Thursday, December 15, 2011

UMNO CHERAS DAH DISERANG!!! Beranikah Pejuang Lembu Shahrizat serang Mahathir?

SEJAK semalam kecoh apabila penyokong-penyokong Shahrizat Jalil tokey LEMBU NFC (National Family Corruption) menyerang Ketua Umno Cheras kerana baru-baru ini beliau mendesak Shahrizat meletak jawatan. Rujuk sini [Utusan]

Beberapa keping gambar turut disebarkan kepada umum di dunia maya

Samseng-samseng penyokong Shahrizat dikatakan tidak berpuas hati bila tuan mereka disuruh meletak jawatan. Mana boleh beb, kalau Shahrizat letak jawatan, samseng-samseng ni nak makan apa?

Inilah wajah-wajah samseng Umno yang mempertahankan pemimpin korup. Projek Lembu Negara dengan wang rakyat RM250 juta diberikan kepada keluarga menteri yang tiada pengalaman menternak lembu.

Sudah terang lagi bersuluh begini pun masih ada orang yang nak pertahankan. Bila ada pemimpin Umno yang mendesak Shahrizat letak jawatan, pemimpin itu pula diserang oleh samseng.Nampaknya Tun Mahathir kena stanby samseng yang lebih hebat kerana tempoh hari beliau telah menyuruh Shahrizat meletak jawatan sebelum dihalau. Bila-bila masa saja samseng Shahrizat akan menyerang Tun Mahathir pulak kah kah kah...

ReJaM© "Orang baik dan amanah susah nak naik dalam Umno selalu kena cantas..."

Read more ...

RM 138 JUTA HANGUS!!! Bayar elaun untuk jawatan klon kerana UMNO tak hormat demokrasi

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjL3byAmngC6dWQeGsHWcDrJWlY4egbc7E4EMjLsdQ0LF8X1LNBV0n0d4mymlVixzGpmVKEL2bA_od4B3wLHUD4M0pjdpz6rwAvBWl7dMSDN_F-QnN2qtQFH-TGHM-e_gcB2JBzV1B0Mms/s300/Logo-1Malaysia-1UMNO-1BN.pngTahukah anda, sejak daripada tahun 2008 sehinggalah pada penghujung tahun 2010, kerajaan persekutuan BN yang didominasi oleh Umno telah membelanjakan lebih daripada RM138 juta bagi membiayai kos operasi dan membayar elaun-elaun serta faedah ahli-ahli Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung-Persekutuan (JKKKP).

JKKKP ini telah ditubuhkan di negeri-negeri yang diperintah oleh Pakatan Rakyat, seperti Selangor, Pulau Pinang, Kedah dan Kelantan yang sejak daripada dahulu lagi telahpun mempunyai Jawatankuasa Keselamatan dan Kemajuan Kampung (JKKK) lantikan peringkat negeri yang asal.

JKKKP ini telah ditubuhkan di semua perkampungan di negeri-negeri di mana BN telah dikalahkan dan kehilangan kuasa di dalam pilihanraya umum yang lalu bagi mencabar kewibawaan JKKK asal yang sedia ada.

Manakala bagi negeri-negeri yang masih ditadbir oleh BN, JKKKP tidak ditubuhkan kerana JKKK lantikan negeri masih dikuasai oleh mereka.

Tujuan pembentukan dan perlantikan JKKKP ini adalah jelas, BN tidak dapat menerima hakikat bahawa mereka telah ditolak oleh rakyat dan kekalahan mereka di dalam pilihanraya umum yang lalu, justeru daripada itu, menggunakan kaedah sedemikian (JKKKP) untuk mencabar dan melawan kesahihan JKKK di negeri-negeri di bawah Pakatan Rakyat.

Inilah disebut JKKK Klon yang digelar JKKKP.

Ada juga Penghulu Persekutuan!

Selain daripada JKKKP lantikan kerajaan persekutuan BN untuk mencabar kewibawaan JKKK asal yang sedia ada, BN turut melaksanakan perlantikan Penghulu-penghulu Persekutuan bagi mencabar para Penghulu-penghulu asal perkampungan yang telahpun dilantik oleh kerajaan-kerajaan negeri Pakatan Rakyat.

Perbuatan kerajaan persekutuan BN yang sehingga kini masih enggan mengiktiraf sepenuhnya kerajaan-kerajaan negeri di bawah pentadbiran Pakatan Rakyat yang dipilih oleh rakyat dengan melantik JKKKP dan Penghulu Persekutuan di kawasan-kawasan dan perkampungan-perkampungan di negeri-negeri tersebut telah mengakibatkan perbelanjaan boros wang rakyat yang langsung tidak berfaedah kerana wang-wang tersebut hanya diberikan kepada para penyokong BN yang menganggotai JKKKP dan menjadi Penghulu Persekutuan.

Dah ada Penghulu Klon pula yang bergelar Penghulu Persekutuan.

Wakil-wakil Rakyat Klon turut wujud

Dalam pada itu, kita juga dapati bahawa wakil-wakil rakyat klon turut wujud di kesemua kawasan-kawasan parlimen dan dewan undangan negeri yang dimenangi oleh Pakatan Rakyat, yang digelar sebagai Penyelaras Parlimen ataupun Penyelaras Dewan Undangan Negeri.

Para Penyelaras-penyelaras BN Parlimen dan Penyelaras-penyelaras BN Dewan Undangan Negeri ini adalah dilantik secara terus oleh kerajaan persekutuan BN melalui Jabatan Perdana Menteri (JPM) dan lantikan-lantikan mereka dikawal selia oleh Unit Penyelarasan dan Perlaksanaan (ICU) JPM.

Bagi mengurus tadbir para Penyelaras-penyelaras BN peringkat Parlimen dan Dewan Undangan Negeri ini, ICU telah membentuk Pejabat Pembangunan Negeri (SDO) di setiap negeri-negeri yang ditadbir oleh Pakatan Rakyat bagi membayar gaji dan faedah para Penyelaras-penyelaras BN tersebut sambil menguruskan peruntukan kewangan untuk mereka.

Gaji yang dibayar kepada para Penyelaras-penyelaras BN Parlimen dan Dewan Undangan Negeri ini adalah sama dan setaraf dengan elaun-elaun yang diterima oleh para Ahli-ahli Parlimen dan Ahli-ahli Dewan Undangan Negeri yang dipilih secara sah oleh rakyat melalui pilihanraya umum.

Justeru daripada itu, para Ahli-ahli Parlimen dan Ahli-ahli Dewan Undangan Negeri Pakatan Rakyat dinafikan hak mereka untuk mendapat peruntukan kewangan untuk kawasan-kawasan yang diwakili oleh mereka sebaliknya, ianya telah disalurkan pula kepada para Penyelaras-penyelaras BN.

Jelaslah bahawa hak-hak para Ahli-ahli Parlimen dan Ahli-ahli Dewan Undangan Negeri Pakatan Rakyat telah dinafikan terus walaupun mereka-mereka ini telah dipilih secara sah oleh rakyat jelata, kerana peruntukan kewangan mereka telah dirampas oleh para Penyelaras-penyelaras BN yang mendakwa kononnya, merekalah “wakil rakyat” yang sebenarnya.

Tetapi rupa-rupanya mereka ini (para Penyelaras BN) hanyalah wakil-wakil rakyat klon.

Klon-klon JKKK, Penghulu dan Wakil rakyat yang diwujudkan oleh kerajaan persekutuan BN ini jelas menunjukkan bahawa BN yang didominasi oleh Umno ini masih enggan mengiktiraf wakil-wakil pilihan rakyat yang sah mengikut perlembagaan dan lunas-lunas demokrasi yang sedia ada.

Di samping itu, kewujudan klon-klon JKKK, Penghulu dan Wakil rakyat yang dilantik dan digaji oleh BN ini juga telah jelas membuktikan BN terlalu boros di dalam mengejar dan mengekalkan kuasa mereka, wang-wang rakyat dibelanjakan berbilion-bilion Ringgit dengan begitu sahaja di mana rakyat jelata langsung tidak mendapat sebarang faedah pun akibat daripada pengklonan jawatan-jawatan dan kedudukan tersebut.

Tujuan BN melaksanakan pengklonan kesemua jawatan dan kedudukan JKKK, Penghulu dan Wakil rakyat tersebut hanyalah politik jijik semata-mata, iaitu untuk mencabar kewibawaan dan kesahihan kerajaan-kerajaan negeri dan wakil-wakil Pakatan Rakyat yang sedia ada.

Kalau begitu, kenapa tidak BN-Umno ini klonkan sekali jawatan-jawatan Ketua Menteri, Menteri Besar dan Exco-Exco Negeri di Selangor, Pulau Pinang, Kedah dan Kelantan bagi menyempurnakan sepenuhnya keengganan mereka mengiktiraf demokrasi dan kuasa rakyat untuk mengundi wakil-wakil pilihan mereka?

Malaysia Chronicle

Read more ...

PERANGAI MAMAK UMNO!!! Di Penang makan 'taik', di Melaka ceramah macam 'taik'


Nama mamat keling ni Ramli Muali yang tinggal di Bukit Beruang. Jawatan dia dalam UMNO walaupun dia bukan bangsa Melayu, UMNO tetap bagi jawatan sebagai Ketua Cawangan Bukit Beruang Dalam. Kerja dia adalah ganggu ceramah PAS dan buta tentang Islam.

Pengampu kuat kepada Ali Rustam. Hang pa mau tengok rumah dengan keretanya? Tunggu dan lihat. Gambar ini JKKK yang bagi pada gua.

Berkenalanlah dengan dia kalau terserempak. Elok juga rakyat Kelantan kenali dia supaya boleh selami masalahnya dengan rakyat Kelantan. Berbaik-baiklah dengan keling ini.keh,keh,keh

Siasahkini

Read more ...

KAMI PEJUANG LEMBU!!! Pejabat UMNO Cheras diserang


Mula2 perhatikan dulu gambar2 di bawah neh beb ;
Okey, dah tengok?

Gambar neh dapat dari rakan fb. Dia bagi link kat aku pasal story neh. Sumber asal ataupun orang yang upload gambar neh di fb boleh rujuk sini. Thanks kepada dia apa2 hal sebab share benda neh.

Gambar di atas neh mengisahkan penyokong2 shahrizat yang menyerang umno cheras sebab menyarankan shahrizat letak jawatan atas isu nfc. Kiranya depa neh pembela si shahrizat. Hak eley... ada ka sang penyonglap macam tue pun ada yang sokong. Bengap ka apa dorang neh hah? Nak tanya sat.

Wehh,

Bodohhh.. berapa lue dapat backup shahrizat hah? Ada rm250j? Kalau setakat ratus or ribu g mamposlah weh.. buang masa seme neh faham tak buang masa? Bukan orang suka2 nak desak si kak jat tue berambos, tapi dah memang dia buat pailang baik punya sebab tue orang menyampah. Apa ke bahlolnya sangat orang yang sokong shahrizat neh? Bengap nak mampos. Amekaww..

Kah kah kah

Tapi kan geng, ada rakan2 dan sedara mara aku jadi ahli umno cheras tue beb.. dorang pun takde lak nak share benda2 neh dengan aku. Cuak gamaknya nak dedahkan pekung sendiri. Neh kalo depa baca benda neh sure sakit ahti kat aku neh. Sebab dedahkan masalah dalaman mereka. Lepak lah beb. Time kawan kita kawan, time sedara kita sedara, time kahwin kita gotong royong, time politik ko umno aku pas, kutuk mesti kutuk, habis citer..

kah kah kah

Ameno : Samseng.. samseng .. samseng.. samseng..


Read more ...

RAMPAS KERUSI UMNO!!! PAS yakin tambah 6 kerusi, PKR pula 5 kerusi di Selangor

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh4NSms8rmUOzyd2fQPeL-oWmhsjxLI9B6EZByDmnWZTPYlamOmVesCdxAnjTncqgCvavVHAatwJKq72p0WZcE_aM6LJWv6VtUUnTQUwNckgjBzqOz3TTD-pQF-TpkW5Pr12CT5QsOSx-0/s1600/pakatan-rakyat-logo.jpgSHAH ALAM – Pakatan Rakyat Selangor menyasarkan untuk memenangi lebih banyak kerusi Dewan Undangan Negeri (Dun) pada Pilihanraya Umum ke-13 (PRU13) bagi mengekalkan tampuk pemerintahan.

Untuk menjayakan matlamat tersebut, strategi tersendiri diatur memastikan penambahan enam kerusi untuk Pas, PKR (5) dan tambahan dua kerusi untuk DAP melumpuhkan pengaruh Barisan Nasional di negeri ini menjadi kenyataan.

Pesuruhjaya Pas Negeri, Dr Abdul Rani Osman berkata, pucuk pimpinan parti menyasarkan untuk merampas enam kerusi pada PRU akan datang dengan mengadakan program Semarak Hijau.

“Sebelum ini kita menang lapan kerusi dan kali ini kita sasarkan menang 14 kerusi kesemuanya.

“Kita telah mengadakan program tersebut melalui ceramah dan melawat dari rumah ke rumah sejak dua bulan lalu di kawasan yang kita jangkakan boleh menang nanti antaranya Sabak, Morib dan Taman Templer tetapi saya tidak dapat mendedahkan kesemuanya kerana itu adalah strategi kita,” katanya.

Katanya, apa yang lebih penting perlu fokus tenaga gerak kerja di kawasan tersebut sebelum mengadakan program tersebut di kawasan-kawasan yang agak sukar dirampas.

“Berdasarkan reaksi kita terima sepanjang Semarak Hijau dijalankan, saya dapati sokongan rakyat semakin bertambah dan yakin mampu mencapai sasaran memenangi 14 kerusi itu.

“Malah saya setuju dengan kenyataan Menteri Besar bahawa Kerajaan Pakatan Rakyat mampu menang lebih kerusi pada PRU akan datang,” katanya.

PKR pula yakin merampas empat kerusi iaitu di Dengkil, Sementa, Permatang dan Pelabuhan Klang.

Ketua Penerangannya, Shuhaimi Shafiei berkata, PKR menyasarkan lima kerusi untuk dirampas tetapi yakin menang empat daripadanya.

Menurutnya, keyakinan itu dilahirkan selepas mendapat reaksi positif yang diterima daripada rakyat.

“Kita lihat rakyat percaya kepada Kerajaan Pakatan Rakyat kerana identiti kita terbukti telus, bertanggungjawab dan efisien dalam mengurus dan mentadbir negeri ini.

“Jadi atas dasar itu PKR yakin untuk merampas empat kerusi BN selain mempertahankan 15 kerusi yang kita menangi pada pilihan raya lalu,” katanya.

Dalam perkembangan sama, Pengerusi DAP Negeri, Teresa Kok berkata, DAP turut menaruh harapan untuk merampas baki dua kerusi bagi menjadikan keseluruhannya 15 kerusi.

Ketika ditanya mengenai lokasi mana yang bakal dimenangi DAP kelak, beliau berkata, perkara itu tidak dapat dijelaskan kerana mungkin ada kawasan yang kalah pada pilihan raya lalu tetapi kali ini dirampas kembali DAP dan begitu juga sebaliknya.

“Kalau dapat kekalkan 13 kerusi tersebut sudah memadai buat DAP dan kami sangat berpuas hati tetapi kalau menang kesemua 15 kerusi yang ditandingi DAP maka itu lebih bagus.

“Ini semua bergantung kepada tenaga kerja kita bagi menghadapi pilihan raya kali ini,” katanya.SH

Read more ...