Friday, May 24, 2013

PERKASA DAH BERTAUBAT?!!! Mahu aktif buat kerja kebajikan, buka Pusat Khidmat bantu rakyat

 
 Samseng Perkasa ni bertaubat juga ke?

BUKIT MERTAJAM - Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) Pulau Pinang mahu lebih aktif khususnya dalam bidang kebajikan selain ekonomi, pendidikan dan kebudayaan.
  
Timbalan Yang Dipertuanya Fadzil Shuib berkata usaha itu adalah satu daripada cara  bagi mengubah pandangan negatif masyarakat terhadap pertubuhan berkenaan yang selama ini dianggap hanya memperjuangkan orang Melayu.
   

Read more ...

BELUM PANAS KERUSI MENTERI!!! BN goyang Najib pening , MIC dan Hindraf berebut sakan

Tetap dengan pendirian bahawa MIC adalah parti induk bagi masyarakat India sejak 1946, Presiden MIC Datuk Seri G.Palanivel mahu Unit Hal Ehwal kaum India di bawah Jabatan Perdana Menteri diletakkan di bawah kepimpinan parti itu dan bukan Hindraf.
  
NONEOleh itu, beliau berkata unit itu tidak boleh diketuai pengerusi Hindraf P Waythamoorthy (kiri) yang dinamakan sebagai timbalan menteri di Jabatan Perdana Menteri dalam barisan baharu Kabinet baru-baru ini.
  
"Unit itu perlu diletakkan di bawah MIC. Kita tidak boleh ada dua pertubuhan deI MENTERIngan fungsi yang berbeza untuk masyarakat yang sama. MIC adalah parti induk bagi masyarakat India sejak 1946 dan kita melakukan kerja yang baik dan meneruskan usaha menangani masalah yang sudah begitu lama," katanya.
    

Read more ...