Wednesday, April 18, 2012

TANAH REZAB MELAYU !!! Fakta menunjukkan Kelantan paling luas

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/548167_10150667437952592_358919387591_9885542_1685518940_n.jpg

DATA KELUASAN TANAH RIZAB MELAYU bandingan antara negeri-negeri. Kelantan paling luas!

TRM = Tanah Rizab Melayu. Petikan dari Kertas Kerja Prof. Datuk Dr. Nik Mohd Zain: "Isu-isu Pengambilan Tanah Rezab Melayu (TRM)"

Read more ...

SKANDAL ZAHIDA & SHAFIE!!! Dari mana datangnya RM1.5 Juta dan siapa bocorkan rahsia??


Ya, sungguh, sungguh menggemparkan, bukan setakat seluruh negara, bahkan seantero dunia!

Isu paling panas semalam tentunya melibatkan skandal antara Menteri Kemajuan Bandar dan Wilayah, Shafie Apdal dan artis terkenal, Zahida Rafik.


Bukan serangan peribadi yang mahu ditekankan tetapi ia sebenarnya menuntut persoalan yang lebih besar dari itu.


Apa rasionalnya pemberian wang tunai sebanyak RM1.5 juta oleh Shafie yang juga menteri kanan kepada seorang artis, Zahida yang meletup dengan imej seksi hanya dalam tempoh empat bulan.


Ahli Parlimen Ampang, Zuraida Kamarudin berkata, urusniaga wang yang telah berlaku dalam tempoh empat bulan antara Oktober 2011 hingga Januari 2012, di mana pada Oktober sebanyak dua urusniaga dibuat dengan jumlah
RM36,000 dan RM22,000.

Bukan itu sahaja katanya, pada November 2011 pula sebanyak
RM112,000, Disember sebanyak RM330,000 dan Januari tahun ini sebanyak RM510,000 telah dimasukkan ke dalam akaun peribadi artis terbabit.

"Jadi kalau saya jumlahkan
lebih kurang RM1.5 juta dimasukkan ke akaun artis berkenaan dalam tempoh empat bulan," dedahnya dalam sidang media di lobi parlimen hari ini bersama-sama Ahli Parlimen Lembah Pantai, Ahli Parlimen Subang dan artis Dayangku Intan yang baru menyertai PKR.

Dayangku Intan [kiri sekali] dalam sidang media PKR di lobi Parlimen hari iniJelas Zuraida, artis berkenaan juga dikatakan memiliki tiga kereta mewah seperti BMW, Toyota Harrier, dan Porsche juga sebuah rumah bernilai RM2.9 juta.

Zuraida tidak mahu mengambil tahu hubungan intim dan peribadi menteri terbabit dengan seorang artis itu, tetapi apa yang perlu ditekankan adalah
dari mana menteri berkenaan memperoleh wang sebanyak itu berdasarkan urusniaga wang kepada artis tersebut.

Zuraida mendedahkan maklumat itu berdasarkan laporan polis yang telah dibuat oleh pemandu peribadi artis terbabi ekoran tindakan artis tersebut yang membuat laporan polis menuduh beliau melarikan duitnya RM200,000 pada 3 Mac lalu.


Di dalam laporan polis yang dibuat pada 13 Mac lepas, pemandu itu mendakwa artis berkenaan telah membuat laporan palsu terhadapnya kononya beliau melarikan wang itu.


Justeru, Zuraida meminta menteri berkenaan menjawab persoalan yang beliau bangkitkan itu.


"Daripada sumber mana beliau peroleh wang tunai berjuta ringgit, dan sebagai seorang menteri beliau bertanggungjawab kepada rakyat Malaysia dan harus jelaskan dari mana sumber beliau," katanya.


Dokumen-dokumen urusniaga berkaitan kini berada dalam simpanan Zuraida untuk tindakan lanjut.


Adalah dipercayai Shafie yang juga Naib Presiden Umno-APCO yang juga ahli parlimen Semporna menyalahkan kem musuh ketatnya di Sabah, Musa Aman berikutan pendedahan skandal ini.


Musa yang juga Ketua Menteri baru-baru ini pula dikaitkan dengan penganugerahan skandal konsesi balak kepada abangnya yang juga Menteri Luar, Anifah Aman bernilai RM400 juta, yang dipercayai dilakukan oleh kem Shafie bagi membolehkannya menggantikan Musa kelak.


Dipercayai kedudukan Musa tergugat dengan pendedahan ini lalu memberi "lampu hijau" untuk menyerang kembali Shafie dengan skandal ini yang mula heboh sejak Shafie dan Zahida digossipkan berkahwin di London pada 2010.

Read more ...

MASIH SABAR!!! Muka siswi ditendang, anggota Unit Amal dipukul Samseng Taik Kucing UMNO

Sekumpulan antara 40 hingga 80 samseng berkelakuan biadap apabila menyerang perkhemahan mahasiswa di Dataran Merdeka, kira-kira jam 2.30 pagi.

Berpakaian serba hitam, samseng itu turut meroboh khemah, memukul mahasiwa dan orang ramai yang menyokong perkhemahan dengan menumpu sasaran terhadap mereka yang membawa kamera dan perakam video.

Mahasiswa dan orang ramai berkumpul menceritakan detik-detik cemas, namun semangat mereka tidak luntur.

Kejadian itu menyebabkan seorang lelaki terpaksa dihantar menaiki ambulans ke hospital manakala beberapa orang termasuk mahasiswa, ditendang, ditampar dan ditumbuk.

“Saya sedang tidur dalam khemah sebelum terjaga apabila muka saya ditendang dari luar,” kata penuntut sarjana Universiti Putra Malaysia (UPM), Nur Ruqayyah Abdul Rahman yang berpurdah itu kepada Keadilan Daily, awal pagi ini.

Beliau yang turut kehilangan telefon bimbit akibat insiden itu berkata demikian ketika berkongsi detik cemas itu bersama mahasiswa dan orang ramai.

Kebanyakan mereka kesal kerana kumpulan samseng itu dibiar bermaharaja lela walaupun balai polis bergerak terletak hanya 10 meter dari lokasi perkhemahan.

Seorang saksi lain kesal kerana polis enggan memberi bantuan walaupun beliau merayu bantuan tetapi anggota pihak berkuasa itu memberi alasan ‘bimbang keselamatan mereka terancam’.

Khemah mahasiswa yang dirosakkan kumpulan samseng

Dalam kejadian itu, samseng turut melontar kata-kata kesat dan mencampakkan cermin mata aktivis sosial, Fahmi Reza manakala rakannya, Boon Kia Meng, seorang pensyarah institusi pengajian tinggi swasta, ditumbuk.

“Sebaik saja keluar khemah akibat kekecohan itu, saya hanya duduk tanpa membalas cercaan mereka. Sebaliknya, mereka ambil dan campak cermin mata saya. Kia Meng di sebelah pula ditumbuk,” katanya.

Kamera Nurul Haniza Mohamad, 24, pula rosak selepas ia dirampas ketika dikerumuni lima atau enam samseng

“Mereka tarik baju dan beg saya. Ada seorang tunjal kepala saya sambil menghambur kata-kata kesat,” katanya yang berasal dari Batu Arang, Selangor.

Kebiadapan samseng tidak mematahkan semangat mahasiswa untuk terus berkhemah sehingga 28 April ini

Seorang ahli Unit Amal PAS Batu, Mohd Kassim Abdullah, 24, pula ditampar dua kali, malah disiram air oleh sekumpulan samseng berkenaan.

Sungguhpun berdepan kekasaran samseng itu, semua mahasiswa dan kumpulan penyokong tetap bersemangat, malah membuat ketetapan untuk terus kekal berada di situ.

Read more ...

PECAT CARA SALAH!!!Utusan kalah rayuan bayar Norzahizan sebanyak RM71,128

Putrajaya: Utusan Melayu (Malaysia) Bhd kalah dalam rayuannya untuk mengetepikan keputusan Mahkamah Tinggi yang memerintahkan syarikat itu membayar gaji tertunggak berjumlah RM57,120 kepada bekas wartawannya yang dipecat berhubung dakwaan perbuatan ingkar berkaitan tugasnya.

Dalam keputusan sebulat suara, panel tiga hakim Mahkamah Rayuan terdiri daripada Datuk Seri Abu Samah Nordin, Datuk Ramly Ali dan Datuk Linton Albert, menolak rayuan Utusan Melayu dan mengarahkan syarikat itu membayar RM10,000 dalam kos perundangan.

Pada 7 Ogos 2008, Mahkamah Perindustrian memberi award berjumlah RM71,128 kepada Norzahizan Ismail (gambar) dengan RM57,120 daripadanya adalah gaji tertunggak dan RM14,008 ganti rugi teladan serta elaun pengangkutan selepas memutuskan bahawa dia dipecat secara salah oleh Utusan Melayu.

Mahkamah Perindustrian Pulau Pinang turut memerintahkan syarikat akhbar itu supaya mengembalikan semula jawatan Norzahizan dalam tempoh 60 hari dari tarikh keputusan Mahkamah Perindustrian itu.

Utusan Melayu kemudian memfailkan permohonan di Mahkamah Tinggi untuk semakan kehakiman bagi membatalkan keputusan Mahkamah Perindustrian. Syarikat itu diwakili peguam D. Krishnan dalam prosiding rayuan pada Rabu.

Pada 30 Mac 2010, Mahkamah Tinggi memutuskan bahawa Norzahizan hanya diberi award tunggakan gaji RM57,120 dan dikembalikan semula jawatannya selepas membatalkan award berkaitan ganti rugi teladan dan elaun pengangkutan yang diberi kepadanya oleh Mahkamah Perindustrian.

Hakim Abu Samah, dalam keputusannya hari ini berkata keputusan Mahkamah Perindustrian pada dasarnya berasaskan kepada dapatan fakta beliau yang tidak akan dicampuri oleh mahkamah rayuan.

Norzahizan, kini berusia 55 tahun, dipecat pada 15 September, 2004 selepas dia didapati bersalah oleh inkuiri dalaman akhbar berkenaan berhubung tiga dakwaan termasuk dakwaan gagal mematuhi arahan pegawai atasannya berkaitan tugasnya dan menulis berita seperti yang dikehendaki.

Dia membela diri dengan mengatakan bahawa dia telah mematuhi arahan daripada pegawai atasannya.

Norzahizan memohon kepada Utusan Melayu supaya diberi semula jawatannya susulan keputusan Mahkamah Perindustrian itu tetapi syarikat itu tidak memenuhi permohonannya sebab proses rayuan di Mahkamah Rayuan masih belum selesai.

Peguam Jagdeep Singh Deo berkata anak guamnya, Norzahizan, juga berhak mendapat ganti rugi sebagai ganti kepada pengembalian semula jawatannya memandangkan dia tidak diberi semula jawatannya itu dan telah pun mencapai umur persaraan pada Februari tahun ini. -BERNAMA

Read more ...

MURTAD DI BUMI AUSTRALIA?!!! Zara Shafruddin kahwin dengan anak Kevin Rudd di gereja

Nicholas Rudd

Kevin Rudd's son, Nicholas, 25, married Zara Shafruddin, 26, at St James Church in Sydney yesterday. Picture: Jane Dempster Source: The Sunday Telegraph

Nick Rudd wedding

Marriage ... A family wedding snap posted on Facebook by Kevin Rudd from the wedding of his eldest son, Nick's.

FRIENDS who could not attend Saturday's Sydney wedding of Kevin Rudd and Therese Rein's eldest son were kept informed of the special day by regular tweets.

As Nick Rudd, 25, and Zara Shafruddin exchanged vows at St James' Church in King St, Sydney, Mr Rudd, his wife Therese Rein and their daughter Jessica all tweeted throughout the ceremony.

"Had a beautiful, joyful morning yesterday going to Flemington flower market and then preparing the church with the St James' flower ladies," Ms Rein tweeted, while pregnant Jessica followed with: "Zara is breath-taking".

The wedding was attended by close friends and family of the couple. St James' Church was filled with roses, lillies and stephanotis, all chosen with care by Ms Rein.

After the ceremony, the couple were escorted in a limousine to Catalina in Rose Bay for the reception.

"Lovely day today here. A little scattered cloud, 24 degrees. Perfect for their wedding. Big smile," tweeted Ms Rein, while her husband paid tribute to his million or so followers: "Thanks for the kind wishes".dailytelegraph

Anak siapakah Zara Shafruddin?

Zara Shafruddin

Lawyer at Clayton Utz

Sydney Area, Australia
Law Practice

As a LinkedIn member, you'll join 150 million other professionals who are sharing connections, ideas, and opportunities. And it's free! You'll also be able to:

 • See who you and Zara Shafruddin know in common
 • Get introduced to Zara Shafruddin
 • Contact Zara Shafruddin directly

View Full Profile

Zara Shafruddin's Overview

Current
Past
Education
 • College of Law (NSW)
 • Griffith University
 • Jerudong International School (Brunei)
Connections

101 connections

Zara Shafruddin's Experience

Lawyer

Clayton Utz

Partnership; 1001-5000 employees; Law Practice industry

April 2011Present (1 year 1 month) Sydney, Australia

Working in the firm's International Arbitration, Construction & Major Projects department under the supervision of Prof. Doug Jones AM (Partner & International Arbitrator).

Paralegal

Clayton Utz

Partnership; 1001-5000 employees; Law Practice industry

July 2010April 2011 (10 months) Sydney, Australia

Working in the firm's International Arbitration, Construction & Major Projects department under the supervision of Prof. Doug Jones AM (Partner & International Arbitrator).

Nonprofit; 11-50 employees; Alternative Dispute Resolution industry

January 2011January 2011 (1 month) Singapore

Attended arbitrations, conducted legal research, drafted memorandums of advice, assisted the Secretariat, and prepared and conducted presentation to the Secretariat.

Paralegal

Allens Arthur Robinson

September 2008July 2010 (1 year 11 months) Brisbane, Australia

Assigned to ALT Department, worked on numerous contentious matters (i.e. litigious disputes concerning construction projects, environment & planning and share sale agreements).

Summer Clerk

Norton Rose Group

Partnership; 5001-10,000 employees; Law Practice industry

January 2010January 2010 (1 month) Brisbane, Australia

Assigned to Corporate & Commercial Department, supervised by Andrew Rankin.

Summer Clerk

Allens Arthur Robinson

November 2009December 2009 (2 months) Brisbane, Australia

Assigned to Corporate - Funds, Management, Real Estate &
Superannuation Department, supervised by Paul Newman (Partner).

Summer Clerk

Allens Arthur Robinson

November 2008December 2008 (2 months) Brisbane, Australia

Assigned to Projects – Banking & Financial Services Department, supervised by Adam Thatcher (Partner).

Zara Shafruddin's Certifications

 • Admitted as a Solicitor

  • Supreme Court of New South Wales
  • May 2011

Zara Shafruddin's Languages

 • English

  (Native or bilingual proficiency)
 • Malay

  (Elementary proficiency)

Zara Shafruddin's Education

College of Law (NSW)

Graduate Diploma of Legal Practice

2011

Griffith University

Bachelor of Law (LLB, Hons) / Bachelor of Commerce (BCom), Banking & Finance

2010

Grade: Law GPA 6.01 (scale 1-7; 7 highest)

2010:
♦ Griffith University Award for Academic Excellence (placed in top 5% of Griffith University Students).
♦ Eighth Finalist in the Oral Arguments, Awarded an Honorable Mention in the Martin Domke Award Category and Placed 2nd (out of 253 teams) in Overall General Round Scores - 17th Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot, Vienna.
♦ Supported and Accompanied the Griffith University Team at the 7th Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot, Hong Kong.

2009:

♦ National Quarter Finalist: AAT Moot Competition.

2008:

♦ Griffith University Award for Academic Excellence (placed in top 5% of Griffith University Students)
♦ Winner: Clayton Utz Senior Negotiations Competition
♦ Winner: Griffith PLT Senior Client-Interview Competition

2007:

♦ Semi-Finalist: GULS Junior Negotiations Competition

2006:

♦ Grand Finalist - GULS Junior Moot Competition

Activities and Societies: Griffith University Law Society

Jerudong International School (Brunei)

British Curriculum GCE 'O' Levels and 'A' Levels

2003

Read more ...

FILEM ALTANTUYA TERGANTUNG!!! Akan diketahui siapa arah bunuh jika PR perintah Malaysia

"Filem Altantuya" adalah filem yang tergantung tanpa kesudahan dan Pakatan Rakyat (PR) akan menyiapkannya jika dipilih dalam pilihan raya umum akan datang, kata Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu.

"Sekarang, ke mana-mana pun saya berceramah, saya terangkan bahawa cerita pembunuhan Altantuya Shaariibuu sama seperti seperti filem yang tidak siap kerana tidak diketahui siapa yang mengarahkan pembunuhannya.


"Apabila saya beri jaminan bahawa filem itu akan disiapkan jika PR diberi peluang memerintah dalam pilihan raya umum ke-13 ini, saya tidak sangka sambutan yang diberikan oleh rakyat sungguh di luar dugaan," katanya.


Mohamad menyifatkan apa yang berlaku itu membuktikan rakyat tidak lupa isu itu dan mereka juga ingin mengetahui siapakah yang mengarahkan pembunuhan Altantuya.


"Bila saya sebutkan filem Altantuya akan disiapkan jika PR diberi peluang memerintah, semua bangsa yang hadir dalam ceramah-ceramah saya menyambutnya dengan tepukan dan sorakan penuh semangat.


"Apa yang berlaku itu jelas menunjukkan rakyat tidak percaya Altantuya dibunuh tanpa sebab oleh dua orang polis biasa dan mesti ada pihak yang mengarahkan pembunuhan itu," katanya yang menganggap apa yang berlaku kepada Altantuya sekarang umpama filem yang tidak selesai dan tergantung.


Beliau mempersoalkan, adalah tidak masuk akal polis tiba-tiba bertindak membunuh Altantuya yang tidak mereka kenali, tidak ada rekod jenayah di negara ini dan tidak pula dilaporkan bersenjata ketika dibunuh.


"Polis biasanya bertindak membunuh apabila nyawa mereka terancam atau pihak yang menyerang mereka mempunyai senjata.


"Dalam perbicaraan di mahkamah, tidak pula dinyatakan Altantuya bersenjata atau menyerang serta mengancam nyawa dua orang polis yang membununya itu," kata Mohamad (gambar).


Lebih menghairankan rakyat, katanya, mengapa pula mayat Altantuya diletupkan dengan bom C4.


"Khabarnya, C4 adalah senjata terkawal dan tidak boleh diambil dengan mudah tanpa prosedur yang ketat. Bagaimana pula polis pengawal peribadi boleh dapat C4?" beliau mempertikaikan.


Menurut Mohamad, rakyat ingin tahu benarkah Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak atau keluarganya mempunyai kaitan dengan pembunuhan itu.


"Rakyat juga nak tahu kenapa Najib langsung tidak ambil tindakan terhadap pelbagai akhbar terkemuka di seluruh dunia yang mengaitkan beliau dengan pembunuhan Altantuya," katanya.


Najib, kata beliau lagi, sepatutnya bingkas membersihkan namanya dan juga keluarganya apabila dikaitkan dengan pembunuhan kejam tersebut.


"Bila Najib tak bertindak apabila namanya dikaitkan, rakyat tertanya-tanya dan saya yakin pertanyaan itu hanya boleh dijawab dengan memilih PR sebagai kerajaan dalam pilihan raya akan datang.


"Jangan lupa, kalau mahu menonton versi yang sepenuhnya dan kalau mahu menonton versi 'original' filem Altantuya yang tidak diedit langsung, pilih PR sebagai kerajaan dalam pilihan raya akan datang," katanya.


Peguam Shafee dalam misi sulit


Dalam perkembangan berkaitan, peguam terkemuka Datuk Seri Muhammad Shafee Abdullah (gambar) didakwa dilantik oleh Najib dan isterinya Datin Seri Rosmah Mansor untuk tugasan sulit di luar negara daripada 2 hingga 25 April.

Dalam satu surat bertarikh 23 Mac, beliau dikatakan memohon kepada ketua hakim negara, presiden Mahkamah Rayuan dan hakim besar Malaya – dengan salinan kepada Najib dan Rosmah – supaya semua kesnya antara tarikh itu dikosongkan.


Sebahagian kandungan surat itu didedahkan di Dewan Rakyat oleh Datuk Saifuddin Nasution (PKR-Machang) semasa membahaskan Rang Undang-undang Kanun Keseksaan 2012 semalam.


Tugasan Shafee itu didakwa mempunyai kaitan dengan siasatan oleh kerajaan Perancis terhadap dakwaan rasuah dalam pembelian kapal selam Scorpene oleh kerajaan Malaysia, yang sekali gus dijangka menyentuh kes pembunuhan Altantuya enam tahun lalu.

Read more ...

HINA RAJA!!! Dr Siti Mariah saman Dr Gila dari Melaka!


Ahli Parlimen Kota Raja, Dr Siti Mariah Mahmud akan mengambil tindakan undang-undang terhadap seorang pengguna Facebook yang turut mengaitkan beliau dalam dakwaan mengenai beberapa Ahli Parlimen Pakatan Rakyat mempersenda dan mengejek Raja-raja Melayu.

Perbuatan itu didakwa dilakukan dalam istiadat pertabalan Yang di-Pertuan Agong XIV, Tuanku Abdul Halim Mu’adzam Shah di Istana Negara Rabu lalu, oleh seorang pengguna Facebook tersebut yang bernama Dr Rahman Kadir.


Rahman merupakan seorang pegawai perubatan yang turut berada di tempat kejadian.


"Saya terkejut dengan dakwaan beliau yang dimuatnaik ke beberapa blog lain.


"Saya akui memang ada berbual-bual tapi tidak terlalu bising dan tidak menyentuh peribadi orang-orang tertentu," kata beliau pada sidang media di lobi Parlimen hari ini.


Timbalan Dewan Muslimat PAS Pusat itu turut berkata, tindakan saman itu akan dibuat kepada pemilik akaun facebook dan blogger.


"Peguam saya sedang membuat kajian dan mengenal pasti blog-blog yang mensensasikan isu ini," katanya lagi.


Sementara itu, Ahli Parlimen Batu, Tian Chua yang juga didakwa berbuat demikian menggesa Parlimen menubuhkan satu jawatankuasa khas ditubuhkan bagi menyiasat kebenaran dakwaan tersebut.


Katanya, jawatankuasa khas Parlimen berdasarkan Peraturan 80A perlu bagi membuktikan sama ada dakwaan itu benar atau tuduhan tidak berasas semata-mata.


"Saya bersedia berhadapan sebarang tindakan di bawah Ordinan Majlis-Majlis Parlimen (Keistimewaan dan Kuasa) 1952 jika fitnah itu benar," katanya pada sidang media yang sama.


Nota
- Dr gila ini berasal dari Bukit Baru, Melaka yang kini bertugas di Hospital Kuala Lumpur (HKL) dan pernah membantu jamaah PAS pada 1997 sebelum keluar bersama-sama seorang lagi rakannya yang kini menjadi pensyarah di Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) dua tahun kemudiannya.

Read more ...

DEMOKRASI RIMBA !!! Penguatkuasa lari dari orang ramai selepas turunkan bendera PAS

WarkahDaily -- Inilah demokrasi yang dibangga-banggakan oleh pemimpin Umno-BN di negara ini, konon ia adalah yang terbaik di dunia.

Laporan bergambar di blog lensahandphone oleh Pemuda Dungun, Majlis Perbandaran Dungun (MPD) telah bertindak menurunkan bendera PAS di hadapan Sekolah Kwang Hua pada 9 April lepas.

Namun apa yang melucukan ‘bos’ penguatkuasa MPD kelihatan lari meninggalkan tempat kejadian dengan sebuah kereta apabila melihat orang ramai termasuk masyarakat Tiong Hua datang membantah tindakan kurang adil itu.

Sudah tentu pihak berkuasa tempatan telah menerima arahan orang-orang tertentu yang dilihat terlalu takut dengan kebangkitan rakyat di kawasan berkenaan. Kerana bimbang kibaran bendera PAS itu boleh memberi impak besar kepada pengundi di Dungun.

Namun apa yang menjelikkan, hanya bendera PAS sahaja yang menjadi mangsa ‘kepondanan’ pihak tertentu, padahal bendera Umno-BN dibiarkan berkibar di mana-mana.

Bukan sahaja dibiarkan berkibar, malahan turut diminta ianya dipasang di premis awam yang tiada kaitan dengan parti Umno-BN. Lebih memalukan lagi, mengarahkan pihak berkuasa termasuk polis untuk memantau dan ‘memelihara’ bendera BN agar tidak diganggu gugat oleh sesiapa pun.

Sebelum ini pernah dimuatkan dalam WarkahDaily (WD) berkaitan pengerusi KTM Datuk Seri Ir Mohd Zin Mohamed didakwa mengeluarkan arahan supaya pegawai terlibat membenarkan petugas pilihan raya BN memasang bendera parti itu di semua stesen komuter di Selangor [baca laporan lanjut di sini].

Inilah bukti perlakuan ‘pondan’ yang takut berdepan secara ‘gentle’ dan bermaruah dengan lawan mereka. Mereka megah dengan ‘kehebatan’ yang dilingkungi pihak berkuasa tapi bacul nak berdepan secara bermaruah.

--WARKAHDAILY

Read more ...

PRIHATIN!!! Tuan Guru Hj Abd Hadi ziarahi Bob Kuman

PETALING JAYA, 18 April: “Dapat juga saya jumpa Tok Guru,” kata Bob Kuman tatkala menerima kunjungan Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang di rumahnya di Seksyen 11, Kota Damansara, malam tadi.

Tuan Guru Abdul Hadi dan rombongan termasuk Nazir Masjid Kota Damansara menziarahi Bob selepas menyampaikan kuliah Maghrib di masjid berkenaan.


“Rupa Tok Guru macam arwah ayah saya,” kata Bob sayu sewaktu Tuan Guru memasuki biliknya di apartmen Salvia.


Bob atau nama sebenarnya, Husni Mohd Rawi memberithau arwah ayahnya telah mewakafkan sebuah rumah untuk dijadikan markas PAS di kampung di Negeri Sembilan.


Beliau menunjukkan gambar arwah ayahnya kepada Tuan Guru yang disimpan di dalam
laptopnya. (Gambar atas)


“Saya tak minta,” kata Bob sewaktu Ustaz Abdul Hadi yang juga Ahli Parlimen Marang menghulurkan sumbangan daripada ahli jemaah dan pihak masjid (kanan).

Walaupun kunjungan itu hanya seketika sahaja, namun Bob Kuman yang teruja dengan kehadiran Presiden PAS meminta supaya mendoakan agar kesihatannya bertambah baik.


Ustaz Abdul Hadi menasihatkan Bob Kuman supaya banyak bersabar dengan musibah yang dihadapi itu.


Menurutnya, setiap musibah yang merupakan ujian daripada Allah itu akan menghapuskan dosa dan diberikan pahala di atas kesabaran menghadapinya.


Harakahdaily dalam laporan sebelum ini memetik tulisan dalam blog Mazidul Akmal Sidek, personaliti TV3 mengenai Bob Kuman.


Menurut blog itu, Bob kini amat memerlukan mesin dilengkapi tangki oksigen namun setakat ini tidak mampu untuk menyewa keperluan itu.


“Bang, sekarang ini saya hanya ada RM36 dalam akaun simpanan,” bisiknya kepada penulis blog itu.Bob kini sedang berada dalam keadaan lemah, tidak mampu bergerak, apatah lagi untuk keluar dari rumah.


Kepada pembaca yang ingin membantu Bob, sila hubungi Razali di talian 016-2315812. Manakala akaun Bob (HUSNI MOHD RAWI, Maybank 112371007047)

Read more ...