Tuesday, December 31, 2013

APA NAK JADI?!!! Macai UMNO cipta fitnah, Laman FB Polis jadi tukang sebar

Page Laman Sosial FB PDRM kini diserang oleh rakyat kerana dikatakan tidak berpuas hati kepada individu yang mengendalikan page tersebut yang memuat naikkan gambar yang langsung tiada kaitan dengan kecedaraan anggota polis semasa bertugas di Perhimpunan Gerakan Turun Kos Sara Hidup (TURUN) di Dataran Merdeka malam tadi.

Gambar seorang lelaki cedera di kepala yang sedang memekap kepalanya yang sedang berdarah tidak konsisten dengan apa yang diberitahu oleh Ketua Polis Daerah Dang Wangi, ACP Zainuddin


 "bahawa 3 anggota polis cedera di tangan apabila peserta perhimpunan merempuh kawalan anggota polis di Dataran Merdeka pada 11 malam".

Read more ...

MACAM SAMA JER!!! Polis jumpa parang dan pisau dalam longkang, cari bom tak jumpa ?

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhFcDxX5jYhz0EJHyArOVO5mBrLNFZLvvsbXmXESS4m5eur20TwAT5acwHB3lyOBJuIBYn32im5yZpPI8MwAeGJSMXxSMprCA1CTA6ZA1W4jGQ0karE-gzyMDQhVebmoTmciguWbk8KNdw/s1600/1525593_602625456473718_1300568961_n.jpg
 Gambar Hiasan

Empat bilah parang dan tiga pisau ditemui di dalam longkang berhampiran Kompleks Dayabumi, dipercayai dibuang oleh peserta perhimpunan haram yang memenuhi Dataran Merdeka malam tadi.

Ketua Polis Daerah Dang Wangi ACP Zainuddin Ahmad berkata senjata itu ditemui oleh polis bantuan pada 9.30 malam.

Polis menyiasat kes itu mengikut Seksyen 6 Akta Senjata Berbahaya, katanya sambil memberitahu bahawa tiga anggota polis cedera di tangan apabila peserta perhimpunan merempuh kawalan anggota polis di Dataran Merdeka pada 11 malam.

Tiga anggota polis itu di rawat sebagai pesakit luar di Hospital Kuala Lumpur, katanya kepada pemberita selepas perhimpunan haram itu di Kuala Lumpur.

Read more ...

SAMBUT 2014!!! Perbezaan Negeri Di Bawah DAP Vs Negeri Di Bawah UMNO

Read more ...

DARI JAM 11.30 HINGGA 12.15 MALAM!!! Peristiwa sebenar , DBKL tutup lampu lampu handphone jadi bukti


[HD]12.15 AM: Himpunan diakhiri dengan nyanyian lagu Negaraku serta bacaan doa oleh Ketua Dewan Pemuda PAS Kelantan Fadhli Saari.

Penganjur kemudian mengumumkan himpunan bersurai.

12.10 AM: Kelihatan peserta himpunan mula beredar keluar dari kawasan Dataran Merdeka dengan aman. Tiada kekacauan berlaku.

Pertama kali dalam sejarah tiada persembahan bunga api di Dataran Merdeka pada malam ini.

11.56 PM: Beberapa minit menjalang detik 12 malam memasuki tahun 2014. Dataran Merdeka masih aman. Peserta himpunan Turun memenuhi kawasan padang dan persekitaran Dataran.

Pihak polis dan anggota DBKL dilihat terus berkawal.


11.30 PM: Pesembahan dan musik dihentikan. menunggu detik jam 12 malam. Kelihatan ada dikalangan penonton mula bergerak keluar dari kawasan dataran.


11.20 PM: Suasana himpunan masih aman, tiada sebarang kekecohan. Sebahgian peserta sudah memasuki kawasan Dataran.


Read more ...

TERKINI TURUN!!! (Video) Rakyat tidak hirau larangan kerajaan korupKUALA LUMPUR: Di sebalik keghairahan sambutan tahun baru 2014 penuh temasya oleh sesetengah pihak malam ini, sebahagian rakyat Malaysia memilih untuk turun membantah kenaikan kos hidup yang bakal dihadapi menjengah tahun baru esok.

Pada malam ini, ramai rakyat Malaysia dijangka turun untuk menyatakan bantahan secara aman khususnya di Dataran Merdeka, di mana tempat berlangsungnya acara sambutan ambang 2014 anjuran Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL), yang menelan belanja hampir RM15 juta.

Himpunan malam ini dinamakan 'Himpunan Turun' yang merupakan inisiatif dari rakyat sendiri yang diketuai Kumpulan Gerakan Turun Kos Sara Hidup (Turun) dan beberapa lagi NGO lain.

Dengan konsep "Duduk dan Bantah" dengan pakaian hitam, himpunan malam ini dijangka bermula jam 9 malam, sehingga tiba detik jam 12 malam.

Pihak berkuasa bagaimanapun melabelkan perhimpunan malam ini sebagai "Himpunan Guling Kerajaan", dan mengancam akan bertindak tegas terhadap mereka yang terlibat.

Beberapa bukti turut ditampilkan sebagai menyokong dakwaan tersebut termasuk penemuan bom yang dikaitkan dengan himpunan malam ini.

Read more ...

PENYEBAR MAKLUMAT PALSU!!! Cukuplah Utusan yang tergedik-gedik, kenapa Polis yang terketar-ketar ?

TURUNKUALA LUMPUR 31 DIS: Polis digesa berhenti menyebarkan maklumat palsu berhubung himpunan membantah kenaikan harga barang yang dijadualkan di Dataran Merdeka, malam ini, kata NGO hak asasi Lawyers for Liberty (LFL)

“Polis seharusnya menjalankan tugas menegakkan undang-undang dan melindungi rakyat yang mahu menunaikan hak mereka untuk berhimpun secara aman yang dijamin Perlembagaan.

“Polis seharusnya tidak bersikap bersikap berat sebelah melindungi kepentingan politik Barisan Nasional apabila bersama media arus perdana memberi imej palsu terhadap peserta himpunan,” kata jurucakap LFL, Eric Paulsen.

Menurut Eric, kenyataan kononnya peserta himpunan mahu menggulingkan kerajaan dengan kekacauaan dan menggunakan bom adalah taktik jahat.

Read more ...