Friday, April 11, 2014

MENGHABISKAN BERAS!!! Gaji Samy Vellu lebih tinggi daripada jumlah pelancung India ke Malaysia

Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim mempertahankan kedudukan Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai Penasihat Ekonomi Negeri dengan hanya bergajikan RM1.

Katanya, dibandingkan dengan bekas Presiden MIC Datuk Seri S Samy Vellu (gambar) yang dilantik Putrajaya menjadi duta khas ke India dan menerima gaji serta elaun lebih tinggi daripada jumlah pendapatan yang diperoleh melalui tarikan pelancong India ke Malaysia.

"Kalau saudara lihat Samy Vellu, bekas menteri pelancongan, begitu ramai yang bukan dapat seringgit tapi beratus ribu ringgit untuk dijadikan penasihat kerajaan persekutuan.

Read more ...

PANDA PAJAK!!! Kenapa China tangguh hantar Panda ke Malaysia?


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhYKg-TBBDez_QfDPas3Sj2LRCmxMOlfR2Jkj3vIYI6NBKC_FvmGfapRMI7AyL_AYPle1gKrCaCg3iSGm5uR_ZXEPUDZGVhqc54Rv7hHAkcGP0DCJdfAjd-fSlDe6SLUZUbutxomK1sDBuR/s1600/Najib+panda.jpgKUALA LUMPUR: China menanggguhkan penghantaran sepasang beruang panda ke Malaysia yang dijadualkan pada minggu depan, kata Menteri Sumber Asli dan Alam Sekitar, Datuk Seri G Palanivel. 

Kedua-dua negara itu bersetuju pada 2012 bahawa China akan menghantar sepasang panda untuk ditempatkan di Malaysia selama 10 tahun. 


Mereka (China) sedang menunggu keputusan MH370. Mereka akan lewatkan penghantaran beruang itu dan mereka mungkin hantar pada lewat Mei," katanya. 

Read more ...