Sunday, January 13, 2013

HEBAT!!! Tangguh berbulan madu untuk berkempen menangkan UMN0/BN[mStar] PETALING JAYA: Ahli perniagaan, Ummi Hafilda dan bakal suaminya, Dr Zaman Khan memutuskan untuk menangguhkan bulan madu mereka semata-mata untuk berkempen membantu Barisan Nasional (BN) menjelang pilihan raya umum akan datang.

Menurut Ummi, mereka membuat keputusan untuk menangguhkan bulan madu ke Eropah selepas beliau menerima banyak jemputan untuk memberikan ceramah politik di seluruh negara.

Read more ...

TU DIA!!! Rakyat belasah media pro UMNO/BN puji Sinar Harian


SEBAHAGIAN daripada komen dan reaksi pembaca Sinar Harian dan Sinar Harian Online semalam berhubung liputan Himpunan Kebangkitan Rakyat di ibu negara kelmarin.

Mohamad Hafizudin: "Tahniah kepada Sinar Harian kerana membuat liputan yang telus & adil"


Amin Yasimin: "Sebenarnya tahniah kepada Sinar Harian"


Zahriezan Jamaludin: "Tahniah Sinar Harian... kali ini laporan dah betul"


Tg Azura Tg Ahmad: "Sinar... teruskan beri keadilan kepada rakyat... perhimpunan yang aman... tabik pada polis sebab tak buat hal... kan elok macam tu... hikhik... rakyat mahukan sesuatu yang baru... terimalah hakikat pada yang tak boleh terima lagi tu"

Read more ...

POLIS TAK SIASATKAH?!!! Himpunan Najib pun ada kanak-kanak

'Mengapa ada kanak-kanak di himpunan Najib?

Persatuan Progresif India Malaysia (Mipas) menyelar kerajaan kerana bertindak dwistandard dengan membenarkan anak kecil dan siswa hadir ke satu program bersama perdana menteri semalam, tetapi menghalang golongan berkenaan hadir di Himpunan Kebangkitan Rakyat di Stadium Merdeka.

Read more ...

PERKEMBANGAN MENARIK!!! Anak muda semakin minat kepada PAS di Sabah KOTA KINABALU: Seramai 20 belia di Pulau Gaya dekat sini menyerahkan borang untuk menyertai PAS dalam satu majlis anjuran PAS Kawasan Putatan, petang tadi.

Borang-borang itu diserahkan kepada Ketua Pemuda PAS Negeri Sabah, Lahirul Latigu yang turut hadir dalam majlis itu. (Gambar atas)

Lahirul dalam ucapannya menyentuh berkenaan permasalahan utama yang membelenggu kehidupan rakyat serta beberapa isu berkaitan kebangkitan rakyat yang semakin ketara akibat kezaliman dan penindasan yang dilakukan pemerintah Umno dan Barisan Nasional.

Read more ...

UMNO PUTUS PELURU!!! Semua boleh guna tetapi tidak boleh terjemah nama Allah - Majlis Syura PAS

http://www.mindaaktif.net/wp-content/uploads/2012/12/polemik-isu-kalimah-allah-iklan1.jpgKUALA LUMPUR: Majlis Syura Ulama PAS memutuskan kalimah Allah tidak boleh diterjemahkan ke dalam mana-mana bahasa di dunia kerana ia tidak menepati kehendak sebenar kalimah ini.

"Tindakan menterjemahkan kalimah 'God' atau 'Lord' dari mana-mana kitab agama bukan Islam kepada perkataan Allah tidak dibenarkan kerana ia salah dari segi makna dan tidak menepati kehedak sebenar," kata Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dan Timbalannya, Datuk Dr Haron Din dalam satu kenyataan bersama yang dikeluarkan pada malam Ahad.

Beliau menegaskan penggunaan kalimah Allah dalam penerbitan bagi penganut bukan Islam boleh membawa kepada kekeliruan yang nyata justeru tindakan tersebut perlulah ditegah.

Read more ...

KEJAYAAN KL112!!! Signal peralihan kuasa secara aman selepas PRU 13
Himpunan Kebangkitan Rakyat (HKR) bakal menjadi momen bersejarah sebelum pilihan raya umum, sebagai signal kepada kerajaan Umno BN bahawa peralihan kuasa boleh berlaku secara aman, kata Pengarahnya, Mohamad Sabu.

“Himpunan ini akan menjadi contoh kepada negara dunia ketiga yang lain, dan menjadi simbolik peralihan kuasa secara aman.
“Ia juga signal kepada kerajaan Umno BN dan pengamal media, bahawa kita boleh mengambil alih (pentadbiran negara) dengan tenteram tanpa ada pertumpahan darah seperti negara dunia ketiga lain,” kata Mohamad atau dikenali Mat Sabu.


Read more ...