan menjalankan Pilihan Raya Umum ke-13,” kata nota penerangan untuk amaun bagi SPR.

Ia juga menggariskan RM7.5 bilion untuk subsidi “gas petroleum cecair, diesel dan petrol dan bantuan tunai” serta RM30 juta untuk Unit Penjenamaan Kebangsaan di bawah Jabatan Perdana Menteri.


Najib, yang juga Menteri Kewangan, berkata akhir bulan lalu, kerajaan akan memastikan bahawa hutang Malaysia tidak akan melebihi had berkanun di bawah Akta Pinjaman (Tempatan) dan Akta Pembiayaan Kerajaan kerana pengurusan kewangan negara yang berhemat.


Beliau berkata hutang negara berjumlah 53.5 peratus daripada KDNK, yang berjumlah RM881 bilion bagi 2011 selepas semakan baru-baru ini, menyaksikan Malaysia RM13 bilion daripada 55 peratus hutang.


Pentadbiran Najib telah berikrar untuk mengurangkan defisit fiskal, yang menurun kepada 4.8 peratus tahun lepas dari paras tertinggi dalam tempoh 22 tahun lebih tujuh peratus pada tahun 2009.


Tetapi ekonomi Malaysia semakin perlahan, yang mencatatkan penurunan suku tahun ketiga berturut-turut dalam pertumbuhan kepada 4.7 peratus dalam tempoh tiga bulan pertama tahun ini, telah menimbulkan persoalan sama ada kerajaan persekutuan boleh menyimpan perbelanjaan di dalam semakan.


Penganalisis memberi amaran kepada Malaysia untuk lebih bersedia menghadapi kelembapan yang ketara di sini kerana peningkatan hubungan dengan rakan kongsi perdagangan utama termasuk China, pasaran kedua terbesar di dunia yang ekonomi berkata mengetuai bagi penurunan suku tahun keenam berturut-turut pertumbuhan dengan lebih teruk.


Penyingkiran Greece dari zon Euro, akan menyebabkan kemelesetan kedua dalam masa empat tahun di Malaysia kerana keadaan di Eropah menimbulkan ancaman kepada ekonomi global, kata penganalisis Bloomberg.


Bank Dunia juga menggesa Malaysia minggu lalu bagi mempercepatkan pembaharuan seperti pemotongan subsidi dan meluaskan yang cukai asas, inisiatif utama yang telah terhenti menjelang pilihan raya, jika ia mahu untuk mencapai sasaran Putrajaya menjadi ekonomi berpendapatan tinggi menjelang 2020.


“Jika BN terus berbelanja mengikut Belanjawan semasa, ini akan mempunyai kesan yang teruk kepada tahap defisit dan boleh melanggar had 55 peratus berkanun nisbah hutang-kepada KDNK,” kata Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim baru-baru ini.

Read more ...

UMNO PENGECUT!!! Takut walaupun rakyat bawa garam dan botol air mineralDS Nazri Aziz, Menteri di Jabatan Perdana Menteri apabila disoal oleh YB Lim Kit Siang diParlimen hari ini, mengaku secara terbuka bahawa kerajaan ada bukti yang para demontras Perhimpunan BERSIH 3.0 akan menggunakan air botol dan garam sebagai senjata untuk menggulingkan kerajaan UMNO secara kekerasan.. secara revolusi.

Admin tak tahu cara mana nak respon pada jawapan seorang Menteri Kanan UMNO ini.

Nak ketawa kesian nanti kata dia bangang...nak diamkan diri nanti rakyat pula kata kita yang bangang.. nak menangis tak sampai hati.

Inilah mutu dan kualiti yang ada pada para pemimpin UMNO...Dengan botol air mineral dan garam boleh tumbangkan kerajaan yang mempunyai kelengkapan senjata canggih termasuk kapal terbang pejuang, kapal perang dan kapal selam.

Begitu sekali lemah dan longgarnya sistem pertahanan dan keselamatan dinegara kita?.

Mengapa tergamak dan sanggup seorang Menteri veteran mengeluarkan kata-kata sedemikian rupa dalam parlimen?

Sebabnya dia ingat rakyat kini boleh diperbodoh-bodohkan...boleh hina dan perlekehkan kebijaksanaan rakyat.


ENOUGH IS ENOUGH.. CUKUPLAH TU UMNO DIBERIKAN AMANAH DAN MANDAT UNTUK MEMERINTAH NEGARA KITA YANG TERCINTA, MALAYSIA...

Read more ...